Puk,Puk
Witam wszystkich i przepraszam,ze sie wtrące.Aktualnie przeglądam forum i trafiłam na ten wątek i bardzo mnie zainteresował.Mialabym kilka pytan mozna?Pod koniec pazdziernika partner zamierza wyjechac do Oslo,chce zabrac ze soba ok 6-7tys Nok i na poczatek wynajac jakies miejsce w Hotelu poniewaz mieszkania sa bardzo drogie i moze nie wyrobic z wydatkami.Czy znacie jakies miejsca noclegowe za przystepne ceny?Wiem,ze pracy w Oslo jest duzo,trzeba tylko checi i mobilizacji chlopak zna w komunikatywnym stopniu jezyk angielski,zaczyna przyswajac sobie norweski..posiada doswiadczenie jako kier kat b,jako magazynier,2-letnie doswiadczenie jako monter rusztowan,roczne jako piekarz,oraz niecaly rok pracowal w hotelu jako porter nocny oraz dzienny.Odnosnie jego doswiadczenia,moze ktorys z was kojarzy jakies fabryki na terenie oslo,jakies hotele gdzie potrzebuja polakow,woglole ludzi do pracy?A i druga sprawa ja zostaje z 3 letnim dzieckiem w pl,z racji tego ze na taki wyjazd we 3ke to nie damy rady finasowo.Aktualnie pobieram tutaj zasilek pielegnacyjny,czy jak wyjade do Norwegii tam tez taki zasilek moglby mi przyslugiwac?Sa jakies dofinansowania dla dzieci oprocz rodzinnego.Wiadomo na poczatek byloby ciezko,jestesmy na to przygotowani.Poczytalam troche odnosnie numeru personal w No.I chcialabym sie upewnic..czy jest najpierw trzeba znalezc prace aby starac sie o personal number i pobyt na stale?pozdrawiam wszytskich