Siw29 napisał:
dzieki za pomoc nie znalem tej strony a norweski podobny do szwedzkiego widze
trochę dziwne,że pracowałes w Szwecji 10 lat i nie wiesz,że szwedzki bardzo podobny jest do norweskiego,albo ja zle Cię zrozumiałam

tak jak wyżej Lindemans ci napisała,nie powinienes miec problemów z praca,znacznie szybciej ja znajdziesz niż,ktos kto duka po norwesku i masz długoletnie doswiadczenie w Skandynawii a to się bardzo liczy,więc myślę,że doskonale dasz sobie radę,bez tego postu na forum...jesli znajdziesz pracę to dogadasz się z Norwegami bez problemowo,ja nigdy nie uczyłam się szwedzkiego,a pracuję ze Szwedami i ich rozumiem,normalne że nie perfect,ale sie dogaduję bez jakich kolwiek dużych problemów...takze dasz radę

wysyłaj do firm nawet co tydzień CV,napewno ktos odpowie

choc znam osobę,która pracowała 7 lat w Szwecji,mówiła,że zna jez,lecz jak doszło co do czego to mnie się pytała co szefowa mówi lub rozmawiała z nia ta przekazała jej co jest do zrobienia a jak zapytałam no i co co tzrba zrobic to ona odp no nic nowego a po np godz dochodziła szefowa i pyta mnie czemu nie jestesmy tu i tu a ja

tak ta osoba zna szwedzki

lub dostała sms-a od innej szwedki i dzwoni czy jej to pomogę przetłumaczyć...nie pomogę,bo nie znam szwedzkiego to było oburzenie a ja do dzis mam zwałe jak to przez 7 lat się uchowało bez jez i z praca w Szwecji, norweski tez zero no ale co nie którzy maja więcej szczęscia chyba niz ja miałam,jak chciałam tu pracowac