Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Dorota Nowak Vanessa Hansen ROman Stachowiak Kamila W James Doncar Stafhalr ewa eła Dawids1 rocky17 B R Grzegorz1989 Transport PL-NO Weronika Żółtowska karol.gor Gor demo40 (10405 niezalogowanych)
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Sethur napisał:
[quote]jasta102 napisał:
Sethur napisał:
jak juz musisz kupic w Polsce to znajdz firme ktora sprzeda Ci na eksport (na f-re 0%, lub z deklaracja Tax-Free). Z gory uprzedzam ze nie kazda firma ma mozliwosc lub chce wystawic powyzsze..
wow
dzwonią w kosciele
tylko którym
otóż w takiej firmie grzecznie powiedzą
paszport poproszę
a później już trochę mniej grzecznie
polski to se w dupę wsadź

Bzdura.. co ma paszport do kraju docelowego. Kazda firma w Polsce moze prowadzic sprzedaz eksportowa, zarowno Tax-Free jak i na Vat 0%. Warunki do spelnienia nie nieosiagalene dla sredniego przedsiebiorstwa... tylko jak to bywa w Polsze.. nie kazdemu sie chce, bo urzedy, bo ryzyko, bo kontrole, bo ksiezyc nie jest dzisiaj w pelni. Tak sie sklada ze zajmuje sie importem wiec Towarzyszu Jasta pudlo(!) tym razem..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Sethur napisał:
[quote]Sethur napisał:
jasta102 napisał:
Sethur napisał:
jak juz musisz kupic w Polsce to znajdz firme ktora sprzeda Ci na eksport (na f-re 0%, lub z deklaracja Tax-Free). Z gory uprzedzam ze nie kazda firma ma mozliwosc lub chce wystawic powyzsze..
wow
dzwonią w kosciele
tylko którym
paszport poproszę

Bzdura.. co ma paszport do kraju docelowego. Kazda firma w Polsce moze prowadzic sprzedaz eksportowa, zarowno Tax-Free jak i na Vat 0%. Warunki do spelnienia nie nieosiagalene dla sredniego przedsiebiorstwa... tylko jak to bywa w Polsze.. nie kazdemu sie chce, bo urzedy, bo ryzyko, bo kontrole, bo ksiezyc nie jest dzisiaj w pelni. Tak sie sklada ze zajmuje sie importem wiec Towarzyszu Jasta pudlo(!) tym razem..

tak się składa, że próbowałem kupić w Krakowie laptopa na Tax-Free
wszystko szło gładko
paszport proszę
to ja polski
towarzyszu Sethur
gówno wieta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
jasta102 napisał:
[quote]Sethur napisał:
Sethur napisał:
jasta102 napisał:
Sethur napisał:
wow
dzwonią w kosciele
tylko którym
paszport poproszę

tak się składa, że próbowałem kupić w Krakowie laptopa na Tax-Free
wszystko szło gładko
paszport proszę
to ja polski
towarzyszu Sethur
gówno wieta

Pecha miales albo na polaka trafiles... mnie nikt nigdy o paszport nie pytal. Kto w Schengen nosi przy dupie paszport Podwojnie Vatu placic nie mam w zwyczaju.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nie wygłupiaj się więcej
trafiłem na kogoś znającego przepisy
Przedmiotowa instytucja często określana jest mianem eksportu detalicznego, z uwagi na fakt, iż prawo do zwrotu podatku przysługuje nabywcom - osobom fizycznym niemającym stałego zamieszkania na terytorium UE.
podatki.wieszjak.pl/vat/274913,TAX-FREE-...kwietnia-2011-r.html
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
jasta102 napisał:
nie wygłupiaj się więcej
trafiłem na kogoś znającego przepisy
Przedmiotowa instytucja często określana jest mianem eksportu detalicznego, z uwagi na fakt, iż prawo do zwrotu podatku przysługuje nabywcom - osobom fizycznym niemającym stałego zamieszkania na terytorium UE.
podatki.wieszjak.pl/vat/274913,TAX-FREE-...kwietnia-2011-r.html

To nadal nie ma znaczenia.. Nie posiadam stalego zameldowania na terytorium UE..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a co polskiego stałego meldunku już się wyzbyłeś?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
jasta102 napisał:
a co polskiego stałego meldunku już się wyzbyłeś?

Bardzo wygodne Na to tez jest przepis, moze Ci wyszukam jutro.. moze tez powinienes..
Duzo prosciej jest tez prowadzic filie norweskiej firmy w Polsce niz na odwrot
Wracajac do tematu.. Tax-Free to jedno a f-ra vat0 to drugie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
tak tylko na marginesie dla kołtunerii
że o ile nic nie można kupić TAX FREE na polski paszport w Polszy, to
prawie wszystko można na ten sam kupić w Norge
może inaczej, żeby analfabety wtórne pojęli
kupujemy chociażby elektronikę, czy odzież zdecydowanie lepszej jakości w norweskich sklepach
okazujemy polski paszport i żądamy faktury tax free
wieziemy towar do Polszy i rodzina może się chwalić lepszymi i tańszymi dobrami przed sąsiadami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok