Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

Tak czy nie? - Norwegia

Czytali temat:
Radoslaw O Beata T....... ludi 9 Grzegorz Krawczyk Mariusz Mariusz Masażystka Aleksandra klaudia T Maja Sokołowska Dominik Nowak Kam977 (2985 niezalogowanych)
35 Postów
Nowicjusz
Czy kazdemu zatrudnionemu bez wzgledu na to czy w komunie czy prywatnie naleza sie 3 dni platnego urlopu? ( oprocz normalnego urlopu)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
olkaa_16 napisał:
Czy kazdemu zatrudnionemu bez wzgledu na to czy w komunie czy prywatnie naleza sie 3 dni platnego urlopu? ( oprocz normalnego urlopu)
Musze powiedziec, ze nigdy o tym nie slyszalam. Wszystkie uropy w Norwegii sa bezplatne. Feriepenge sa jakims tam procentem twoich zarobkow i wykozystuje je sie w czasie wolnego
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
może o egenmelding chodziło
a i owszem należy się i to aż 24 dni kalendarzowe w przeciągu 12 miesięcy, z tym, że jednorazowo można się wybrać na wczasy tylko na 8 dni
www.nav.no/1073749949.cms
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
Radoslaw O
(radekradek77)
Nowicjusz
na chybil trafil NIE ale gdybym chybil to TAK niewiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Sylwia Stachurowska
(sylwiastachurowska)
Wiking
Wszystko zależy jakie 3 dni urlopu masz na myśli. Jako tako nie ma w NO żadnego 3-dniowego urlopu. Jednak jeśli jesteś chory, źle się czujesz itp, to możesz wziąć jednorazowo max 3 dni wolnego bez potwierdzenia od lekarza (lub mniej). Nie pamiętam już co jaki czas można wziąć takie "wolne" - płatne 100% albo 80%), ale przysługuje ileś tam dni w roku i nie więcej niż X-dni na kwartał. Przykro mi, ale co do ilości dni, to już nie pamiętam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
sylwiastachurowska napisał:
ale przysługuje ileś tam dni w roku i nie więcej niż X-dni na kwartał. Przykro mi, ale co do ilości dni, to już nie pamiętam.
SKORO nie wiesz ...NIE PAMIĘTASZ... lub nie jesteś pewna ... do dlaczego MIESZASZ ...!!! ?
---
Tylko dlatego ...by zaistnieć na Forum ...? .
---
Takimi wpisami OŚMIESZASZ SIĘ i stajesz się mało wiarygodna ! .
---
Pomijając już sam FAKT , że ..."Jasta"... podał konkretną stroną NAV z tym Problemem .
Trzeba było tam zajrzeć i wtedy była być pewna i nie gdybała byś więcej ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Sylwia Stachurowska
(sylwiastachurowska)
Wiking
Nie mnie dotyczy ten temat, więc nie przglądam każdego linka który ktoś wskaże..
Wiem z DOŚWIADCZENIA, że się należy. Pytanie brzmiało czy się należy, a nie w jakiej wysokości, w jaki sposób, kiedy, co jak i dlaczego... Naucz się czytać!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Sylwia Stachurowska
(sylwiastachurowska)
Wiking
Przynajmniej staram się pomóc na tyle, na ile mogę a nie tylko przyglądać się "rzucać" nie miłe uwagi do innych.

Rozumiem też,że mam do czynienia z Panią/Panem mgr/inż przebywającym tu już 2-5-10-20 lat, któremu wydaje się, że wie wszystko, jest panem i władcą tego świata i nie obędzie się bez jego (czyt. twojego) komentarza.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
sylwiastachurowska napisał:
Nie mnie dotyczy ten temat, więc nie przglądam każdego linka który ktoś wskaże..
Wiem z DOŚWIADCZENIA, że się należy. Pytanie brzmiało czy się należy, a nie w jakiej wysokości, w jaki sposób, kiedy, co jak i dlaczego... Naucz się czytać!!!

Ano właśnie naucz się czytać daty zamieszczonych ostatnich postów .!!!
WEŹ i daj sobie na luz , bo się totalnie ośmieszasz ...!
---
Wyszukujesz zakurzone tematy , które już dawno są wytłumaczone i starasz się popisywać , na dodatek ...NIEUDOLNIE ...
---
Nie jesteś czegoś pewna na 100% ... to Nie BŁAZNUJ ... .
---
Przez takie osoby jak tobie podobne , jest później pełno zamieszania ...
Na zasadzie ... JEDNA PANI DRUGIEJ PANI ...
---
Forum a tym bardziej emigracyjne ...to nie piaskownica ...
---
Dodam jeszcze na dobranoc i to iż z twoich zamieszczonych postów wyziera osoba skłucona taki sobie zawzięty choleryk ... który bez kłótni nie potrafi NIC porządnego zdziałać ..
---
Na dodatek taką metodę starasz się zaszczepić innym ..,
---
W banku się kłócisz tam się wykłócasz , tu się wykłócasz ...
---
A w łóżku z chłopem też się kłócisz ...?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Sylwia Stachurowska
(sylwiastachurowska)
Wiking
Owszem kłóciłam się nie raz w banku, NAV, Skatt.. jednak tylko dlatego, że miałam rację. Niestety, ale istnieją takie osóbki jak np TY, którym się wydaje, że mają rację i są jedyni na świecie. Idealna nie jestem, ale przynajmniej starałam się pomóc, a nie "psioczyć" byle by się po raz kolejny wypowiedzieć.

P.S. Prawo nie zawsze idzie z prawą ręką w patrze... Nawet jeśli tego chcesz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok