Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ewa.lang.poczta@gmail.com napisał:
my zamiast starać się pomóc i liczyć na to, że przyjadą tu ludzie wykształceni, pracowici, którzy w jakiś sposób poprawią naszą opinię i pomogą "swoim" w potrzebie, bluzgamy, odradzamy i plujemy na innych-przecież to jest chore!
.

jak już przetrzeźwiejesz po imprezie
o ile w ogóle jesteś zdolna do tego
to zacznij myśleć i analizować co my akurat robimy
przecież my właśnie odganiamy stąd ludzi bez jakiegokolwiek zawodu i doświadczenia, ludzi niezdecydowanych i nieporadnych, przybłędów z innych państw, gdzie się już zdążyli wykazać
aby nam tu więcej siary nie przyprawiali
już nie psuli i tak wątpliwej reputacji jeszcze bardziej
np mieszkając w 40 w domku
pracując za 50 NOK
czy szmuglując, kradnąc, żebrząc, leżąc na ulicy
wykształceni i pracowici obejdą się bez naszych porad
PS
obiad już nastawiłaś
gary pomyte??????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
PRZEMYSLAW pogorzelec
(przemekuk)
Nowicjusz
jasta102 napisał:

ciężko mi cię jeszcze do końca zdefiniować
masz jak najprawdziwsze przebłyski geniusza
vide
propozycja dla Polaków szukających bez zawodu pracy w Norge, aby sobie zajęcie w cyrku polskim znaleźli
natomiast tu objawiasz się jako analfabeta wtórny, nie potrafiący zrozumieć tekstu i przekazu big bandu blokersów
oni śpiewają - wykonaj ruch przeciwko tym milionom, co są na emigracji
milionom durni, co ośmieszają Polskę i siebie
dalej śpiewają, że ich jest małe grono
podobnie jak ja i jeszcze małe tu grono, co kpi z milionów tych polskich głupców
to ja i oni są w tej mniejszości
a nie ty sam już nie wiem, geniuszu, czy analfabeto

Nie mecz sie bo sie spocisz...
Geniusz ze mnie żaden,to ze potrafiłem komuś doradzić żeby zamiast się pchac w ciemno i spać jak kiedyś mój znajomy po dworcach i ławkach jak roboty nie ogarnie albo go ktoś wydyma nie ma nic wspólnego z geniuszem.Akurat znam firmę i wiem że to wyzyskiwacze ale...Nie biorą hajsu za pośrednictwo pracy i jak nie ma innej opcji to "za darmo to i ocet słodki".Każdy kto zaczynał na emigracji od niczego wie że zacząć za pół stawki ale za to z zakwaterowaniem i wyzywieniem za damski cyc przez 8 miesięcy to lepsze niż nic.Gdzie Ty się tu geniuszu doszukujesz to sam nie wiem...

co do tego kawałka to oni tam nie śpiewają....Nawijają o tych świniach co "Polakami są a są obcy dla Polaków" nawijając "gdziekolwiek bym był i jak dobrze by się wiodło to nigdy nie zapomnę skąd pochodzę i co znaczy moje godło".
Jeżeli nie zapomniałeś jeszcze polskiego to przesłuchaj jeszcze raz i zrozumiesz że nie chodzi tu o te miliony które wyemigrowały tylko0 o tych co polskością sie brzydzą.ale ciul tam nie będzę ci tego rozkminiał...Nowy rok jest i do pracy niektórzy muszą iść....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
PRZEMYSLAW pogorzelec
(przemekuk)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
my zamiast starać się pomóc i liczyć na to, że przyjadą tu ludzie wykształceni, pracowici, którzy w jakiś sposób poprawią naszą opinię i pomogą "swoim" w potrzebie, bluzgamy, odradzamy i plujemy na innych-przecież to jest chore!
.

przecież my właśnie odganiamy stąd ludzi bez jakiegokolwiek zawodu i doświadczenia, ludzi niezdecydowanych i nieporadnych, przybłędów z innych państw, gdzie się już zdążyli wykazać
pracując za 50 NOK
PS
obiad już nastawiłaś
gary pomyte??????

Przybłędów z innych Państw powiedziała przybłęda co przybłąkała się z Polski do UK a że niedojda to nawet pół roku tu nie wytrzymał.Jakimś cudem zaczepił sie w NO i uczeopił się tej Noprwegii jak gówno okrętu i krzyczy "płyniemy"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
.

pracując za 50 NOK
PS
obiad już nastawiłaś
gary pomyte??????

po czesci zgadzam sie z toba...my przyjezdzajac tutaj nie łazilismy po forach,ani nie mielismy zadnych znajomych co mogli by nam pomóc czy dac jakies rady...nic...stary przyjechał pierwszy,a pozniej ja....nie było lekko,ale szlismy do przodu...sami bez zadnej krajanskiej pomocy,były wzloty i upadki....normalka...nie mniej ludzie którzy chca tu przyjechac nie popatrza na forach jakie maja szanse co ile kosztuje itp tylko jednego dnia potrafia być np 4 tematy typu Szukam pracy itp....ludzie przejżyjcie forum i zobacznie ile każdego dnia jest tych postów i ile odp w tym temacie...to nie trza znów na malować to samo...a jak ktoś napisze prawde to się oburzaja że jaki to polak na emigracji nie jest....tylko że nie pomyśli że już te odp ma tylko wystarczy popatrzeć na forum,no ale się nie chce...bo po co...nygustwo czasami i tyle,więc ile mozna odp wciąz na to samo no ile...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
PRZEMYSLAW pogorzelec
(przemekuk)
Nowicjusz
JA TEZ WYJEŹDŻAJĄC DO NO czy nawet do UK nawet nie wiedziałem że są fora na których mozna się dowiedzieć tego czy tamtego.Też trzeba było sobie dać radę bez tego.

Nigdzie nie pytałem czy jest praca i czy ktoś może załatwić bo wiem że jak się wezme za to to sam temat ogarnę...Zapytałem o kilka innych dla mnie istotniejszych spraw niż praca bo wiiem że ten co chce pracować i cokolwiek soba reprezentuje sobie tą pracę znajdzie.Lepszą lub gorszą ale sobie znajdzie.
Tylko krew zalewa jak taki osioł jak jasta zamiast przeczytac o co pytasz zaraz z chujami i kurwami wyskakuje.Popatrz i w innym wątku jak wyraża się o matkach wychowujących dzieci "siedzi kurwa z jednym, dzieckiem w domu".za takie coś u mnie osobiscie miałby kark skręcony bez dwóch zdań bo nalezy mu się jak psu buda.
Można napisać prawdę że pracy nie ma za wiele,że kryzys dosięgnął również i Norwegie,że niektórzy z naszych zapracowali sobie już tutaj na opinię złodziei i kombinatorów nie mierząc wszystkich jedną miara.....Tyle że do tego trzeba odrobiny intelektu którego u jasty nawet namiastki nie ma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
przemekuk napisał:
co do tego kawałka to oni tam nie śpiewają....Nawijają o tych świniach co "Polakami są a są obcy dla Polaków" nawijając "gdziekolwiek bym był i jak dobrze by się wiodło to nigdy nie zapomnę skąd pochodzę i co znaczy moje godło".
Jeżeli nie zapomniałeś jeszcze polskiego to przesłuchaj jeszcze raz i zrozumiesz że nie chodzi tu o te miliony które wyemigrowały tylko0 o tych co polskością sie brzydzą.ale ciul tam nie będzę ci tego rozkminiał...Nowy rok jest i do pracy niektórzy muszą iść....

no przesłuchałem jeszcze raz hymn twojego big bandu blokersów
i ja tak zanotowałem
siedem kontynentów i miliony skurwysynów
przeciwko tym milionom
my podnosimy bunt przeciwko tym milionom
jedno jest analfabeto pewne
oni uważają w tym songu miliony, a nie jednostki, że są kurwami, z tych Polaków co wyjechali
a ich dobrych jest na razie kilku
i apelują o przyłączenie
sam najpierw postaraj się zrozumieć swoich idoli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
PRZEMYSLAW pogorzelec
(przemekuk)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
przemekuk napisał:

no przesłuchałem jeszcze raz hymn twojego big bandu blokersów
i ja tak zanotowałem
przeciwko tym milionom
my podnosimy bunt przeciwko tym milionom
jedno jest analfabeto pewne
oni uważają w tym songu miliony, a nie jednostki, że są kurwami, z tych Polaków co wyjechali
a ich dobrych jest na razie kilku
i apelują o przyłączenie
sam najpierw postaraj się zrozumieć swoich idoli

No to udowodniełeś że trafia do ciebie tylko to co chcesz żeby trafiło...Jesteś ograniczony bardziej niż myślałem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
PRZEMYSLAW pogorzelec
(przemekuk)
Nowicjusz
Jasta pierwsza zwrota w całości centralnie jakby była osobiście do Ciebie kierowana.Pewnie dlatego tak ciezko ci to skumać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
przemekuk napisał:
Jasta pierwsza zwrota w całości centralnie jakby była osobiście do Ciebie kierowana.Pewnie dlatego tak ciezko ci to skumać.
nie przeczę i wprost przeciwnie kumam aż do bólu
w zasadzie to nawet chyba ze wszystkim się zgadzam
już z pierwszym wersem
mają na myśli tych co z Polski wyjechali
żaden nie pomoże, języka zapomniał a obcego się nie nauczył
i oni podnoszą ten bunt przeciwko tym milionom
i ja podnoszę
i jest nas garstka
tylko rap mi za bardzo nie pasi
ale ogólnie zgadzam się z treścią
forma mi nie pasuje
i ja bym im osobiście od chui i polskich sprzedawczyków nawsadzał
za co?
za małpowanie form wyrazu i ubioru od Murzynów z Harlemu, czy Bronxu
a to miejsca też mi osobiście znane
i wstyd mi, komuś kto się uważa za Polaka
jak banda spod polskiego bloku naśladuje czarnuchów z przed 20 lat
i drze ryje, że są Polakami
dla mnie istnieje różnica pomiędzy Polakiem, a Polackiem
a dla ciebie nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
PRZEMYSLAW pogorzelec
(przemekuk)
Nowicjusz
Ogarnij się człowieku...
Podaj mi gatunek muzyczny w ktorym nie kopiujemy murzynow,Anglikow czy amerykanów?
No tak Disco polo bo to kopia italo disco.

Rap,jazz,funk,rock,metal,soul jazz wszystko to nie nasze.większość murzyńskie.
A ty czego słuchasz?przyspiewek ludowych ktore tez pewnie zapozyczone od innych plemion słowiańskich?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok