Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
8929 Postów
Maniak
Lindemans napisał:... sam ( po kilku latach w Norwegii !) zadajesz niejednokrotnie rownie blyskotliwe pyatania
PRZEZ SZEŚĆ LAT POBYTU , POZA PŁACENIEM PODATKU I UBEZPIECZENIA , NIE MIAŁEM ŻADNEGO PROBLEMU I KONIECZNOŚCI ZAGLĄDANIA DO STATENS... .
---
Dlatego nie rozumiem Twojego prztyczka w Moim Kierunku , w tym przypadku .
---
Nawet jak kupowałem auto , to wszystko załatwiał auto-salon .
Nigdy do tej pory , nie byłem w Środku i nie zdawałem tablic .
Nie chcę mieć kłopotów , dlatego się pytam , i bez tego mam DUŻO problemów .
---
Czy z tablicami , trzeba oddać Dwie Karty Wozu , a może wystarczy ta , która jest zawsze w aucie , tej drugiej nie mogę znaleźć jak na razie .
---
Skody nie mogę zawieźć na złom , ponieważ leży w rowie , a transport przewyższa wartość zwrotu ,
Może na wiosnę podjadę i wymontuję co się da , o ile wcześniej Ktoś się Nim nie zainteresuje .
---
Z godziny na godzinę zostałem bez forsy /prawie bankrutem / ponieważ musiałem kupić inne auto i na koncie jest prawie pusto , poza wpływem z NAV-u .
---
ECH rozzłościłem się ździebko ...
Niemniej dzięki ... a możesz coś więcej napisać w tej konkretnej materii ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
URIEL .
(URIEL)
Wiking
co masz za problem isc do nich i sie zapytac ?!? czy tak mozesz zrobic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
gabriel napisał:
Lindemans napisał:... sam ( po kilku latach w Norwegii !) zadajesz niejednokrotnie rownie blyskotliwe pyatania
PRZEZ SZEŚĆ LAT POBYTU , POZA PŁACENIEM PODATKU I UBEZPIECZENIA , NIE MIAŁEM ŻADNEGO PROBLEMU I KONIECZNOŚCI ZAGLĄDANIA DO STATENS... .
---
---
---
Czy z tablicami , trzeba oddać Dwie Karty Wozu , a może wystarczy ta , która jest zawsze w aucie , tej drugiej nie mogę znaleźć jak na razie .
---
Skody nie mogę zawieźć na złom , ponieważ leży w rowie , a transport przewyższa wartość zwrotu ,
Może na wiosnę podjadę i wymontuję co się da , o ile wcześniej Ktoś się Nim nie zainteresuje .
---
Z godziny na godzinę zostałem bez forsy /prawie bankrutem / ponieważ musiałem kupić inne auto i na koncie jest prawie pusto , poza wpływem z NAV-u .
---

wez sie za robote a konto ci sie napelni i nie placz na forum...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
2013 napisał:
gabriel napisał:
---
---
---
---
---
---

wez sie za robote a konto ci sie napelni i nie placz na forum...

no wziąłby się za robotę, nawet schody chciał zrobic tylko dokumentacje, rysunki najpierw musi dostać i wtedy zleceniodawca będzie mógł ewentualnie do niego zadzwonić to poda mu cene za roboczogodzinę...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
URIEL napisał:
co masz za problem isc do nich i sie zapytac ?!? czy tak mozesz zrobic
JAKI problem ...!?
z Mojej strony ... żaden ?
---
To raczej ty , masz coś z oczami ...
---
Przecież temat jest sprzed ... DZIESIĘCIU MIESIĘCY ... !!! .
---
Weźcie sobie coś na wstrzymanie , bo zaczynam wątpić w Waszą bystrość umysłu w kontakcie z MN .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
FIRMY w Norge wymagają dla kierowcy zawodowego z Prawem Jazdy C + E :
-Karta kierowcy Do tachografu elektronicznego
- Wpisane w Prawo Jazdy odbycie Kursu na kwalifikacje wstępna Transportu Towarów /95/
- Często niekaralność , jeśli ładunki są wysokiej wartości
- Dobrze mieć Kurs ADR I Wózki Widłowe
- Doświadczenie (najlepiej w Norwegii)
- Pozwolenie na POBYT I PRACE, Konto Bankowe w NO , Karta Podatkowa przed pierwszą wypłatą

Szczerze mówiąc , to to wszystko można skreślić , jeśli ma się jakieś znajomości np. Kolegę który pomoże znaleźć pracę , w danej firmie w której już pracuje a na gwałt potrzebują kierowcę .
---
Taki tekst przeczytałem gdzieś w sieci ...
Wypowiadający się , to pracownik rekrutacyjny w poważnej , firmie transportowej z Południa Norge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Przyznaj sie Gabrielu, ile ty masz lat. Bo jak jestes po 60-tce lub prawie 60, to mozesz zapomniec, ze cie ktos zatrudni.
Nie to, ze chce ciebie dobijac, ale taka jest niestety prawda.
Mozesz byc bysty i szybki jak 20-latek, lecz wiekszosci ten wiek kojarzy sie ze slaba wydajnoscia, slaba koncentracja i zanikami pamieci.
Pracowalam z kilkoma takimi osobami i oprócz jednej osoby co byla super bystra, to reszta pracowala 3 razy wolneij niz przecietna+miala zaniki pamieci.
No i ludzie ida na wczesniejsza emeryture jak maja 62 lata.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Elise napisał:
Przyznaj sie Gabrielu, ile ty masz lat. Bo jak jestes po 60-tce lub prawie 60, to mozesz zapomniec, ze cie ktos zatrudni.
Nie to, ze chce ciebie dobijac, ale taka jest niestety prawda.
Mozesz byc bysty i szybki jak 20-latek, lecz wiekszosci ten wiek kojarzy sie ze slaba wydajnoscia, slaba koncentracja i zanikami pamieci.
Pracowalam z kilkoma takimi osobami i oprócz jednej osoby co byla super bystra, to reszta pracowala 3 razy wolneij niz przecietna+miala zaniki pamieci.
No i ludzie ida na wczesniejsza emeryture jak maja 62 lata.

Ado czego mam się przyznawać lub też nie przyznawać ? .
Przecież wiadomo wszem i wobec ile Mam lat , to żadna tajemnica .
Cóż ogólnie przyjęte stereotypy zachowań , robią swoje i nieraz już Mam dosyć ,
kopać się z koniem !.
I raczej , Nic Więcej nie Mam do powiedzenia , w tym Twoim zapytaniu .
Niemniej
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Gabriel napisał:
FIRMY w Norge wymagają dla kierowcy zawodowego z Prawem Jazdy C + E :
-Karta kierowcy Do tachografu elektronicznego
- Wpisane w Prawo Jazdy odbycie Kursu na kwalifikacje wstępna Transportu Towarów /95/
- Często niekaralność , jeśli ładunki są wysokiej wartości
- Dobrze mieć Kurs ADR I Wózki Widłowe
- Doświadczenie (najlepiej w Norwegii)
- Pozwolenie na POBYT I PRACE, Konto Bankowe w NO , Karta Podatkowa przed pierwszą wypłatą

Szczerze mówiąc , to to wszystko można skreślić , jeśli ma się jakieś znajomości np. Kolegę który pomoże znaleźć pracę , w danej firmie w której już pracuje a na gwałt potrzebują kierowcę .
---
Taki tekst przeczytałem gdzieś w sieci ...
Wypowiadający się , to pracownik rekrutacyjny w poważnej , firmie transportowej z Południa Norge

Czyli,ze niby jak?
Jazda bez karty,bez kodu 95 i bez ADRow?

Powazna ta firma jak chuj!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
luj napisał:Czyli,ze niby jak?
Jazda bez karty,bez kodu 95 i bez ADRow?
Powazna ta firma jak chuj!

Nie wiem , nie szukałem referencji ...
I nawet nie szukałem jej specjalnie , tylko czytałem wypowiedź gościa , który tam pracuje .
---
Nie znam angielskiego w mowie i piśmie , dlatego też , nie zawracałem sobie i im ... dupy .
---
Może idzie o to , że jak ktosia się wprowadza do firmy to znajomy ręczy iż ten w ramach pracy uzupełni wszystkie potrzebne dokumenty tylko najpierw musi zarobić kasiorkę nawet na placu przy myciu opon szamponem ... BEYBI ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok