Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
adam Sz Robert Urban tomx666 xxx Orzechos Konrad Radys Gallford (4993 niezalogowanych)
52 Posty

(AdrianL)
Nowicjusz
Jak dzieci sa male,to wiadomo, rodzinne jest wyzsze i wydatki mniejsze, najgorzej jest jak dzieci podrosna,i ma sie tylko zwykle rodzinne no i wydatkow masa,a mieszkania w Oslo sa drogie,szczegolnie jak ktos chce z 2 sypialniami,ale znowu pracy jest wiecej,wiec warto sprobowac.
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
661 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
Hilton napisał:
karol3 napisał:
na dzieci to nie koniecznie 7 tys.

dokładnie:

5000 na dziecko od 13 do 18 m-cy
3303 na dziecko od 19 do 23 m-cy
plus 970 na każde dziecko poniżej 18-go roku.

to już sobie sam policz

.

Karolku, a porafisz czytac? Lukasz ma dwoje dzieci. Jedno ma rok, a drugie ma dwa latka i na dwuletnie nie dostenie juz pieniedzy (3303 korony), dostanie jedynie 970 rodzinnego.
5000+970+970=6940 a po pol roku 3303+970+970=5240

potrafię, potrafię, ale zdarza mi się też myśleć i wiem że jak ktoś pisze rok i dwa lata to zazwyczaj zaokrągla. dlatego np. jeśli dzieci mają 10 i 21 m-cy, dostaną ponad 10tys, a ciągle można powiedzieć że to jedno i dwulatek/dwulatka. i to właśnie powód mojego "to już sobie sam policz"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Hilton- mąż złożył wnioski w październiku 2011, ale był tu sam, my przyjechałyśmy w marcu ( więc numery mamy od kwietnia - maja , nie pamiętam dokładnie daty), a pieniądze z opiekuńczego dostaliśmy we wrześniu.. na ten drugi nadal czekamy..

Wnioski były wypełnione prawidłowo, po prostu takie są terminy oczekiwania, rozpatrywania i wypłat ( takie info uzyskaliśmy w urzędzie)

Dlatego ja przynajmniej nie liczę tych pieniędzy do budżetu na razie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
lukaszkaleta napisał:....Moja małżonka nie będzie pracować. Mam dzieci w wieku 1 i 2 lata.
Po wstępnej analizie...

---
Po wstępnym przejrzeniu Twojego postu , bez żadnej analizy ... / brak podstawowych danych , na temat charakteru pracy zawodowej /... widzę iż mieszają się Tobie różniste wersje i mgliste wyobrażenia o przyszłości , na Obczyźnie ...
---
Dlatego , Moim zdaniem ... na ten czas ... ZOSTAW /fizycznie/ rodzinę w spokoju , a zajmij się tylko Firmą i Pracą ... coby wdrożyć się w arkana zawodowe i umocowanie na Emigracji zarobkowej .
---
Nie ma sensu GDYBAĆ ... i DZIELIĆ SKURĘ NA NIEDŹWIEDZIU skoro On jeszcze w kniei .
---
Najpierw :
- załatw pracę i zacznij zarabiać .
- zapoznaj się z Otoczeniem / gdzie , co , jak , z czym , ile , dlaczego / SAM a nie ze słyszenia .
- załatw godne rodzinne mieszkanie na dłużej niż pół roku .
---

A dopiero wtedy Ściągaj Rodzinę ... zwłaszcza iż właśnie masz małe dzieci ...
---
O wiele taniej i Godniej będzie , jak Sam będziesz Latał do Polski co dwa - trzy tygodnie .
zanim nie załatwisz wszystkiego spokojnie i ... "nie zapniesz na ostatni guzik" ... .
---
Jeszcze żadnej Rodzinie , nie zaszkodziła rozłąka delegacyjna , dłuższa niż pół roku ... /o ile wcześniej nie było tarć na granicy pyskówek i straszenia /... .
---
ECH ... rozwagi i powodzenia .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok