kukisek napisał:Proszę o wyrozumiałość.
---
-forskudd- to spłata zaliczki lub pieniężnej pożyczki gotówkowej , którą otrzymałeś w tamtym roku legalnie od Firmy , a która następnie została ściągnięta w nieoprocentowanych ratach .
---
Masz kartę podatkową o nr. -7300- i zaliczka na podatek jest pobierana wg miesięcznych zarobków ...
Jak masz ta kartę , to z tyłu na dole , jest tabela z zarobkami i kwotami zaliczek .
Pierwszą część oddałeś w Firmie i Dlatego masz trochę niższą zaliczkę niż te standardowe 36% .
---
Tyle bowiem może Tobie ściągać Inna Firma , gdybyś pracował dodatkowo w tym samym czasie , lub wtedy gdy masz wolne / Długoterminowe przestoje w firmie / wtedy odrywa się Del.2 = część druga / dla innej firmy .
---
Część trzecia ... Del. 3 . zostaje u Ciebie i z tym idziesz znowu do skarbówki by dostać nową kartę gdybyś chciał pracować u trzeciego , czwartego pracodawcy .
---
>Elise< naprawdę dobrze Tobie pisze i doradza .
Nigdzie nie dowiesz się tego tak dobrze , jak w Własnej Firmie ...
---
Nie bądź Tchórzem i Mniej odwagę zapytać się o własne prawa w Firmie .
Tylko bez krzyków i Nerwów a spokojnie i z śmiechem na twarzy . tak sobie od niechcenia ...
---
Ja też pracuję w małej Firmie , ba u mnie nie ma lønslipów , tylko są wyciągi z konta bankowego .
Mamy zewnętrznego księgowego i szef twierdzi , że za Moje świstki , musi płacić dodatkowo księgowemu .
Dlatego ustaliłem z nim , że Ja dostarczam arkusz a On wypisuje dane z zestawienia jakie przesyła Mu Księgowy elektronicznie ...
Zdziwienie na twarzy Miał Facet Ogromne i nie do zapomnienia ...
---
Jednak dostarczył Mi to co chciałem i to już na własnym Firmowym Druku ...
---
Fakt , że Ja nie mam kłopotów z odczytaniem co gdzie i dlaczego jest akurat pobierane przez Firmę .
---
PAMIĘTAJ ... STRACH ... MA ... ZAWSZE ... WIELKIE ... OCZY ...!