Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

wyjazd do Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(2726 niezalogowanych)
73 Posty
iza ra
(izara)
Początkujący
Witajcie... jestem tu nowa.. mam na myśli forum, bo do norwegii jeszcze nie dojechałam . ja mam podobną sytuację jak Jagna tyle tylko że mąz ma już załatwioną pracę . W Polsce wiadomo lipa ;-( .
Wiem ,że powielam temat juz tu poruszany ,ale prosze damy rade na początek z jednej pensji pociągnąć ????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
izrach napisał:
Witajcie... jestem tu nowa.. mam na myśli forum, bo do norwegii jeszcze nie dojechałam . ja mam podobną sytuację jak Jagna tyle tylko że mąz ma już załatwioną pracę . W Polsce wiadomo lipa ;-( .
Wiem ,że powielam temat juz tu poruszany ,ale prosze damy rade na początek z jednej pensji pociągnąć ????
a ile ta pensja? ile za mieszkanie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
iza ra
(izara)
Początkujący
160 nok za godz na początek ( brutto) , pracodawca szuka mieszkania i ma wpłacić depozyt , mąz ma opłacić czynsz ......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
iza ra
(izara)
Początkujący
160 nok za godz. na początek (brutto), a mieszkania szuka już pracodawca , pracodawca ma wpłacić depozyt a mąz za pierwszy miesiac ... . hmmm.. chyba jednak postawię wszystko na jedną kartę ..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
a jak pracodawca znajdzie mieszkanie za 12tys? nie jest tak kolorowo jak sie wydaje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Naprawdę taniej , bezpieczniej i komfortowo będzie dla Was jak ten miesiąc dwa będzie pracował sam .
---
Na Święta przyleci do Polski i wtedy będzie wiadomo co i jak .
---
A tak będziesz chodzić z kąta w kąt , szkoda nerw , a i kasa też się liczy .
---
Niestety , życie nie jest Tu tanie , dla turysty bez pracy , a takim kimś będziesz w uproszczeniu .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
iza ra
(izara)
Początkujący
ale własnie mamy taki zamiar , mąz leci pierwszy ogarnie wszystko ( mam nadzieję ,wierzę w Niego ! ) a ja przyjadę trozszkę pózniej.... pracodawca nie znajdzie mieszkania za 12 tys bo wie ile będzie mu płacił więc musi sobie to przekalkulować ... a ja ??? hmmm ... angielski jako tako znam , syn pójdzie do szkoły ,a ja bedę bląkać się po ulicach w poszukiwaniu pracy ... heheh jakie to piękne ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
izrach napisał:
160 nok za godz. na początek (brutto), a mieszkania szuka już pracodawca , pracodawca ma wpłacić depozyt a mąz za pierwszy miesiac ... . hmmm.. chyba jednak postawię wszystko na jedną kartę ..
mieszkanie samodzielne, kontrakt na meza a nie na pracodawce, jak podejrzewam bez norweskiego i bez doswiadczenia w Norge to te 160 moze byc dobre na start... i albo do gory szybko wtedy bo zalapie o co chodzi w norwegii albo stoczy sie na dno tak jak nie ktorzy.. powodzenia dla niego...

ale jesli tylko on zaczyna to Ty mu sie nie pchaj na poczatek od razu... przyjedz sobie do niego po wielkanocy.... on bedzie juz wiedzial co i jak i gdzie a tak to oboje bedziecie tracisz czas prowadzajac sie za lapki... naprawde....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
wiele osob pisze tu bzdury, mieszkanie kosztuje.... ale zalezy gdzie, ja za wynajem domu place 3500 NOK 3 pokoje + salon+kuchnia+lazienka do tego piwnica i ogrod wiec z tym bywa roznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
izrach napisał:
ale własnie mamy taki zamiar , mąz leci pierwszy ogarnie wszystko ( mam nadzieję ,wierzę w Niego ! ) a ja przyjadę trozszkę pózniej.... pracodawca nie znajdzie mieszkania za 12 tys bo wie ile będzie mu płacił więc musi sobie to przekalkulować ... a ja ??? hmmm ... angielski jako tako znam , syn pójdzie do szkoły ,a ja bedę bląkać się po ulicach w poszukiwaniu pracy ... heheh jakie to piękne ... mieszkanie mu znajdzie takie jakie sie trafi...
tu nie wybierasz sobie to czy tamto?
mimo to życze powodzenia szczególnie mężowi w ogarnięciu "wszystkiego"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok