Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(5418 niezalogowanych)
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
2013 napisał:
Pobyt stały poza Norwegią
Jeżeli mieszka Pan(i) za granicą razem z małżonką/małżonkiem lub dziećmi w wieku poniżej 18 lat, może Pan(i) używać pojazdu zarejestrowanego za granicą na terenie Norwegii. Musi Pan(i) regularnie odwiedzać małżonkę/małżonka lub dzieci za granicą, normalnie co najmniej raz w miesiącu.

TAK,TAK,TAK...POBYT STAŁY POZA NORWEGIĄ!!!!!...NIE W NORWEGI!!!!!!!!
nie myl pojęc...masz pobyt stały np.w Polsce a jestes oddelegowany tutaj do pracy i NIE MASZ POBYTU STAŁEGO W NORGE..
A zreszta co ja bede tłumaczyć,mnie to nie dotyczy mam fure norweska i mam w dupsku wszystkich cwaniaków..nie ja bede poźniej kleła i wyzywała i co gorsza buliła
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
no tak nie stoi że samochodem .....bo wynika to z całokształtu paragrafu . po to możesz go używać żebyś mógł odwiedzać rodzinę . ale wy mędrki wiecie lepiej do czasu aż trafi się taki urzędnik że tego nie przeoczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Andre ved mark napisał:

Du har IKKE fast oppholdssted i utlandet dersom du er innmeldt i norsk folkeregister med mindre du bor sammen med ektefelle eller barn under 18 år i utlandet.

i tu się z tobą nie zgodze BK

a tu to musisz sie zgłoscic do autora posta o wyjasnienia...niejaki @2013
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
niech się B.K. nie podnieca tylko poczyta norweskie paragrafy a nie tłumaczenia tak faktycznie jest ale nasi mądrzy wydumali że będą latać co miesiąc samolotami a w norge jeżdzić polskim autem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
nie chce mi się już od nowa szukać ...w dupie to mam . mam też norweskie i nie muszę wozić stosu biletów albo bać się jeżdzić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
B.K. napisał:
Andre ved mark napisał:

Du har IKKE fast oppholdssted i utlandet dersom du er innmeldt i norsk folkeregister med mindre du bor sammen med ektefelle eller barn under 18 år i utlandet.

i tu się z tobą nie zgodze BK

a tu to musisz sie zgłoscic do autora posta o wyjasnienia...niejaki @2013

Ja nie jestem niejak i@2013 tylko poprostu 2013 i opieram sie na wiedzy ktora otrzymalem w Tool.
Byc moze zostalem blednie poinformowany ,jednak mimo wszystko mozesz zglebic swoja wiedze odwiedzajac Tool

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
Andre ved mark napisał:
no tak nie stoi że samochodem .....bo wynika to z całokształtu paragrafu . po to możesz go używać żebyś mógł odwiedzać rodzinę . ale wy mędrki wiecie lepiej do czasu aż trafi się taki urzędnik że tego nie przeoczyja pytalem toll i powiedzieli ,ze samolotem mozna tylko bilety trzeba miec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Potwierdzam ta informacje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
miti35 napisał:
Andre ved mark napisał:
no tak nie stoi że samochodem .....bo wynika to z całokształtu paragrafu . po to możesz go używać żebyś mógł odwiedzać rodzinę . ale wy mędrki wiecie lepiej do czasu aż trafi się taki urzędnik że tego nie przeoczyja pytalem toll i powiedzieli ,ze samolotem mozna tylko bilety trzeba miec.

A dlaczego nie mozna samolotem,promem czy nawet roweremmozesz jeden z drugim i na piechote isc..... chodzi chyba o to czy mozna i na jakiej zasadzie jeździc autem na polskich blachach...
wymyslacie i krecicie jak sie da...niedługo bedziecie tunele podziemne kopac pod Bałtykiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Wszysko zalezy od tego jak kto interpretuje przepisy ,bo nie sa one zbyt oczywiste .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok