Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(5531 niezalogowanych)
148 Postów

(NorgeMatrix)
Stały Bywalec
leonek napisał:
a jesli w 2013 roku bede mial umowe o prace na 2 miesiace to czy moge jezdzic po norge na polskich blachach przez te 2 miesiace cz moze mi ktos odpowiedziec pozdrawiam leonek

Od kiedy pracujesz w NORGE ?
To twoja pierwsza praca ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
mieszkam w haugesund,i tu nic nie robią z samochodami na obcych tablicach.znam polaków co śmigają 5 lat,niektórzy umowy o prace przedłużają a niektórzy od pierwszego dnia pobytu mają umowę na ponad rok.dali sobie spokój,albo to tylko tu tak jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Wszystko do czasu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Andre ved mark napisał:no ... może gabriel wyjaśni jak to skoda na polskich blachach do nie dawna przebywała w norge u gabriela...
Ależ to żadne mecyje , ani również nic nadprzyrodzonego ...
---
Auto przekroczyło Legalnie granicę we Wrześniu 2012 roku , jednak kierowcą Nie Byłem Osobiście Ja .
---
A obywatel Polski , Który na całe szczęście , Nie Pracuje w Norge i nie zabiera Nam , Pilnie strzeżonych dla Innych Nacji / Rumunów . Węgrów / etatów .
Auto przyjechało tutaj , jako Magazyn części zamiennych i tyle , Po spełnieniu swojego zadania , stoi spokojnie na prywatnym Parkingu bez tablic rejestracyjnych .
Taka jest legalna procedura ...
---
Coś Jeszcze w Tymże Tymmacie ?!? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=221710&epslanguage=en

Nawet jest po Pl....wystarczy poszukac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
Anna82 napisał:
Wszystko do czasu.

Dokladnie Anna masz racje no chyba ze sprawdza jeszcze nr.personalny a tam jest data od kiedy sie przebywa w Norwegii.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Witam
Jest jeszcze przepis ktory mowi ,ze mozna sie poruszac polskim autem w przypadku kiedy zona przebywa w Polsce ,jednak trzeba co najmniej raz w miesiacu robic odwiedziny.
Osobiscie pytalem w tool.Jezdzilem do tej pory norweskim autem ,ale gdy sie dowiedzialem o tym ,uzywam auta polskiego i woze ze soba dokumenty typu;wspolny meldunek,akt malzenstwa i bilety

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Wiking
Samochód mam od niedawna, co z Polskimi blachami po rejestracji w Norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
2013 napisał:
Witam
Jest jeszcze przepis ktory mowi ,ze mozna sie poruszac polskim autem w przypadku kiedy zona przebywa w Polsce ,jednak trzeba co najmniej raz w miesiacu robic odwiedziny.
Osobiscie pytalem w tool.Jezdzilem do tej pory norweskim autem ,ale gdy sie dowiedzialem o tym ,uzywam auta polskiego i woze ze soba dokumenty typu;wspolny meldunek,akt malzenstwa i bilety

Pozdrawiam

Ty napewno dobrze zrozumiales ten przepis czy wyczytałes tylko to co było dla ciebie korzystne?
Nie wprowadzaj ludzi w bląd i nie wypisuj bzdur bo poźniej taki Jozek z Bolkiem pozabijaja sie o ta twoja racje i ,,pozwolenie,,
Chyba,ze nie jestes zarejestrowany w Norweskim Biurze Ludnosci,nie posiadasz stałego numeru personalnego i pracujesz tutaj niejako w delagacji...wtedy możesz... tak stanowi przepis...
i wtedy napisz ,ze taka jest twoja sytuacja prawna w Norge i że dlatego uzywasz auta na polskich blachach..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
To nie sa bzdury,osobiscie pytalem w Toll i przedstawilem im swoja sytuacje prawna,jestem zarejestrowany w Folkeregistert i pracuje legalnie w norweskiej firmie.Mam odpowiedz na pismie z tool.Odsylam zatem po informacje do Tool osobiscie lub telefonicznie.Ja uwazam ze przepis zinterpretowalem dobrze, jezeli nie doiformuj mnie i formuowiczow

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok