Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Anna Kowalska Asia P. paulina paulina Paulina Jarek Żochowscy (3689 niezalogowanych)
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Jasna napisał:
Jasna napisał:
Nie ogarniam tak do końca czemu piętnujecie sprzątaczki, lepiej by było żeby kradły by coś mieć?? Mogę się założyć, że 98% tych pań jak będzie miała możliwość pracować legalnie i robić co innego to nie będzie się wahać.. ale póki co..

Natomiast tekst "odsprzedam układ domków" to mi cuchnie kombinatorem i cwaniakiem..

na co Ty Hilton piszesz:

Hilton napisał:
[ Pomyslalas, ze byc moze na forum jest jakas dziewczyna, ktora potrzebuje tej pracy? Moze nie jest w stanie pozwolic sobie na kurs jezyka bez pracy?
Czy tobie sie wydaje, ze jak ktos juz opanuje norweski to znajdzie prace w 5 minut ? hahahahah, Jasna, jestes tak zalosna, ze szkoda slow. Myslisz ze 5, 10, czy 12 tys koron na nauke norweskiego to jest wszystko? Jezyka uczymy sie nie tylko na kursie.
Nie znasz sytuacji ludzi, a bawisz sie w dawanie rad, czy nie lepiej to, a nie tamto...

Wydaje mi się, że w poście napisałam o tym, że praca sprzataczki to nie nie jest nic złego i wlasnie dlatego że ludzie potrzebują pracy chwytają się też tej na czarno.. Jedyne co mnie osobiście razi to to "odsprzedam". Rozumiem, że kiedyś ta pani pewnie sama od kogoś odkupiła i teraz sprzedaje zeby nie być w plecy itp... Co nie zmienia faktu, że sam ten układ jest dla mnie chory!
Jesli to, że człowiek pisze co myśli i się nie boi co sobie inni pomyslą, czy będą mnie lubić czy nie - jest żałosne.. to ok!! Mogę być najbardziej żalosną osobą w twoich oczach! Mi to tita Hilton.
DOSKONALE wiem, że 10-12 tys. nie starczy by się nauczyć języka ( potrzeba chęci, motywacji, dobrego kursu gdzie solidnie zostaną wytłumaczone szeroko pojęte podstawy, a potem przedewszystkim trzeba mieć intensywny kontakt z tym językiem! ). Ale te 10-12 wystarczy własnie na kurs podstaw.. zresztą co kto robi z pieniędzmi to ich problem.

W KTÓRYM MIEJSCU COŚ KOMUŚ DORADZIŁAM?? Gdzie ja się niby bawię w dawanie rad?? Czy ty czytasz ze zrozumieniem?? czy po prostu się uwziełaś i teraz będziesz kombinować jak by tu jeszcze dokopać??
Doskonale zdaję sobie sprawę, że niewiele wiem na temat życia w NO dlatego nie uzurpuję sobie prawa do POUCZANIA, zazwyczaj zabieram głos w dyskusjach po to by dyskutować, a nie pouczać ( dlatego zazwyczaj nie wypowiadam się w tematach typu omocy jak mam zrobić.. czy wiecie itp)

Maryjanka nawet nie będę komentować bo on jest tego po prostu niewart.

Pogrubienie pierwsze - otoz to, wydaje ci sie.
Pogrubienie drugie - chyba cie popierdolilo i to zdrowo. Podstaw to sie mozna samemu nauczyc na necie, korzystajac z internetowego wydania np. "På vei". Potem 3 lub 4 trinny na Folke i masz za soba "Her på berget" og snakker flytende norsk.

Podsumowujac, nie tylko ja zauwazylam ze pozjadalas wszystkie rozumy na temat zycia w Norwegii, a jestes tu dzien z noca.
Swoimi madrosciami dzelisz sie gdzie popadnie, a jak ci ktos zwrocil uwage, to odwracasz kota ogonem. Zapomnialas juz gdzie naisalas ze LEPIEJ WYDAC PIENIADZE NA KURS JEZYKOWY NIZ NA DOMKI?

Buziaki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Hilton napisał:
Zapomnialas juz gdzie naisalas ze LEPIEJ WYDAC PIENIADZE NA KURS JEZYKOWY NIZ NA DOMKI?

napisałam : Więc czy nie lepiej, jeśli się już ma pieniądze na kupno tych domków, wydać je na np naukę języka?? By potem znaleźć legalną pracę?

Różnica jest znaczna!! Jednak wiem, że Ci tego nie wytłumaczę, nie jestem aż tak zdolna!

pokaż mi kochanieńka ( to tak odnośnie tego buziaka ) gdzie ja się wymądrzam i doradzam!! Pomijając już ten przykład u góry bo Ty po prostu nie rozumiesz co czytasz.

Dyskusja na argumenty nie ma z tobą sensu bo ty lejesz po prostu potok domysłów, i brniesz jak ciele do przodu nie bacząc na to co kto pisze. Wyrabiasz sobie zdanie ( do tego na podstawie żle doczytanych postów, albo po prostu nie czytasz ze zrozumieniem) i nic cię juz nie jest w stanie od tego zdania odwieść.
Takie zacietrzewienie nie jest dobre.. popracuj nad tym

ps: maryjanek.. za te 25lat to wielkie dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Hilton napisał:

Podsumowujac, nie tylko ja zauwazylam ze pozjadalas wszystkie rozumy na temat zycia w Norwegii, a jestes tu dzien z noca.
Swoimi madrosciami dzelisz sie gdzie popadnie,

.. widzisz, a są tu i tacy, którzy nawet dnia z nocą w No nie byli a są pierwsi do docinania, kpienia i wymądrzania się - szczególnie jeśli chodzi o nowych, którzy mają z czymś problem.

I nie pisz, że ja tez słałam posty będąc jeszcze w PL, bo mam w sobie odrobinę pokory i w życiu nie przyszłoby mi do głowy by udawać, że się mieszka w NO i wyśmiewać i nabijać się z tych, którzy zaczynają tu żyć...

Nie obawiaj się, jak będziesz mieć znowu zły dzień, pojedziesz sobie znowu po mnie.. coś tam sobie wymyślając i ci ulży jak już pisałam... mi to tita
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Wzruszajace.
Nie pisalam , ze kamalas ze bylas w NO.
Jak widze nie TITA ci to ( co to za neologizm???) , bo az dwa posty pozostawilas. Zab wszelka cene chcesz sie wybielic. Nie lepiej napisac ze sie pomylias, tak zwyczajnie napisalas cos co nie jest prawda. Chodzi mi o to porownanie, ze sprzedaz ukladu domkow to tak samo jak sprzedaz etatu, z ktorego sie odchodzi.
To nie jest to samo.
nie zarzucaj mi niezdolnosci do czytania ze zrozumieniem, bo akurat z tym nie mam probemow. Doskonale wiem co czytam. Problem robia ludzie, chcacy ukryc swoje zamiary a glupio im skasowac post po ty, jak sie zorientowali ze napisali glupote.
Nie chce mi sie juz tlumaczyc ci podstawowych spraw, szczegolnie w niedzielny wieczor, szczegolnie ze nikt mi za to nie placi.
Poza tym nadinterpretujesz. Ja nie mam zlego dnia i nic nie wymyslam Jezeli nie chcesz, zeby ludzie zwracali ci uwage, to najzwyczajniej w swiecie nie zabieraj glosu tam, gdzie nie masz pojecia o sprawie i nie domniemywaj.
Na tym koncze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Jasna napisał:
Jasna napisał:

Natomiast tekst "odsprzedam układ domków" to mi cuchnie kombinatorem i cwaniakiem..

Wydaje mi się, że w poście napisałam o tym, że praca sprzataczki to nie nie jest nic złego i wlasnie dlatego że ludzie potrzebują pracy chwytają się też tej na czarno.. Jedyne co mnie osobiście razi to to "odsprzedam". Rozumiem, że kiedyś ta pani pewnie sama od kogoś odkupiła i teraz sprzedaje zeby nie być w plecy itp... Co nie zmienia faktu, że sam ten układ jest dla mnie chory!

Maryjanka nawet nie będę komentować bo on jest tego po prostu niewart.

Ja wiedziałem, ze ty nie ogarniasz nic, ale ze az taki ciemniak z ciebie.......(?)

I czemu zawsze próbujesz wmówic ludziom,którzy sie z tobą nie zgadzają, ze nie potrafia czytac ze zrozumieniem???
Ja mysle, ze potrafią i to niezle, ale ciebie zrozumiec to trzeba byc głupim i ciemnym/jasnym jak ty
Co cie tak dziwi w odsprzedaniu?
Pewnie dziewczyna została poproszona o znalezienie kogos zaufanego na jej miejsce i próbuje kogos ogarnąc,a ze chce za to kase ? a czemu kurwa nie?!!
Daje prace podaną na tacy, gotową, bez zachodu i kombinacji,a ze nie jest to super wynagrodzenie....
No cóz, ty nie masz i tego.....
Siedzisz na garnuszku swojego "wysportowanego macho"gotując i sprzatajac mu kwadrat (za darmo), pewnie czasem tez uklekniesz zeby jakos sie spłacic,bo sexu nie przewiduje.... ale wiedz jedno, ze ten twoj lolek moze cie podmienic z dnia na dzien i gdzie wtedy pójdziesz, co poczniesz > smierdzacy Bytom i czekanie na alimenty z norge(?)
A ze ładna nie jestes, to powinnas sie kapke opamietac i pomyslec (autorefleksja)....

Wracając do "odsprzedazy" > uwazasz,ze ja wracając na stałe do pl, oddam moje robote ot tak?
Jesli tylko prezes poprosi mnie o kogos zaufanego(a, poprosi, bo bardzo ceni polskie podejscie do pracy), to i owszem polece kogos, ale w zyciu nie za darmo!
Tak jak juz wczesniej wspominałem > 100tys nok z góry i facet odrobi to w 3 miesiace!
Myslisz,ze to duzo dla kogos kto przyjechał i jest chlonny jak gąbka?
Dzis bdb praca jest na wage złota, jest towarem, wiec nalezy ja traktowac jak towar!
Nie zauwazyłas tego ???
Jesli tak, to pozwól ze zwróce ci uwage i poprosze grzecznie o zamkniecie geby w tematach, o których nie masz zielonego pojecia!
Skup sie na "mamy w norwegii", etc.....

aaaaaaaaaaaaaaaa i jestes pod stałym nadzorem kamer video moja droga pani "NIJLAJ", bo to kolejne twoje wcielenie, w które wciagnęłas bogu ducha winne swoje dziecko.....
Bądz wiec czujna, bo narobiłas sobie tutaj mase wrogów > nie ma to jak dobre wejscie

PS: A to ile i czego jestem wart, pozostaw bardziej znaczącym osobom!

NIE pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Jasna napisał:
Hilton napisał:

Swoimi madrosciami dzelisz sie gdzie popadnie,

.. widzisz, a są tu i tacy, którzy nawet dnia z nocą w No nie byli a są pierwsi do docinania, kpienia i wymądrzania się - szczególnie jeśli chodzi o nowych, którzy mają z czymś problem.

I nie pisz, że ja tez słałam posty będąc jeszcze w PL, bo mam w sobie odrobinę pokory i w życiu nie przyszłoby mi do głowy by udawać, że się mieszka w NO i wyśmiewać i nabijać się z tych, którzy zaczynają tu żyć...

Nie obawiaj się, jak będziesz mieć znowu zły dzień, pojedziesz sobie znowu po mnie.. coś tam sobie wymyślając i ci ulży jak już pisałam... mi to tita

wspaniale,że to napisałaś i w końcu wszystkich uświadomiłaś i wyszło oszustwo
dobrze,że są takie instytucje jak ty do spraw wewnętrznych plusy ci się należą
dobranoc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
marianek napisał:

Ja wiedziałem, ze ty nie ogarniasz nic, ale ze az taki ciemniak z ciebie.......(?)

I czemu zawsze próbujesz wmówic ludziom,którzy sie z tobą nie zgadzają, ze nie potrafia czytac ze zrozumieniem???
Ja mysle, ze potrafią i to niezle, ale ciebie zrozumiec to trzeba byc głupim i ciemnym/jasnym jak ty
Co cie tak dziwi w odsprzedaniu?
Pewnie dziewczyna została poproszona o znalezienie kogos zaufanego na jej miejsce i próbuje kogos ogarnąc,a ze chce za to kase ? a czemu kurwa nie?!!
Daje prace podaną na tacy, gotową, bez zachodu i kombinacji,a ze nie jest to super wynagrodzenie....
No cóz, ty nie masz i tego.....
Siedzisz na garnuszku swojego "wysportowanego macho"gotując i sprzatajac mu kwadrat (za darmo), pewnie czasem tez uklekniesz zeby jakos sie spłacic,bo sexu nie przewiduje.... ale wiedz jedno, ze ten twoj lolek moze cie podmienic z dnia na dzien i gdzie wtedy pójdziesz, co poczniesz > smierdzacy Bytom i czekanie na alimenty z norge(?)
A ze ładna nie jestes, to powinnas sie kapke opamietac i pomyslec (autorefleksja)....

Wracając do "odsprzedazy" > uwazasz,ze ja wracając na stałe do pl, oddam moje robote ot tak?
Jesli tylko prezes poprosi mnie o kogos zaufanego(a, poprosi, bo bardzo ceni polskie podejscie do pracy), to i owszem polece kogos, ale w zyciu nie za darmo!
Tak jak juz wczesniej wspominałem > 100tys nok z góry i facet odrobi to w 3 miesiace!
Myslisz,ze to duzo dla kogos kto przyjechał i jest chlonny jak gąbka?
Dzis bdb praca jest na wage złota, jest towarem, wiec nalezy ja traktowac jak towar!
Nie zauwazyłas tego ???
Jesli tak, to pozwól ze zwróce ci uwage i poprosze grzecznie o zamkniecie geby w tematach, o których nie masz zielonego pojecia!
Skup sie na "mamy w norwegii", etc.....

aaaaaaaaaaaaaaaa i jestes pod stałym nadzorem kamer video moja droga pani "NIJLAJ", bo to kolejne twoje wcielenie, w które wciagnęłas bogu ducha winne swoje dziecko.....
Bądz wiec czujna, bo narobiłas sobie tutaj mase wrogów > nie ma to jak dobre wejscie

PS: A to ile i czego jestem wart, pozostaw bardziej znaczącym osobom!

NIE pozdrawiam!

fiu fiu..ty z miesiąca na miesiąc zarabiasz coraz więcej Nie dziwota, że żona taaaak cię kocha

"Wrogowie" na forum gdzie każdy zgrywa mistrza świata to NAPRAWDĘ poważna sprawa Jak ja mogłam być taka nieroztropna i narobić sobie wrogów na forum??

Nie wiem czy zasnę...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Izzy napisał:

wspaniale,że to napisałaś i w końcu wszystkich uświadomiłaś i wyszło oszustwo
dobrze,że są takie instytucje jak ty do spraw wewnętrznych plusy ci się należą
dobranoc

Widzisz.. ty też czasem bywasz użyteczna i pomocna wystarczy tylko chcieć!!

Możesz jeszcze podesłać maryjankowi zdjęcia mojej małej żeby sobie porównał fotki na nikach i nie pisał bzdur odnośnie dzieci..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
nie obawiaj się świnią nie jestem i nie próbuję się komuś przypodobać wywlekając prywatną rozmowę ...wiesz takie nędzne szukanie poklasku i nie zapomnij co 6 godzin możesz
i serio idz swoją drogą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Jasna napisał:

fiu fiu..ty z miesiąca na miesiąc zarabiasz coraz więcej Nie dziwota, że żona taaaak cię kocha

"Wrogowie" na forum gdzie każdy zgrywa mistrza świata to NAPRAWDĘ poważna sprawa Jak ja mogłam być taka nieroztropna i narobić sobie wrogów na forum??

Nie wiem czy zasnę... [/quote]

Nie wiem naprawde co cie tak dziwi ? >to, ze ludzie zarabiaja 30tys netto, czy to ze mogą miec szczesliwy zwiazek na odległosc ?
A i owszem kocha, bo która by nie kochała ogranietego faceta, który potrafi zrobic naprawde dobrze, potrafi zadbac o dom,rodzine i byc przy tym zajebiscie przystojnym typem....

To, ze twoj lolek nie daje rady solo, nie znaczy ze wszyscy faceci są takimi mamełami jak on

Swoją drogą, facet musi byc naprawde mało atrakcyjny, skoro zdecydował sie na związek z kims takim jak ty.....

Z tym mistrzem swiata, to trafiłas, bo od samego poczatku masz parcie na szkło i starasz sie byc na pudle (podium), ale krótka jestes i marnie to widze.....
Wiec ciesz sie miejscem w 5 dziesiątce, bo to i tak dobry wynik jak dla ciebie.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok