Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
marianekk napisał:
[quote]Purii_id napisał:
[quote]marianekk napisał:

Nie bądz taki antypolski

...raczej pragmatyczny

Masz plan "B" gdzie ewentualnie pojechac za lepszym zyciem?

Wszystko co chciałem osiągnąć, osiągnąłem tutaj. Lepiej być nie mogło.
Wydobycie nafty jeszcze ( na nieszczęście środowiska) będzie się kręcić jakieś kilkadziesiąt lat, wiec osobiście pracy mi nie zabraknie.

Ale jeżeli ma się coś stać złego, to będzie na tyle nieciekawie, iż już nigdzie nie będzie trza jechać.
Jeno prosto do ziemi .

Przyznam Ci rację, trza być przygotowanym na wszystko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(corvinus)
Wiking
marianekk napisał:
Purii_id napisał:

No i co w związku z tym?
Mam na tyle by żyć normalnie, a i czasu na życie mi nie brakuje.

Po co mi więcej?

Może na diamentową trumnę?

"normalnie" ?

przyjdzie czas,ze zachcesz miec wiecej, bo bedziesz zmuszony miec wiecej....

A póki co brzmisz jak cienki bolek, co to pana boga za nogi złapał

a ty @corvinus daj na luz > poczekamy i zobaczymy kto bedzie sie smiał ostatni...

zycze pokory i rozwagi przy podejmowaniu życiowych decyzji, bo taką jest zaciągniecie kredytu na 30 lat.....
Pomyslcie tez o waszych dzieciach, zanim uwiążecie sie na reszte zycia!
Kurwa wasza mac[/quote]
Marianekk moze ty wrzuc na luz i przestan obrazac innych.Jak juz ci pisalem po twoim slownictwie widac jaki jestes czlowiekiem.Wyluzuj wyluzu jtroszke .........a nie przekonuj innych do siebie jak ty bys mial racje.Nawte jak masz kredyt to masz odliczane w rozliczeniu, a jak myslisz dlaczego Norwegowie biora kredyty?Napweno w Polsce nie ma takich mozliwosci jak tu.....Ja nie bede ogladal sie za siebie bo wtedy zadnego kroku do przodu nie zrobie i bede stal w miejscu.Jeszcze jedno Marianekk ludzie ktorzy brali kredyty kupe lat wstecz nie mysleli ze cos moze sie stac np. twoj zapowiadany kryzys zawsze sa i beda obawy nie wazne w jakich czasach zyjemy i nic nie bylo nie jest i nie bedzie pewne na 100%.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(corvinus)
Wiking
Marianekk nie zdziw sie kiedys jak twoje dziecko ci powie dlaczego mieszkamy w tak maly mieszkaniu i powie ci jeszcze ze tu w tym mieszkaniu nie da sie zyc i mieszkac.Jak ty lubisz takie ciasne klitki to sobie mieszkaj na tych 40m2 a ja duzego mieszkania tez nie chce tak maksymalnie to do 60m2.Ty zastanow sie co piszesz i kogo obrazasz!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(corvinus)
Wiking
Purii_id napisał:
[quote]marianekk napisał:
[quote]Purii_id napisał:
marianekk napisał:

Nie bądz taki antypolski

...raczej pragmatyczny

Masz plan "B" gdzie ewentualnie pojechac za lepszym zyciem?

Wszystko co chciałem osiągnąć, osiągnąłem tutaj. Lepiej być nie mogło.
Wydobycie nafty jeszcze ( na nieszczęście środowiska) będzie się kręcić jakieś kilkadziesiąt lat, wiec osobiście pracy mi nie zabraknie.

Ale jeżeli ma się coś stać złego, to będzie na tyle nieciekawie, iż już nigdzie nie będzie trza jechać.
Jeno prosto do ziemi .

Przyznam Ci rację, trza być przygotowanym na wszystko.

Tu ci przyznam racje ze tylko do ziemi prosto wszyscy pojdziemy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
corvinus napisał:
Marianekk nie zdziw sie kiedys jak twoje dziecko ci powie dlaczego mieszkamy w tak maly mieszkaniu i powie ci jeszcze ze tu w tym mieszkaniu nie da sie zyc i mieszkac.Jak ty lubisz takie ciasne klitki to sobie mieszkaj na tych 40m2 a ja duzego mieszkania tez nie chce tak maksymalnie to do 60m2.Ty zastanow sie co piszesz i kogo obrazasz!!!!!!!!!!!!!!zytasz i nic nie ogarniasz

prosiłem cie zebys zaczął czytac ?
Bo kurwa czytasz, ale nic niie ogarniasz!

Jakie 40m2 człowieku, jakie klitki ?

heh te twoje 60m2 to mam w salonie

Ty sie lepiej martw o to, co twoje dziecko powie za kilka/nascie lat, kiedy nie bedzie cie stac na to co jest normalne dla innych dzieci....
Bo musisz w zebach oddawac kredyt przez kolejne 15 lat....
Cz emu nie potraficie nazbierac czesci kredytu i wziąć tylko mała czesc od banku?
przeciez zarabiacie ponad 200/h, a niektórzy i wiecej ?
Sam piosałes jaki to zaradny jestes i gospodarny....
Czemu chcecie na juz? To młode pokolenie nie ma za grosz pokory i umiaru, bo musi miec na juz, a potem zgrzytanie zębami i płacz, bo sie zesrało....
Popracuj, odłóż troche grosza, popatrz dookoła, poznaj kraj i tubylców,zastanów sie,etc.....
Wez i owszem kredyt, ale nie na 30 lat i nie kosmiczne 2-3mln nok!
Przypominam wam, ze 2mnl nok, to ca 1 mln pln!
Wiecie jaki dom mozna w polsce wybudowac za 1 mln?
Ludzie ceny tutaj sa kosmiczne i mimo duzych zarobkow, płaci sie niebotyczne pieniadze za te smieszne drewniane domeczki!
Zaraz bedzie, ze przelicam na pln, iotd....
I owszem przeliczaqm, bo to trzyma moja fantazje na wodzy i nie daje sie poki co zwariowac....
Na szczescie ja nie jestem z rodzina na stałe

ps: Chciałem samochód, to nazbierałem 200tys i mam!
Stac mnie na pełne ubezpieczenie( za gotówke),serwis itp!
Niektórzy kupuja samochody, a nie stac ich na fullcasco,opony,serwis,etc!
Ale trzeba pokazac jaki to ja "bogaty"

Nie musze płacic odsetek, m,artwic sie o raty,itp....
Takze sie da : )
Jestescie odpowiedzialni za wasze dzieci, poki nie są samoza o nichdzielne, wiec pomyslcie zwłaszcza o nich!
PRZYPOMINAM > To jest zyciowa decyzja i trzeba do niej dojrzec, a nie po 5 wypłatach szarpac sie na miliony (łatwo sie bierze,trudniej oddaje)!
Pamietaj tez papierowy milionerze,ze pytając NAv o te pieniądze, zamierzasz skorzystac z moich podatków,a to niekoniecznie mi sie podoba!
Wole na ciapatych łozyc, jak na takich mosków/gołodupców jak ty
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(corvinus)
Wiking
marianekk napisał:
corvinus napisał:
Marianekk nie zdziw sie kiedys jak twoje dziecko ci powie dlaczego mieszkamy w tak maly mieszkaniu i powie ci jeszcze ze tu w tym mieszkaniu nie da sie zyc i mieszkac.Jak ty lubisz takie ciasne klitki to sobie mieszkaj na tych 40m2 a ja duzego mieszkania tez nie chce tak maksymalnie to do 60m2.Ty zastanow sie co piszesz i kogo obrazasz!!!!!!!!!!!!!!zytasz i nic nie ogarniasz

prosiłem cie zebys zaczął czytac ?
Bo kurwa czytasz, ale nic niie ogarniasz!

Jakie 40m2 człowieku, jakie klitki ?

heh te twoje 60m2 to mam w salonie

Ty sie lepiej martw o to, co twoje dziecko powie za kilka/nascie lat, kiedy nie bedzie cie stac na to co jest normalne dla innych dzieci....
Bo musisz w zebach oddawac kredyt przez kolejne 15 lat....
Cz emu nie potraficie nazbierac czesci kredytu i wziąć tylko mała czesc od banku?
przeciez zarabiacie ponad 200/h, a niektórzy i wiecej ?
Sam piosałes jaki to zaradny jestes i gospodarny....
Czemu chcecie na juz? To młode pokolenie nie ma za grosz pokory i umiaru, bo musi miec na juz, a potem zgrzytanie zębami i płacz, bo sie zesrało....
Popracuj, odłóż troche grosza, popatrz dookoła, poznaj kraj i tubylców,zastanów sie,etc.....
Wez i owszem kredyt, ale nie na 30 lat i nie kosmiczne 2-3mln nok!
Przypominam wam, ze 2mnl nok, to ca 1 mln pln!
Wiecie jaki dom mozna w polsce wybudowac za 1 mln?
Ludzie ceny tutaj sa kosmiczne i mimo duzych zarobkow, płaci sie niebotyczne pieniadze za te smieszne drewniane domeczki!
Zaraz bedzie, ze przelicam na pln, iotd....
I owszem przeliczaqm, bo to trzyma moja fantazje na wodzy i nie daje sie poki co zwariowac....
Na szczescie ja nie jestem z rodzina na stałe

ps: Chciałem samochód, to nazbierałem 200tys i mam!
Stac mnie na pełne ubezpieczenie( za gotówke),serwis itp!
Niektórzy kupuja samochody, a nie stac ich na fullcasco,opony,serwis,etc!
Ale trzeba pokazac jaki to ja "bogaty"

Nie musze płacic odsetek, m,artwic sie o raty,itp....
Takze sie da : )
Jestescie odpowiedzialni za wasze dzieci, poki nie są samoza o nichdzielne, wiec pomyslcie zwłaszcza o nich!
PRZYPOMINAM > To jest zyciowa decyzja i trzeba do niej dojrzec, a nie po 5 wypłatach szarpac sie na miliony (łatwo sie bierze,trudniej oddaje)!
Pamietaj tez papierowy milionerze,ze pytając NAv o te pieniądze, zamierzasz skorzystac z moich podatków,a to niekoniecznie mi sie podoba!
Wole na ciapatych łozyc, jak na takich mosków/gołodupców jak ty

Ty lepiej zacznij czytac uwaznie: ja mieszakm ponad 6 lat w Norwegii a po drugie moja zona dostala prace wiec nie chcemy czekac juz dluzej rozumiesz to czy to nie trafia do ciebie.Skoro z ciebie taki zaradny czlowiek to dlaczego przyjechales do Norwegii bo w Polsce kasy nie starczalo a tu grasz wielkiego pana z zascianka, to bylo sobie w Polsce brac kredyt itp.Napiszesz mi ze mam czekac nastepne 5 lat aby cos odlozyc.Tak jak ci ktos napisal ze sa + i - w braniu kredytu i samego wynajmowania ty. Glupcem i golodupcem to ty jestes wiesniaku i lepiej zobacz czy ci sloma z gumiakow nie wystaje bo w calym Oslo czuc gnojowke.Sam piszesz bzdury to sobie zobacz jak Norwegia zabezpiecza sie na przyszlosc!!!!!!Ta towja ekonomia to z jakiego uniwersytetu pochodzi? Takie wyzwiska to zostaw sobie dla malolatow i jeszcze jedno nie irytuj sie tak bo ci cisnienie skoczy i bedziedz mial wylew .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(corvinus)
Wiking
Marianekk przeczytaj sobie artykul na temat ropy na tym portalu na stronie glownej.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
corvinus napisał:
Marianekk przeczytaj sobie artykul na temat ropy na tym portalu na stronie glownej.....

heh..... ropa

tak jak podejrzewałem > jestes niereformowalny!
Bierz dwie bańki i mieszkaj w kurzej chatce
Ja tymczasem mam ten przywilej, ze moge sie smiac z ciebie do rozpuku
Powiem ci nawet HEI jak cie spotkam w banku > tylko,ze ja bede negocjował wysokosc procent na moim koncie, a ty bidny bedziesz w zębach 3mał swoja rate
Gratuluje zonie pracy, ciekawe kiedy ja wypierdola na zbity pysk ?
Pewnie przy pierwszym małym kryzysie, kiedy to zaczna zwalniac obcokrajowców jako pierwszych!
Nie wierzysz, ze tak bedzie ? Tak odbywało sie to wszedzie i wciąz odbywa, wiec tu mimo ropy nie bedzie zmiłuj

Pamietaj tez , zeby ten co cie wynajmuje naweekendy zakładał gumkę, bo ci... uszami pójdzie

ps; co do woni gnojówki w oslo, to .....enjoy
Poczujesz sie choc przez chwile jak.... we własnym domu

aaaaaaaaaaaaa zapomnaiłem napisac nz.uniwerku> otóz uczelnia ta nazywa sie "szkoła zycia"
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(corvinus)
Wiking
marianekk napisał:
corvinus napisał:

heh..... ropa

tak jak podejrzewałem > jestes niereformowalny!
Bierz dwie bańki i mieszkaj w kurzej chatce
Ja tymczasem mam ten przywilej, ze moge sie smiac z ciebie do rozpuku
Powiem ci nawet HEI jak cie spotkam w banku > tylko,ze ja bede negocjował wysokosc procent na moim koncie, a ty bidny bedziesz w zębach 3mał swoja rate
Gratuluje zonie pracy, ciekawe kiedy ja wypierdola na zbity pysk ?
Pewnie przy pierwszym małym kryzysie, kiedy to zaczna zwalniac obcokrajowców jako pierwszych!
Nie wierzysz, ze tak bedzie ? Tak odbywało sie to wszedzie i wciąz odbywa, wiec tu mimo ropy nie bedzie zmiłuj

Pamietaj tez , zeby ten co cie wynajmuje naweekendy zakładał gumkę, bo ci... uszami pójdzie

ps; co do woni gnojówki w oslo, to .....enjoy
Poczujesz sie choc przez chwile jak.... we własnym domu

aaaaaaaaaaaaa zapomnaiłem napisac nz.uniwerku> otóz uczelnia ta nazywa sie "szkoła zycia"

Na zbity pysk to ciebie wyleja.A tak wogole to widze ze w Norwegii jestes nie dlugo i podejrzewam ze brakuje troszke orientacji w pewnych sprawach.Moze ty jestes niereformowalny zanim uzbieram te pieniadze przez piec lat to moze mieszkania beda kosztowaly 3mln.koron albo wiecej i suma sumarum bede musial miec wiecej na wklad wlasny i kto kogo tu uczy ekonomii czlowieku.Od listopada zeszlego roku mieszkania poszly w gore o jakies 7 lub 9 procent.Jesli nie znasz sie to nie wypowiadaj sie na te tematy.Tak sobie mysle ze kolo ciebie musi swiat krecic sie bo tak bedzie ci nudno i nikt cie chyba nie kocha a w dodatku musi byc szum kolo twojej osoby?Jak robiles siare gdzies w innym miejscu to nie rob tego tu.Nie pal wiecej haszu bo ci mozg zlasuje sie......od tego twojego madrego myslenia.Daj zyc innym czlowieku bo jestes upierdliwy jak os!!!!!!!!!!Ja tu grzecznie zapytalem sie o pozyczke a ty uwazasz ze jestes znawca wszystkiego i kazdemu przedstawiasz swoje racje a innych nie bierzesz pod uwage. Jestes po prostu czlowiekiem ktorego niczego juz nie da sie nauczyc!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(corvinus)
Wiking
Jak ktos czyta te twoje wypociny to musi miec duzy ubaw po pachy, a tak to co ty za farmazony wypisujesz ze sam usmialem sie i az boki zrywam z tego powodu!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok