Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

budowa domu - Norwegia

Czytali temat:
Kamil Wisniewski Magdalena Gy Angelika Mojak Kaja Metrowska ON Tamten MarcinN. tedimakuch KrystianZ Dior 38 (1468 niezalogowanych)
12 Posty
Konrad Gajewski
(Hvitør)
Wiking
witam, zastanawiam sie nad budowa domu w norwegii, remontowanie starego domu powoli zaczyna mnie dobijac i biorac pod uwage koszta jakie sie z tym wiaza co raz bardziej sklaniam sie ku pomyslowi budowy domu od podstaw, mam duza swoja dzialke wiec to daje mi spore mozliwosci, biore rownierz pod uwage kupno nowej dzialki pod budowe ale to oznacza dodatkowo podlaczanie mediow, wody pradu itd to sporo kosztuje, moje pytanie brzmi czy ktos probowal juz budowac dom tutaj, chodzi mi o sprawy urzedowe, ile kosztuje pozwolenie na budowe i co w ogole trzeba zalatwic, myslalem nad sprowadzeniem domu z polski z gotowych elementow, na pewno wiaze sie to z jakims clem , ewentualnie kupowac dom z takich elementow tutaj, pytam czy ma ktos jakies doswiadczenia w tym temacie lub ewentuaalnie porady
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
mariusz mariusz
(mariuszmariusz)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
190 Postów
Angelika Mojak
(Angela22)
Stały Bywalec
Częstość wizyt na budowie pomaga, ale żeby rzeczywiście dopilnować wszystkiego musiałby Pan stać nad każdym podwykonawca patrząc mu na ręce, a do tego mieć szeroką wiedzę w tym temacie. Byłem po obu stronach barykady. Właściwy kierownik powinien dużo pomóc, ale przy obecnym trendzie na tzw domkach ciężko o takiego. Poza tym dobrze jest zdecydowac się na pomoc projektanta wnętrz, który pomoże szczególnie przy wykończeniiu (wykończenie jest bardzo drogie i dobrze jesli ktoś to nadzoruje). Moge polecić to projektowanie wnętrz z Krakowa marengo-architektura.com/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok