Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
37 Postów
Henry Behrens
(Optimus alienacja)
Nowicjusz
ksizibit napisał:
Ludzie co sie z wami Kurwa dzieje. Ja tez mieszkam za granica juz ponad 7lat. Wszyscy opuscilismy nasz kraj w 99% w tym samym celu. Aby znaleźć lepsze życie !!! Jesteśmy w UE i każdy ma prawo mieszkać i pracować tam gdzie ma na to ochotę i nikt nie może mu tego zabronić. Tego typu fora zakładane są aby sobie nawzajem pomagać. Jeśli nie jesteś w stanie pomóc albo ńie masz na to ochoty to powstrzymają sie od idiotycznych komentarzy.
Tez planuje przeprowadzkę z Uk do Norwegii i napewno sie nie zniechęcę przemysleniami jakiegoś zniewiescialego trepa. Emigracja jest taka sama zmienia sie tylko kraj i pare szczegółów z nin związanych
Dałeś kolego radę w Uk dasz radę w Norwegii !!!
Pozdrawiam

To po to sa fora! Dzieki! Gdybys mogl krotko wypunktowac "szlak myslowy" to chetnie sie zapoznam z argumentacja. Hurra otymizm z cyklu " dales rade tam, dasz i tu " jest niczym nieuzasadniony.
Zbyt wiele zmiennych aby stawiac znak rownosci. Szczegolnie w twoim przypadku - osoby, ktora ma iluzoryczne pojecie o norweskim rynku pracy. Nie ma tygodnia, by na moim biurku nie ladowaly CV od podobnych wam desperatow.
Masz racje w jednym - nikt nie moze Ci zabronic przyjechac, tak samo jak pisag glupstwa na forum.
Samo chciejstwo, polaczone z brakiem pokoru, umiejetnosci i zle maskowana buta, nie wroza sukcesu w tym zimnym, odartym z uczuc kraju.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
ksizibit napisał:

Pozdrawiam

Ano właśnie wcale tak nie jest.
Jeżeli z takim założeniem masz zamiar się tu osiedlać lepiej zmień kraj.
Wielka Brytania to NIE JEST Norwegia.

Tak, racja! na Forum jest sporo chamstwa, ale chyba akurat to jest dość mocno powiązane z polskimi "obyczjami" .

Jedni w lepszy, drugi w gorszy sposób próbują jedynie takim jak Ty, wytłumaczyć, że Norwegia to nie jest dla wielu łatwy kraj do życia.

Tutaj trzeba się DOSTOSOWAĆ.

Więc, jeżeli dla Ciebie kraj, w którym przyszło mi żyć, stawiasz na równi z UK..., już na wstępie jesteś przegrany.

Ale pewnie, Ty wiesz lepiej. Przecież Cię tu nawet nie było na dłużej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
przyjeżdżajcie
Norwegia to najlepszy kraj do życia na Ziemi
według ONZ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
ksizibit napisał:
Ludzie co sie z wami Kurwa dzieje. Ja tez mieszkam za granica juz ponad 7lat. Wszyscy opuscilismy nasz kraj w 99% w tym samym celu. Aby znaleźć lepsze życie !!! Jesteśmy w UE i każdy ma prawo mieszkać i pracować tam gdzie ma na to ochotę i nikt nie może mu tego zabronić. Tego typu fora zakładane są aby sobie nawzajem pomagać. Jeśli nie jesteś w stanie pomóc albo ńie masz na to ochoty to powstrzymają sie od idiotycznych komentarzy.
Tez planuje przeprowadzkę z Uk do Norwegii i napewno sie nie zniechęcę przemysleniami jakiegoś zniewiescialego trepa. Emigracja jest taka sama zmienia sie tylko kraj i pare szczegółów z nin związanych
Pozdrawiam
kolejny mundry cfaniak!!! wszystko wiedzący. 7 lat za granicą i myśli że wszystko wie o całym świecie, te swoje rady to wsadź se w dupe i zostań tam gdzie twoje miejsce bo tu takich baranów już wielu co myśleli że tu jest anglia 2 tylko zarobki lepsze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
anders b. napisał:
tu takich baranów już wielu co myśleli że tu jest anglia 2 tylko zarobki lepsze
a niech jadą
myślą,że wezmą Norwegię na polską metodę
będą chodzić od bramy do bramy i pytać
czy pracują tu Polacy?
bo my możemy od jutra za 5 koron mniej na godzinę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Jakub Konopinski
(ksizibit)
Wiking
Witam ponownie zadufania w sobie Norweska Polonio hahaha.....
Swoimi komentarzami tylko podkreslacie to jakimi kurwami jesteście. I nie dziwie sie ze często slyszycie to słowo na ulicy. PEWNIE KTOŚ WAS WOLA !!!!!
Jeżeli chodzi o mnie to znam język, mam udokumentowane zawodowe doświadczenie i stać mnie żeby tam siedzieć bardzo długo nim znajdę prace
Więc piszcie co chcecie to jest wasza wizytówka pozdrawiam wszystkie kur.... z Norwegii a w szczególności tego trepa kulturyste z luznym gwintem
Życzę wam dużo pieniazkow i mnóstwo wazeliny do dupy....
To był mój 3 i ostatni post
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
ksizibit napisał:
Witam ponownie zadufania w sobie Norweska Polonio hahaha.....
Swoimi komentarzami tylko podkreslacie to jakimi kurwami jesteście. I nie dziwie sie ze często slyszycie to słowo na ulicy. PEWNIE KTOŚ WAS WOLA !!!!!
Jeżeli chodzi o mnie to znam język, mam udokumentowane zawodowe doświadczenie i stać mnie żeby tam siedzieć bardzo długo nim znajdę prace
Więc piszcie co chcecie to jest wasza wizytówka pozdrawiam wszystkie kur.... z Norwegii a w szczególności tego trepa kulturyste z luznym gwintem
Życzę wam dużo pieniazkow i mnóstwo wazeliny do dupy....
To był mój 3 i ostatni post

Odpowiedziałeś sobie właśnie na swoje wątpliwości.
Właśnie dlatego tutaj pracy nie znajdziesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ksizibit napisał:
i stać mnie żeby tam siedzieć bardzo długo nim znajdę prace

to się zdziwisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Może ,mnie ktoś wyprowadzić z błędu? Czy aby większość tych hura optymistów po przyjedzie do Norwegii nie zajmuje się przypadkiem chodzeniem po domach z kartką oblepioną taśma klejącą próbując sprzedać cenne rysunki zrobione na ksero? Mówię tu o tej części która załapała się do jakiejkolwiek roboty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Rzymski82 napisał:
Może ,mnie ktoś wyprowadzić z błędu? Czy aby większość tych hura optymistów po przyjedzie do Norwegii nie zajmuje się przypadkiem chodzeniem po domach z kartką oblepioną taśma klejącą próbując sprzedać cenne rysunki zrobione na ksero? Mówię tu o tej części która załapała się do jakiejkolwiek robotyjeszcze lata po sklepach i rozwiesza ogłoszenia malowanie domów żeby na czynsz zarobić no chyba ze spią w samochodzie lub pod namiotem. a ta qrwa co zna język to ciekawy jestem jaki to język
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok