Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Formularz zmiany adresu - Norwegia

Czytali temat:
Krzysztof Janicki Andrzej xxx Katarzyna Perła Krystian Łajdych kaczor1 Hhhh burek22 burek22 (673 niezalogowanych)
17 Postów
Anna M.K
(Aniq)
Wiking
Witam,
mam pytanie w zeszłym tygodniu zmieniliśmy mieszkanie i jeszcze nie zgłosiliśmy zmiany w Skatte, mamy problem ( mąż został w Norwegii a ja z dzieckiem przyjechaliśmy do Polski) i teraz pytanie czy mąż składając ten wniosek może nas uwzględnić ( wracamy pod koniec lutego, ja do końca nie zarejestrowałam się w UDI - wypełniłam wniosek w internecie ale pani w UDI kazała nam wrócić bo nie zarejestrowaliśmy synka- rejestracje dokończymy jak wrócimy przed upływem trzech miesięcy od pierwszego przyjazdu do NO)

A może lepiej poczekać z załatwianiem tego do naszego powrotu? Czy znane są konsekwencje nie zgłoszenia tej zmiany ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Aniq napisał:... w zeszłym tygodniu zmieniliśmy mieszkanie i jeszcze nie zgłosiliśmy zmiany w Skatte, mamy problem ( mąż został w Norwegii a ja z dzieckiem przyjechaliśmy do Polski) i teraz pytanie czy mąż składając ten wniosek może nas uwzględnić ( wracamy pod koniec lutego, ja do końca nie zarejestrowałam się w UDI - wypełniłam wniosek w internecie ale pani w UDI kazała nam wrócić bo nie zarejestrowaliśmy synka-....
Ważne jest jedynie podanie przez męża aktualnego adresu do Skattkontor ... by pisma nie wędrowały .
---
Pozostałe elementy dopiero przy Waszej faktycznej rejestracji w UDI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Anna M.K
(Aniq)
Wiking
gabriel napisał:
Aniq napisał:... w zeszłym tygodniu zmieniliśmy mieszkanie i jeszcze nie zgłosiliśmy zmiany w Skatte, mamy problem ( mąż został w Norwegii a ja z dzieckiem przyjechaliśmy do Polski) i teraz pytanie czy mąż składając ten wniosek może nas uwzględnić ( wracamy pod koniec lutego, ja do końca nie zarejestrowałam się w UDI - wypełniłam wniosek w internecie ale pani w UDI kazała nam wrócić bo nie zarejestrowaliśmy synka-....
Ważne jest jedynie podanie przez męża aktualnego adresu do Skattkontor ... by pisma nie wędrowały .
---
Pozostałe elementy dopiero przy Waszej faktycznej rejestracji w UDI

Dziękuje za odpowiedz i zapytam jeszcze czyli "zameldowanie" możemy odpuścić czy mąż ma się zameldować sam i nas dopisze jak dojedziemy? A i jeszcze od czego powinnam chyba zacząć czy ten formularz o przeprowadzce = zameldowanie ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Aniq napisał: czyli "zameldowanie" możemy odpuścić czy mąż ma się zameldować sam i nas dopisze jak dojedziemy? A i jeszcze od czego powinnam chyba zacząć czy ten formularz o przeprowadzce = zameldowanie ?W Norge , meldunek nie ma takiego znaczenia jak w Polsce .
Tu jedynie potrzebny jest adres , na który przychodzi korespondencja urzędowa i tyle ...
---
Owszem przy składaniu dokumentów na łączenie rodzin , jest potrzebny wpis adresu , jednak tak jak napisałem wyżej .
Ważne by na kontrakcie z wynajmu mieszkania , były dane Najemcy /męża , - lub was obojga , oraz numer personalny jednego z Was , no i oczywiście adres / ....
I TYLE ...
---
Jeżeli zgłosi zmianę adresu do Skattekontor , to zostanie to zaktualizowane również w urzędzie meldunkowym jak i w >Skattekort 2012< i tamten dokument , jest wystarczający do wykonywania większości czynności administracyjnych w Norge .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Anna M.K
(Aniq)
Wiking
gabriel napisał:
Aniq napisał: czyli "zameldowanie" możemy odpuścić czy mąż ma się zameldować sam i nas dopisze jak dojedziemy? A i jeszcze od czego powinnam chyba zacząć czy ten formularz o przeprowadzce = zameldowanie ?W Norge , meldunek nie ma takiego znaczenia jak w Polsce .
Tu jedynie potrzebny jest adres , na który przychodzi korespondencja urzędowa i tyle ...
---
Owszem przy składaniu dokumentów na łączenie rodzin , jest potrzebny wpis adresu , jednak tak jak napisałem wyżej .
Ważne by na kontrakcie z wynajmu mieszkania , były dane Najemcy /męża , - lub was obojga , oraz numer personalny jednego z Was , no i oczywiście adres / ....
I TYLE ...
---
Jeżeli zgłosi zmianę adresu do Skattekontor , to zostanie to zaktualizowane również w urzędzie meldunkowym jak i w >Skattekort 2012< i tamten dokument , jest wystarczający do wykonywania większości czyości administracyjnych w Norge .

Ok już w miarę ogarniam i bardzo dziękuje za pomoc ))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok