Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Wyjazd do Norewgii w poszukiwaniu Pracy... - Norwegia

Czytali temat:
(323 niezalogowanych)
4 Posty
Wiking
Witam wszystkich forumowiczów .

Jako że zbliża się majówka wpadlem na pewien pomysl.

Chcialbym poleciec do najbardziej uprzemyslowionego miasta w Norwegi np.Oslo i 2 dni poświecic na szukanie pracy,ewentualnie poroznosic CV.Ten czas rowniez bym wykorzystal na skromne zwiedzanie i podziwianie tego pieknego miasta.Wiem ze pobyt w stolicy moze szybko oproznic moj porfel,ale jakos to sobie zaplanuje.

Ile musial bym miec kasy na taki wypad?dodam ze najbardziej zalezy mi tylko na ogolnym rozeznaniu sie w celu znalezienia pracy.

Angielski znam na poziomie komunikatywnym,zapal do pracy mam ogromny.Na poczatek chcialbym znalezc jakoms prace fizyczna aby zapewnic sobie przezycie przez pierwszym miesiac.

Do jakiego miasta najlepiej sie udac?Jestem gotowy stracic moje zaoszczedzone pieniadze zeby udalo mi sie wystartowac w Norwegii.

Prosze o udzielenie konkretnych odpowiedzi,bez jadu w moja strone...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Erypik napisał:

Chcialbym poleciec do najbardziej uprzemyslowionego miasta w Norwegi np.Oslo i 2 dni poświecic na szukanie pracy,ewentualnie poroznosic CV.Ten czas rowniez bym wykorzystal na skromne zwiedzanie i podziwianie tego pieknego miasta.Wiem ze pobyt w stolicy moze szybko oproznic moj porfel,ale jakos to sobie zaplanuje.

Ile musial bym miec kasy na taki wypad?dodam ze najbardziej zalezy mi tylko na ogolnym rozeznaniu sie w celu znalezienia pracy.

Angielski znam na poziomie komunikatywnym,zapal do pracy mam ogromny.Na poczatek chcialbym znalezc jakoms prace fizyczna aby zapewnic sobie przezycie przez pierwszym miesiac.

Do jakiego miasta najlepiej sie udac?Jestem gotowy stracic moje zaoszczedzone pieniadze zeby udalo mi sie wystartowac w Norwegii.

pewnie autem bedziesz jechał, wiec ze 2tys na droge + 2tys życie tutaj+ hotel+nieplanowane wydatki... no z 10k musisz szykowac na taka wycieczke....

oczywiście w zl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Zaklady nie sa na ogol umieszczone kolo siebie, wiec realnej szansy, ze obskoczysz wiecej niz tylko kilka nie masz.
Muszisz miec adresy zakladow co cie interesuja, bo jak tu przyjedziesz to bez tego i bez GPS nic nie znajdziesz (jak i planu komunikacji miejskiej).
No i przyjedziesz do zakladu, a tam przy dzwiach siedzi sekretakra i dalej cie nie wpusci. Dasz jej swoje podanie i na tym sie przygoda skonczy. Albo pojdziesz do jakiegos mniejszego przedsiebiorstwa, a tam zamkniete, bo wszyscy w ternie i porozumiec sie z nimi mozna tylko przez telefon, email - i co wtedy.
W maju duzo wolnego, wiec tez to sprawdz.
Czyba, ze szukasz pracy w kawiarniach i restauracjach - te to glownie w centrum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Przyjedziesz tu jak w Polsce bedzie wolne 1-5 maja?
Tu cały ten tydzień bedzie praktycznie to samo.
W pracy bedą tylko ci co nie maja nic do gadania wiec i nie bedzie komu dać Cv.
Wiec jesli chcesz wydać kasę zastanów sie nad jakas inna data.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty

(Vatn2121)
Początkujący
Erypik napisał:

www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj....gratis..html#220136
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok