Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

zwolnienie lekarskie - Norwegia

22 Posty
Sławek Post
(lucki1)
Wiking
Mam zwolnienie lekarskie od 19.03 do 07.04 w tym pisemną zgodę lekarza na wyjazd do Polski w trakcie zwolnienia w dniach 27.07-07.04 na 2 tyg.rehabilitację..natomiast mój personalleder przysłała mi smsa bym stawił się na spotkanie w jej biurze dn.29.03..wiem,że tylko po to by nieumozliwić mi wyjazd do kraju na zwolnieniu lekarskim...czy ma takie prawo???

Z góry dziękuję za podpowiedż....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów
anna js
(annajs)
Początkujący
ma takie prawo.
W trakcie chorobowego twoja szefowa ma obowiazek wezwac cie na rozmowe w drugim tygodniu chorobowego... jesli bedziesz miala przedluzone chorobowe to na takie spotkanie wezwie cie w 4 tygodniu,pozniej w 8 i to razem z twoim lekarzem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Sławek Post
(lucki1)
Wiking
Dziekuję za informację...ale jesli w zwolnieniu mam wpisane przez lekarza,że w dn.27.03-07.04 mogę jechać do Polski...to mogę czy muszę zostać i iść na tą rozmowę?
A po drugie:jesli ktoś jest tak chory,że nie może stawić się na tą rozmowę to co wtedy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:13  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
slawczak napisał:
Dziekuję za informację...ale jesli w zwolnieniu mam wpisane przez lekarza,że w dn.27.03-07.04 mogę jechać do Polski...to mogę czy muszę zostać i iść na tą rozmowę?
A po drugie:jesli ktoś jest tak chory,że nie może stawić się na tą rozmowę to co wtedy?

WEŹ i nierób z siebie kretyna ...!!! .
---
Skoro możesz podróżować po Europie / zezwolenie lekarskie / to jak możesz być niedyspozycyjny do spotkania w tym samym czasie ... Przecież podróż Jest bardziej wyczerpująca tak fizycznie jak i psychicznie od jakiegokolwiek spotkania Administracyjnego .
---
Tym samym za ten problem zabierasz się ...OD DUPY STRONY ... .
---
Jaki masz problem w tym , by zadzwonić do administracji i przedłożyć spokojnie swój punkt widzenia na tą niedogodność , zaznaczając jednocześnie iż jedziesz w tym konkretnym terminie na umówioną z góry terminową rehabilitację ...
---
Ech nie chcę Mi się dalej ...wyliczać twoich fochów ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
gabriel napisał:
slawczak napisał:

WEŹ i nierób z siebie kretyna ...!!! .
---
Jaki masz problem w tym , by zadzwonić do administracji i przedłożyć spokojnie swój punkt widzenia na tą niedogodność , zaznaczając jednocześnie iż jedziesz w tym konkretnym terminie na umówioną z góry terminową rehabilitację ...
---
Ech nie chcę Mi się dalej ...wyliczać twoich fochów ...

zgodze sie z Gabrielem )) od razu jakies spiski konszachty knowania wietrzysz... dzwonisz do firmy i mowisz co i jak.. albo jedziesz teraz osobiscie do firmy i przedstawiasz sprawe i mowisz ze pozniej masz to i to i ze jedziesz tego i tego na tyle a tyle i dlatego jestes teraz a nie pozniej - i ze to po ustaleniu z lekarzem i latwiej Ci bedzie odbyc rehabilitacje w kraju ojczystym bo to i tamto... wystarczy przedstawic konkretne argumenty i juz!!!! kazda sprawe mozna zalatwic - nie znajdujac rozwiazania mozna to nazwac problemem ale ja tu nic nie widze procz marudzenia z Twojej strony.. jaja masz - czy wydmuszki???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok