Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

"Podstawowe wymagania" dla inżyniera mechaniki - Norwegia

Czytali temat:
(356 niezalogowanych)
1 Post
Mateusz Gebauer
(MateuszG)
Wiking
Witam wszystkich serdecznie. Czy ktoś może jest z branży mechanicznej i pokrewnych i orientuje się czy inżynier mechaniki bez doświadczenia ma szansę na znalezienie pracy w tym kraju ? Sytuacja wygląda w ten sposób, że pracuję 7 lat w dużej niemieckiej firmie z branży mechanicznej - na produkcji ( operator CNC - części motoryzacyjne), a w międzyczasie studiuję mechanikę, czyli "wydaje mi się", że trochę siedzę w temacie (codziennie użeram się z moimi przełożonymi inżynierami ) Ale wiem, że to coś zupełnie innego niż doświadczenie w zawodzie. Znam dobrze angielski, a norweskiego planuję się nauczyć przynajmniej w stopniu podstawowym. I nie wiem czy kogoś takiego jak z moimi kwalifikacjami jest szansa tam zatrudnić czy bez doświadczenia w Polsce ani rusz ? Oczywiście wiem, że już prędzej znalazłbym pracę jako operator cnc, ale to chyba nie jest dobry pomysł na rozwój zawodowy. W ostateczności trzeba będzie szukać pracy w branży w Polsce i zdobyć potrzebne doświadczenie. Będę niezwykle wdzięczny za naświetlenie mi trochę sytuacji. Szczególnie od kogoś kto siedzi w temacie i wie od wewnątrz jakie są kryteria rekrutacji dla nowych pracowników. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Wykonuję tłumaczenia i korektę CV dostosowując je do wymagań norweskiego rynku pracy. Zachęcam!

Kontakt:
z Polski + 48 58 743 07 53
z Norwegii + 47 21 999 409
tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Probowac trzeba, skoncz studia inzynierskie, nabieraj praktyki. Jak uda ci sie znalezc prace w Norwegii wyslij swoje dyplomy do NOKUTu, procedura nostryfikacji trwa ok. szesciu miesiecy, ale majac juz potwierdzone kwalifikacje w Norwegii jest o wiele latwiej. Powiem tak, mnie sie oplacala pomeczyc pol roku, az mi uznali dyplom. Jak pokazalem pracodawcy dyplom norweski nie bylo juz zadnych pytan. Teraz mam spokoj i fajna prace

Jednym slowem nabieraj doswiadczenia, koncz studia i probuj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
Poczekaj do wieczorka,na wackasiusiaka on zna odpowiedzi na wszystkie nurtujące cię pytanka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Karol.Ky napisał:
Probowac trzeba, skoncz studia inzynierskie, nabieraj praktyki. Jak uda ci sie znalezc prace w Norwegii wyslij swoje dyplomy do NOKUTu, procedura nostryfikacji trwa ok. szesciu miesiecy
Ja nostrifikowalam na NTNU. Dokladnie dwa tygodnie to zajelo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
No widzisz, ja musialem przez NOKUT.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok