Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

feriepenge - Norwegia

Czytali temat:
Andrzej Frączek Robert Nowak mariusz.t yaroo68 (4778 niezalogowanych)
1 Post
Wiking
witam mam prożbe może ktoś mi pomoże mam problem z pracodawcą teraz już byłym od czerwca 2012 czekam na wypłacenie feriepenge za 2011 szef cały czas mnie zbywał dziwnymi wymówkami potem w listopadzie wypłacił mi część i równocześnie wysłał mnie na permitering a na koniec grudnia dał mi wypowiedzenie i zamknął firmę nie wiem gdzie mam to zgłosić bo teraz będzie mi jeszcze winien za 2012 dziękuje za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Sprobuj w inspekcji pracy (arbeidstilsynet). Masz mozliwosc kontaktu z polskim konsultantem.

"Tomasz Maciczak Førstekonsulent, arbeidstilsynet Oslo tel: 40309103 Można kontakować sie z nami na infolinii, która obsługiwana jest w języku polskim we wtorki i piątki w godzinach 0900 – 1500"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
sylwek falcon
(sprawdzam1919)
Wiking
witam wszystkich pomocnych. pracowałem 2 miesiące w norwegii jako stolarz. tzn miesiac potem miesiac w polsce i znowu miesiac w norwegii. mam umowy oczywiscie czasowe na jeden i drugi miesiac. czy mając takie zwykłe umowy także należy mi się feriepneger? bo pracodawca dodam że polak krętacz próbował mi wmówić ze ferie penger to 10% procent zwrotu podatku. prosze o jakieś info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(PhilLeotardo)
Wiking
Tak, naleza ci sie feriepenger jesli miales umowe itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
sylwek falcon
(sprawdzam1919)
Wiking
Dziękuje za odpowiedź. Miałbym jeszcze prośbe czy zna Pan może adres e-mail na który można pisać po polsku i przesyłać zeskanowane dokumenty? ponieważ kiedyś znalazłem ale teraz nie mogę. z góry dziękuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(PhilLeotardo)
Wiking
Najlepiej zadzwonic do tego konsulenta z Arbeidstilsynet.

Mail: svartjenesten@arbeidstilsynet.no

"Mozesz napisac po polsku ale wtedy bedziesz moze czekac nieco dluzej na odpowiedz"

www.arbeidstilsynet.no/artikkel.html?tid=92397
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
sylwek falcon
(sprawdzam1919)
Wiking
witam. były szef wkręca mi teraz że feriepenger to zwrot podatku listopadowego nadpłaconego , bo jest jakoś pół podatku ale z informacji na MN wywnioskowałem że pracodawca wypłaca ze swoich pieniędzy. czyli dalej kręci?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Przeciez dostales tu juz wszystkie odpowiedzi i kontakt do inspekcji pracy. Bedziesz teraz sie "prowadzac" z tym swoim pracodawca (dumnie powiedziane ) jak baletnica za raczke ?

Feriepenger to 10,2%(czasami12, ale Ciebie nie dotyczy) Twojego ubieglorocznego dochodu brutto.

Czy nadal nie rozumiesz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Aleksandra :)
(Olusia1991)
Wiking
boze czlowiek sie pyta.... a nie mozna normalnie odpisac...? Kuzwa polacy bez kultury
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
sylwek falcon
(sprawdzam1919)
Wiking
Teraz już wszystko rozumiem ale wolę być pewny swego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok