Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

wpłata pieniędzy na koto bankowe - Norwegia

9 Postów
Karol Ruciński
(Ruciol)
Wiking
Witam,

Przyjechałem do Norwgii jakiś czas temu, otrzymałem pracę i chce założyć konto w banku. Posiadam zaoszczędzone pieniądze które oszczędzałem przed wyjazdem w Polsce. Jest to dość pokaźna sumka. Czy mogę je bez problemu wpłacić na koto w banku czy muszę złożyć jakieś pismo do Urzędu Skarbowego skąd mam te pieniądze. Chodzi o to, aby nie było potem problemu skąd są te pieniądze i abym nie musiał płacić od tego jakiego kolwiek podatku. Są to moje zaoszczędzone pieniądze i chce je posiadać na swoim koncie bankowym.

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam forumowiczów!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
przez granice nie mozesz przewiezc sumy przewyzszajacej bodajze 25tys kr. Z tego co wiem pytaja sie skad sa te pieniadze w banku. wiec dobrze by bylo pewnie miec ze soba jakies pokwitowanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
a nie lepiej zalozyc polskie konto internetowe i z niego przelac pieniadze poniej na norweskie konto jak juz bedziesz takie mial?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Karol Ruciński
(Ruciol)
Wiking
No tak, lecz teraz będać tu w Norwegii nie mam możliwości wpłacić pieniędzy na moje Polskie konto walutowe. Posiadam je przy sobie. Powiedz mi jeszcze co może być potwierdzeniem? Czy może za potwierdzenie posłużyć wydruk tranzakcji wpłaty koron norweskich na moje konto walutowe w Polsce? Czy unikne podatku i czy potem skarbówka nie będzie mnie ścigać. Czy dla skarbówki wydruk tranzakcji może też poslużyć jako dowód że te pieniądze mam z Polski?

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(marcoo47)
Wiking
lewom kase wplacam w rema 1000.kiwi przy kasie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów
B B
(SHREKI)
Początkujący
Ruciol, wplac na moje konto,
pozniej ja wplace na twoje ,
jak beda pytali, to powiesz, ze masz ode mnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
245 Postów

(ródka)
Stały Bywalec
shreczku kombinuj kombinuj bo dzieciory musza cos jesc myslisz ze one zadowola sie kazdego dnia zmijami???????a pozzatym ja musze isc na depilacje plecow bo robota nowa sie trafila i lozko nowe KONIECZNIE bo cos mi sie wydaje ze TY COS poza chalpa dojadasz... :woohoo?????
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Ruciol napisał:
Witam,

Przyjechałem do Norwgii jakiś czas temu, otrzymałem pracę i chce założyć konto w banku. Posiadam zaoszczędzone pieniądze które oszczędzałem przed wyjazdem w Polsce. Jest to dość pokaźna sumka. Czy mogę je bez problemu wpłacić na koto w banku czy muszę złożyć jakieś pismo do Urzędu Skarbowego skąd mam te pieniądze. Chodzi o to, aby nie było potem problemu skąd są te pieniądze i abym nie musiał płacić od tego jakiego kolwiek podatku. Są to moje zaoszczędzone pieniądze i chce je posiadać na swoim koncie bankowym.

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam forumowiczów!!

1. Koles, napisz ile wynosi ta "pokazna sumka", bo dla jednego, to 10 000, dla drugiego to 100 000, a dla trzeciego 1 000 000, itd. Od tego zalezy jak ci doradzic i jaka obrac taktyke.
2. pamietaj, ze jezeli jest to naprawde duza suma (np. powyzej 750 000), to bedziesz placil od niej podatek dla panstwa i komuny, tzw. formueskatt. Moze byc i mniejsza, ale jak posiadasz jakas nieruchomosc, to sie sumuje
3. Odsetkami bedziesz tez sie dzielil z panstwem, cos 23%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(Jancio1972)
Wiking
Jak wpłacić pieniądze na swoje konto w minibanku DNB - chodzi mi o kolejne czynności, bo nie wiem jak obsłużyć to ustrojstwo.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok