Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Anna Olo A ... Paweł Jachimowicz Marek Marek Olav Olav Dorota ... arturgala90 Gała pufff Kasia854 Justyna Radzyminska (2749 niezalogowanych)
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
mola68 napisał:
pracuje 4 tygodnia w Norwegii i 2 tygodnia siedze w Polsce.
masz w kontrakcie 37,5 i skoro jezdzisz tak czesto to masz avspasering... pracujesz dluzej ale przez ten czas pobytu w PL na papierze jestes niby tutaj w NO... stawki liczone sa zawsze wedlug kontraktu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
Dobry człowieku, sądzisz ze stawka dla Norwegii jest marna? A mogę zadac ci jeszcze parę pytań, pokiedy masz dobry nastrój?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
mola68 napisał:
A mogę zadac ci jeszcze parę pytań, pokiedy masz dobry nastrój?
a to dobre bylo... hehehehe..... ale pytajac o mozliwosc zadania pytania juz rozpoczynasz serie pytan nie czekajac na zgode odpowiadajacego...
wrzucaj swoje watpliwosci... jesli bede wiedzial odpowiem... no, chyba ze mi sie nastroj pogorszy....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
dzięki z góry za odpowiedzi i pościęcony czas, jest miło.
Dostałam Lonns- og trekkoppgave for 2011, i w miescu : Arbeidstakeren har vart ansatt gjennom hele ret jest zaznaczono ; Ja.
Dalej jest ; Dersom nei, se oppgitt tidsrom, Fra 01.01 .2011 til 30.11.2011.
A gdzie jest grudzień 201, bo ja pracowałam cały grudzien 2011. Nic niemogę zrozumiec. Pomożesz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
mola68 napisał:
dzięki z góry za odpowiedzi i pościęcony czas, jest miło.
Dostałam Lonns- og trekkoppgave for 2011, i w miescu : Arbeidstakeren har vart ansatt gjennom hele ret jest zaznaczono ; Ja.
Dalej jest ; Dersom nei, se oppgitt tidsrom, Fra 01.01 .2011 til 30.11.2011.
A gdzie jest grudzień 201, bo ja pracowałam cały grudzien 2011. Nic niemogę zrozumiec. Pomożesz?

no to mi wyglada na blad... bo masz caly rok i zaznaczono ze tak a pozniej podano czas pracy w miesiacach... sprawdz sobie na skatteoppgjør jaka masz kwote na miestefradrag av egeninntekt... tluczesz godziny na pewno jak szalony na avspaseringu wiec kwoty masz w miare usrednione mysle i jesli jest tam max - czyli 78 150 kr to masz za caly rok policzony... rozliczasz sie jako pendler pewnie wiec to i tak nie ma znacznie wiekszego - te daty na årsoppgave.... ale warto by odwiedzic ksiegowosc u siebie w firmie i zapytac dlaczego majac kontrakt na czas nieokreslony masz w årsoppgave skrocony czas zatrudnienia. po prostu... pozniej zawsze moga byc problemy - a ze nie pracowales calego roku jakbys jakis zaislek chcial i tak dalej.... czepiaja sie wszystkiego - wszytsko zeby tylko nie dac.... papiery zawsze trzeba miec w porzadku...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
i mam tez kwitek z wypłaty za grudzien 2011 , czyli jednak błąd księgowej. Widze ze jeszcze jestes to jeszcze jedno pytanie mogą?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
mola68 napisał:
i mam tez kwitek z wypłaty za grudzien 2011 , czyli jednak błąd księgowej. Widze ze jeszcze jestes to jeszcze jedno pytanie mogą?
a dawaj i nie pytaj..... jesli mnie nie bedzie - moze bedzie ktos inny...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
wole cie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
Mozesz mi wytłumaczyc na temat feriepenger, jak to sie nalicza i czy w tych kwitach miesięcznych co dostaje jest jakis % potrącane? Bo niemogę wywalczyc zebypracodawca mi wypłacił za 2010rok. Koszmar poprostu, zawsze cos wymysla a to dostaniesz w zwrotach z podatkiem , a to pracodawca niezbierał do skarbonki, a to niebyło na pismie podania o urlop. Za kazdym razem cos.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
mola68 napisał:
Mozesz mi wytłumaczyc na temat feriepenger, jak to sie nalicza i czy w tych kwitach miesięcznych co dostaje jest jakis % potrącane? Bo niemogę wywalczyc zebypracodawca mi wypłacił za 2010rok. Koszmar poprostu, zawsze cos wymysla a to dostaniesz w zwrotach z podatkiem , a to pracodawca niezbierał do skarbonki, a to niebyło na pismie podania o urlop. Za kazdym razem cos.
to nie jest potracane. to pracodawca sam odklada i wyplaca przed urlopem. feriepeger til gode: suma FP ktora Ci sie nalezy... a w danym roku grunnlag feriepenger to jest podstawa z ktorej oblicza sie FP. 10,2 albo 12% - patrz kontrakt. no i zawsze patrz na hittil i år - czyli to co masz w danym roku od styznia do dnia dzisiejszego - wtedy bedziesz na biezaco ile uzbierales na przyszly rok....

a FP za 2010 nie wyplacil?? yhm... szukaj sobie nowej pracy i zglaszaj sprawe.
najpierw trzeba napisac podanie o FP
Kravbrev
a pozniej to juz otwierasz wniosek o bankructwo firmy jesli nie ma srodkow do wyplacenia - to tak w bardzo mocnym skrocie....
pozno juz... moge sie oddelegwac do lozeczka???
jest tu paru kumatych na forum pewnie ktos Ci odpwie w dzien... a jak nie to wrzuce Ci linka z cala procedura - jesli nadal bede mial dobry humor hehehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok