Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1830 niezalogowanych)
50 Postów
Tomasz Falkowski
(tomaszf81)
Nowicjusz
zostales oficjalnie zlachotany cieslo szalunkowy, zal ci dupe sciska ze ktos moze zarobic wiecej od ciebie, niestety kto ma szkole ten ma lzej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Marti Klis
(Bolo76)
Wiking
sory panowie chcecie sobie popisać ciepłe słowa to na priv..

bo ja dalej się nie dowiedziałem jak to u was weryfikowali z tymi referencjami..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Ja przyjechałem przez agecje i to oni sprawdzali ref.
Warto wszystko mieć na papierze bo akurat Norwedzy to lubia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
tomaszf81 napisał:
zostales oficjalnie zlachotany cieslo szalunkowy, zal ci dupe sciska ze ktos moze zarobic wiecej od ciebie, niestety kto ma szkole ten ma lzej
Tak tu wlasnie jest,przyjedzie taki jeden z drugim ,popracuje dw,trzy lata i mysli ze Pana Boga Za nogi zlapal,zaraz kredyt na mieszkanie ,auto i wielki szpan i wymadrza sie wielce a ledwie mu na rachunki wystarcza,jednym slowem zawisc i jeszcze raz zawisc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Koledzy czekam jak sie wielce pochwalicie jak zarabianie ( oczywiście jak dostaniecie prace )
I proszę nie pierdol o papierach bo tu to każdy ma tylko o doświadczeniu. Jak okurwiencze dostaniesz prace i brygade to sie skontaktuj Bos jest teraz tylko piz...
Co szuka pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Marti Klis
(Bolo76)
Wiking
no Ci pośrednicy prócz tego że to pijawki to chyba najlepsze rozwiązanie.. dzieki PJ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
P.J. napisał:
Koledzy czekam jak sie wielce pochwalicie jak zarabianie ( oczywiście jak dostaniecie prace )
I proszę nie pierdol o papierach bo tu to każdy ma tylko o doświadczeniu. Jak okurwiencze dostaniesz prace i brygade to sie skontaktuj Bos jest teraz tylko piz...
Co szuka pracy

O sobie piszesz?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Tomasz Falkowski
(tomaszf81)
Nowicjusz
2013 przeciez to przemadrzala pizda z wioski co go agencja wywiozla, pewnie sie niedawno od nich odkleil albo jeszcze przez posrednika zapierdziela i sie madrzy ,zaklada koszulke z wielkim napisem NORWAY i pod lokalnym sklepem w swoim lokalnym Myszocipku struga zarobasa, a malo tu takich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Bolo76 napisał:
Witam

Na wstępie proszę o poważne rady bo jestem na forum od kliku godzin i widzę że kpiących i wyśmiewających to jest na potęgę..

Sprawa wygląda następująco:

Jestem osobą z doświadczeniem ostatnich 5 lat w biurach projektowych (branża architektoniczna),
obecna sytuacja finansowa zmusza mnie do zarobienia większych pieniędzy (rachunki same się nie opłacają a od dłuższego czasu pozostaje bez pracy).
Wcześniej zajmowałem się różnymi rzeczami od pracy na produkcji, magazyniera po wykończeniówkę. Skończyłem technikum, studia musiałem przerwać z powodów finansowych (Architektura).
Dodam że jezyk angielski w stopniu dobrym oraz niemiecki początkujący, norweskiego właśnie się uczę (połączenie niemieckiego z angielskim z tego co zauważyłem)
Chce wyjechać do Norde pracować i zarabiać uczciwie ciężką pracą.
Nie mam co startować do branży swojej wyuczonej bo i tak norweski w powijakach.
Więc chce przyjechać i pracować na zwykłym stanowisku - pracownika fizycznego - nauczyć się już komunikatywnie języka, prawa budowlanego itp itd i dopiero z grubej rury.
Najlepiej widziałbym się w wykończeniówce. Ale biorę też pod uwagę każdą prace fizyczną czy to pomoc produkcji czy magazynier itp. Każdy kto jest kumaty powinien sobie poradzić.

I teraz pytanie do was, wszędzie czy to od Adecco aż po finn.no chcą referencje i 3 letnie doświadczenie. Jest to chore, jeśli jest ogłoszenie na malarza i do machania np. wałkiem po ścianie miąłbym mieć referencje.
Czy ten pracodawca naprawdę na to patrzy?
Albo ogłoszenie typu pakowacz też chcą referencje przecież każdy głupi potrafi zapakować do pudełek na paleciaka i do foliarki jedynie musi się ogarniać czasowo.

Jak oni te referencje sprawdzają czy weryfikują ?
Logiczne jest dla mnie że zweryfikują Cię na miejscu, dostajesz robotę i po pierwszym dniu widzą że albo ogarniasz albo nie, krótka piłka.

Ogólnie myślałem o zrobieniu sobie np. papierów na wózki widłowe i coś znaleźć , ale za dużo czasu by to trwało a rachunki się generują z prędkością światła. Chce jak najszybciej podjąć prace. Dogadać się po anglikańsku dam rade, norweski podszkolę, robota fizyczna żaden problem tylko te papiery z referencjami. Proszę o wasze zdanie jak wy mieliście z tymi referencjami?

A jeśli masz napisać typu "kolejny polaczek do pracy byle gdzie i byle za co" to daruj sobie buraku każdy już tu wie jaki jesteś fajny że masz prace i żyjesz w norwegi tyle że marnujesz czas siedząc na forum i wyśmiewając innych. Za takie odezwy z góry dziękuje!

szukasz pracy ,szukasz porady a na dzień dobry rżniesz do wszystkich buraku ..własnie po to sa potrzebne norwegom referencje by się nie wpakować ....w takiego buraka bo potem ciężko się go pozbyć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Marti Klis
(Bolo76)
Wiking
i teraz zaśmiecać będziecie ten post swoimi przebolałymi EGO??? kurde panowie nie szkoda wam czasu???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok