Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
szukajacypracy napisał:
ale cisza..
pod koniec sierpnia jak juz norki ogarna dzieciaki do szkoly i powracaja z urlopow i wypija poranna kawe to mozesz znow probowac wysylac te swoje CV.... zanim jednak dostaniesz od potencjalnego pracodawcy odpowiedz to znow bedzie kawa w miedzyczasie... i wrzesien... ale niedlugo, bo w pazdzierniku juz myslimy co bedziemy robic w grudniowe swieta... w listopadzie plany sylwestrowe.... styczen to zima, luty to zaduma nad niedaleka wielkanoca, marzec to kawalek pierwszego slonca wiec znow nikogo nie ma nigdzie... wszyscy gdzies cos zwiedzaja i jezdza na miasto... kwiecien to swieta, maj to tez wolny miesiac, czerwiec to plany wakacyjne... i tak dotarlismy do lipca, ktory jest teraz ja na przyklad tydzin temu wykorzystalem tydzien urlopu, teraz w pracy probuje sie zebrac w sobie i naprawde chce sie przemoc zeby wciaz nie myslec w pracy o kolejnym, tym wlasciwym urlopie... a to juz za 8 dni )

tu jest czas na wszytsko i raczej zycie plyyyyyynie pomaluuuuuu.... wiec nie stersuj sie tym ze nie masz zadnego efektu po tygodniu poszukiwan.... za miesiac czy dwa zaczniesz dostawac odpowiedzi na to co wyslales przed wakacjami....

ps. ja swojego grilla nawet w styczniu palilem....

szukajacypracy napisał:
Przyjmując, że na najniższa stawka w IRL to 8.65/h wychodzi, że kierowcą jestem za 0,35 eurocenta za godzinę, bo przerzucam tyle co mój pomocnik co ma 8,65e/h, a do tego jeszcze prowadzę cięzarówkę.
rozwiazanie: tez badz pomocnikiem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
[quote]szukajacypracy napisał:
ale cisza..

...podglosnij

sobie radio...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(szukajacypracy)
Wiking
marianek napisał:
[quote]szukajacypracy napisał:
P.s hunter-Tobie jedzie serwis a ja sam za swoje 7ekupiłem dziś 2 żarówki do pomaranczy na dachu bo 2 dni już nie wymienili, a dostałem warninga. Firma to taka hu..nia że nawet nie zanoszę tego paragonu bo strach o prace. Koleś jak dostął za to mandat to poszedł się o kase upoomniec to agencji podzikowali poprsili o innego kierowcę. Za szkody odciągają nawet i po 500e a biorą kase też z ubezpieczalni. Na smieciarkach szkody są zawsze-rysy , zadrpapania, bo jeżdzi się na centymetry. Stan techniczny..w Polsce inspekcja ocholowałaby tego rupiecia którym jeżdze chyba na szrot. Jak nie cieknie olej hydrauliczny to siada co innego. Za przerwy odliczają od czasu pracy 45, jest kilka koszy na trasie trzeba mieszać smietniki kompost z odpadami zwykłymi, a najlepiej to karty do tacho nie wkładac bo czasem pracuje sie ponad 12h, choć jazdy wychodzi ok bo non stop zaladunki. Obóz pracy i tyle..
Spisuje wszystkie nieprawidłowosci, robię zdjęcia, jak będe wyjeżdzął zgłosze ich wszędzie-przestaną wykorztsywać trochę ludzi , dostaną kary to może trochę usiądą na ziemi ale na razie siedzę cicho

jesli dla ciebie jest problemem praca (czas pracy) 12h, to daj sobie spokój z norge, bo tu obowiązuje 15h pracy/dzien!
I wiekszosc firm tak układa robote,ze jest to 15h min 3x/tyg!
Pozostałe dni to tez min.12h.....
Pracuje tu juz ponad 6 lat jako c+e i wiem co mówie1
Oczywiscie są ludzie, którzy woża nprzesyłki i pracują ca 8h dziennie, ale jak policzysz 8h x ca 170/h to cały chuj wyjdzie,wiec jesli chcesz zarobic i odłozyc jakies normalne pieniądze, to trzeba solidnie sie najebac, a drogi są jakie są.... (dlatego tez tu obowiązuje 15h)!
PS: Mozna znalezc prace z ang.czego ja jestem najlepszym przykładem, ale było to dosc dawno temu, kiedy nie było tu 100tys aliens!
Poza tym uwazam, ze z samym C bedzie bardzo ciezko, bo ta kat. w norge nie jest jeszcze az tak "droga" i masa norków ma samo c i lata w lokalnej dystrybucji (codziennie w domku,gazetka,spanie przy cycu,etc....)
Moja rada > wal z grubej rury, tzn. szukaj na c+e i nie dyskutuj o doswiadczeniach, a najlepiej stwórz sobie jakies "norweskie cv" i wpisz tam kilka miesiecy jazdy po Irlandii jako c+e : )))
Jak spadac to z duzego konia : )
Dasz rade, bo normalnie gadasz i widac ze masz to cos, wiec kwestią czasu jest kiedy cos znajdziesz!
Zacznij po 15,08 bo teraz nie dzieje sie nic!
aaaaaaaaaaaaa niemcy wybij sobie z głowy > tam nie ma pieniedzy w LKW i masa niemców pracuje u Duna bądz Norka, bo tam zarobi 2000e a tutaj 4000 : )
Powodzenia!

W normalnej robocie nie przeszkadza mi 15h czas pracy jazda/zaladunek itd. W Irlandii nie mozesz pracowac legalnie duzej niz 12 h i oto się rozbija.
Dzis walnałem 12 własnie skonczyłem i po przerzuceniu recznie na glowe 7t worków ze smieciami tzn wyczyscilismy z helperem 1/4 centrum dublina mam dosc. Mam tą robotę już w dupie, bilet powrotny na prom kupiony do PL, zostaly mi 2 tygodnie pracy i na początku sierpnia wsiadam z kolegą znajomego na podwojna obsadę w niemieckiej firmie na niemieckiej umowie, kasa ..1800e na początek za 3/1 ale od czegos trzeba zacząc i dopiero potem szukać normalnej pracy.Na dzien dziejszy nie wyobrazam sobie dzielenia tak malej kabiny ale lepiej pocierpiec i uczyc sie od kogos niz za nauke slono potem inspekcjom placic
Nadal szukam w Norwegii tak ze ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(szukajacypracy)
Wiking
rozwiazanie: tez badz pomocnikiem...[/quote]

pomocników to mają jak psów, a traktują ich gorzej niż zwierzeta ! praca pomocnika to jest dopiero..gośc przez 2-3 miesiące jeżdzi ze starymi kierowcami, którzy znaja trasę i się ich uczy. Na nocnej zmianie masz liste ok 300-400 klientów ! częsc z nich cos wystawi czesc nie, kręcisz się w obrębie kilku km kwadratowych i po miesiacu pracy wiesz spod którego smietnika czy worka wyleci szczur. Koleś w przerwie gdy ja jadę powinien wypełniać listę, wpisywac ten sam szjas w PDA co zabrał. Ja jestem jak na razie kierwcą, który słucha pomocników-lewo, prawo itd gdybym pojechał sam z kims kto nie zna trasy, a zwykle jeden zna 2-3 to zamiast 12h pewnie 18h z mapą i gpsem iw wszystkiego bym nie zrobił, bo specyfika roboty jest taka, że miasto trzeba znać lepiej niż taxi driver. Choć praca jest specyficzna adres na dana ulice, a odbior "gówna" z innej rownoleglej ulicy gdzie jest zaplecze. Dodatkowo, gdy mamy nieplatną przerwę 45 to koleś w tym czasie wypelnia liste i PDA, bo w czasie pracy laduje, zatrzymuje ruch jak cofam na głownych ulicach w przełaczki i nie ma sie czasu po jajacach podrapać.
Podziwiam tych co pracuja tam kilka lat, firma to mega cwaniaki, pracownicy 2 lata pracują przez agencję ( podbne cwaniaki jak firma) i do widzenia albo mieisac przerwy i 11 miesieczny kontrakt i znowu miesiac przerwy. W Irlandii pracownik , który nie przepracował 12 meisęcy u 1 pracodawcy wg prawa nie ma możlwiosci do tutejszego sądu pracy złożyc np skargi na bezpodstawne zwolnienie. Firma to szczwane lisy, bo po 2 latach od zwolnienia przysluguje odprawa, po 1 miesiecznej przerwie miedzy agnecja a kontraktem fiemowym jest się jak nowy swiezy pracownik. Gdyby wg prawa przeszedł prosto z agencji po 2 latach do firmy to przysługują mu prawa praconika jakby był już 2 lata zatrudniony w tej firmie-niezły cyrk..
Jak na razie to mam jeszcze 2 tygodnie pracy przed soba i po 5 dni pracy co jest sukcesem bo pracujac jak wczesniej 2-3 dni to zarobia się wielkie g.
Druga sprawa to to że kto wyrobi pełne 2 lata zwykle znika z tej firmy i przysluguje mu socjal o grosze niższy niz minimalna, a zostają na dłużej sami kamikadze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...jak

chcesz sie

wyzalic,to porady

psychologiczne,sa w innym dziale...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
szukajacypracy napisał: W Irlandii pracownik , który nie przepracował 12 meisęcy u 1 pracodawcy wg prawa nie ma możlwiosci do tutejszego sądu pracy złożyc np skargi na bezpodstawne zwolnienie.
Tak czytam te twoje wypociny , od dechy do dechy i mam takie wrażenie , że tobie będzie wszędzie źle ... !
I nigdzie nie zagrzejesz dłużej miejsca !.
Konfidenckie Notatki , zdjęcia , ... itd . , zamiast zająć się pracą i cieszyć się po pracy ...
---
Miałeś w Polsce dobrą pracę za ponad 2-, jak sam napisałeś , teraz też masz niezgorzej ... I znowu ŹLE ...
---
Wszystko be i przeciwko tobie , a przecież z opisu jaki zamieściłeś , wynika iż w miesiącu masz przepracowany standard ~150 godzin . Myślisz , że w Norge jest Inaczej !? .
---
Tu na Śmieciarce jest Podobnie , Fakt iż nikt nie pracuje na debilnych zasadach 12t/d , tylko zwykłe 7,5 T/d . a też są przestoje i trzeba pracować przy sortowaniu .
---
W Norge Przerwa na śniadanie 0,5t też nie jest płatna , ba nawet urlopy taryfowe nie są płatne , a jak idziesz do lekarza , to za wizytę MUSISZ zapłacić ... .
---
Te Niemcy do których Obecnie zmierzasz , też bardzo szybko tobie zmierzną ... i też będzie wielkie BEeee ... ! .
---
Ot taki już jesteś typ . Dla ciebie praca , to zło konieczne i straszna udręka .
---
Wszędzie lepiej , gdzie ciebie niema , i wszędzie źle , gdzie akurat jesteś .
---
Dużo się nie pomyliłem z tym , co pisałem w pierwszym Poście ...
Niemniej Powodzenia .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
powiem ci purple,ze dokładnie to samo mi przyszło do głowy......

choc mozemy sie obaj mylic...

ps: w podwójnej obsadzie 3/1 u niemca ????

bedziesz jeszcze tesknił za ....Irlandią i swoja smieciareczką.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(szukajacypracy)
Wiking
Gabriel dzięki za "powodzenia"
mnie to lata gdzie pracuje , mogę nawet w Afryce wozic na pace murzynów w kólko po pustyni, byle mieć normalne warunki pracy i jeżeli pracować jako kierowca to jeżdzić na tacho, cięzarówką, która technicznie nadaje się do jazdy..
praca za 2 z hakiem ( 2,5 z bokami) w Polsce - niezła. Napisałem niezła, gdy ktoś potrzebał weekend wolny jak ja na studia. Trzeba się najeżdzić w koncu to praca kierowcy zrzutki , podmianki, zwykła praca kierowcy ciężarówki , kierowcy a nie robola przerzucającego kilka ton dziennie rękoma. Po cos sie robi to prawo jazdy. Mnie nie przeszkadza nawet 200h pracy w miesiącu, ale pracy nie wyzysku..
Niemcy tez jeżdzą w podwójnych i to nawet 4/1- m.in Polski spedycje ich tego nauczyły. Jest to najbardziej racjonalny sposób na wykorzytsanie auta i czasu pracy kierowców.
Po to wydałem kase na szkolenia, prawo jazdy E, żeby zarabiać lepeij i mieć fizycznie lżejszą pracę. Najlepiej jest zacząć w podwójnej, pojeżdzic trochę, nabrać trochę doświadczenia w manewrach na długim, jak ktoś wczesniej nie jeżdził jak ja i po kilku miesiacach wskoczyć na pojedynczą obsadę. Buda na 2 to tragedia, ale kilka miesiecy można się przemęczyć
Za Irlandią tęsknił na pewno nie będę, za czym za wiecznym deszczem, pokojem 6m2 za 300e , robotąa na telefon z 0 możliwoscia zaplanowania czegokolwiek. Będę płakał w poduchę za polsko-rumunkim obozem pracy
Wiadomo zawsze znajdzie sie frajer co pójdzie dymac do polskiego przewoznika na przyuczenie na długim za podstawę i bezie dokładął do interesu, oddawał za pseudo przepały i inne cuda
Jestem taaki leniwy, że w tym tygodniu wyjdzie mi 5 nocek x 12..
LICZŁEM, ZE DOSTANE JAKIES NAMAIRY ITD NA TYM FORUM, POTRAFIE SIE ODWDZIECZYĆ, ALE SIE CHYBA PRZELICZYLEM !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
Michael M.
(SmokWawelski)
Nowicjusz
co racja to racje ... wszystko zalezy na kogo trafisz i do kogo napiszesz... moj kumple zjechal z angli tutaj i szukal roboty i chodzil po firmach okolo 3 miechow... ale znalazl zloty strzal ze akurat na juz potrzebowali goscia na zastepstwo... wzieli go na probe na miesiac a potem juz u nich zostal bo sie sprawdzil, znal trasy... wiec po co im bylo kogo innego szukac...
probuj szukac na stronach finn.no i nav.no albo napisz bezposrednio do posrednictw pracy ktore tu sa i coraz czesciej jest w nich jakis polak ktory pracuje i zgarnia rodakow do robotek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...przy

okazji.szczerze sie

dziwie,ze ktos w ogole chcial

zatrudnic takiego placzka jak ty - szukajacy...

p/s:
pamietaj,ze to 1800e,to brutto!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok