Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

kr

Kredyt got贸wkowy w Norwegii

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

6 Post贸w

(gepard124)
Wiking
Odnosnie tego programu do kalkulacji nazywa sie bodajze TOTAL BYGG ale wg mnie to to nieiele pomocne narzedzie .
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5814 Posty
pati muzia
(patim)
Maniak
gabriel
nie wal gosci
polska norma
ma 3 m malowania
a norweska 5 n

na godzine

tu trzeba znalesc norweskie prograny i norweskie normy
bo w kazdej pozycji
moga byc innenormy
typu
piach
skala
miasto
rzeka

w norge nie mozna sie posilkowac programami typu zuzia lub norma
bo tu zima jest zawsze
no 9 miesiecy a potem lata i lata i lato
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
8928 Post贸w
Maniak
Grubas napisa艂: gabriel napisa艂:---
Poniewa偶 nie jest prawd膮 i偶 firmy budowlane w Norge nie korzystaj膮 z podobnych zestawie艅 do kosztorysowania jak w Polsce ... , mo偶e nie tak dok艂adnie jak w Naszych ... kropka w kropk臋 , jednak r贸wnie偶 z takowych korzystaj膮 ...
---

www.informatorbudowlany.pl/13kosztorysy/index.php

Czy ty wiesz co piszesz? Prosze podaj mi dane 1 slownie jednego norweskiego innkj酶per/kalkulat酶r ktory uzywa tego twojego programika.

Chlopakowi chodzilo o ceny, a tych nikt mu nie da. A juz z pewnoscia nie ty, ktory o branzy ma pojecie zadne. Ale oczywiscie musisz zabrac glos na kazdy temat.
Kto zna sie na wszystkim zna sie na niczym.

Tu kilka stronek i programikow na biegu w twojej dziedzinie( prywatne domki) znalezine na biegu
www.klikk.no/bonytt/article629623.ece
www.byggutengrenserlcckalkulator.no/P0002.asp
www.klikk.no/system/topicRoot/Oppussing/
Czy ty mo偶esz "zej艣膰" z Mojej Osoby .!? .
---
Widz臋 , 偶e jeste艣 bardzo za艣lepiony ... jak niejaki ..pakis ..kt贸remu odm贸wi艂em dalszej pracy , bo nie wyp艂aci艂 nale偶nej kasy ...
---
JA PODA艁EM ODNO艢NIK DO ...polskiego katalogu do kosztorysowania , dla polak贸w w Norge ...
Gdyby艣 przeczyta艂 , temat z przez dw贸ch lat na Tym Forum , to wiedzia艂 by艣 wszystko na ten temat ...
---
A tak jeste艣 tylko pieniaczem ... za艣lepionym na w艂asne... EGO... .
---
Czytaj teksty zapodane ze zrozumieniem ...!!! .
---
To co zapoda艂e艣 jest dobre , dla Norg贸w i Polak贸w kt贸rzy siedz膮 dobrze w bran偶y budowlanej i znaj膮 dobrze j臋zyk Norweski i inne zwroty budowlane .
---
Cen nikt mu nie da ...bo ... JAKO TAKICH CEN NIEMA ...ceny na podstawie katalog贸w ...ZAWSZE wylicza si臋 samemu ... bo ka偶dy ma inne kaszta materia艂贸w i koszt贸w po艣rednich i innych dodatkowych sk艂adnik贸w .
---
Masz racj臋 w jednym , nie znam si臋 na kosztorysach.." produkowanych w Norge " dlatego jedynie informuj臋 o takich w艂a艣nie zabawkach dla pocz膮tkuj膮cych w Norge ...
---
NATOMIAST KIEDY JA , W POLSCE ROBI艁EM KOSZTORYSY PRZY POMOCY KATALOG脫W BRAN呕OWYCH , PAPIEROWYCH ... A NAST臉PNIE ... NA ..."ZUZIA"..."NORMA" ... i innych badziewiach ...to ty pewnie jeszcze by艂e艣 w ... jajkach ... .
---
Tu w Norge , pracuj臋 SOBIE ...jako FIZYCZNY ... , bo tak Mi jest wygodnie i tak Mi si臋 UBZDURA艁O ...
---
Ja Tu w Norge ... pozbywam si臋 STRES脫W... kt贸re naby艂em na polskich budowach w ubieg艂ym wieku ...
---
Takie wypowiedzi jak twoje i podobne , to ja nawet nie olewam , bo szkoda Moczu ...
---
Co艣 jeszcze masz Mi do zakomunikowania ...?
---
Popisz si臋 ...swoj膮 elokwencj膮 .... niech si臋 troch臋 po艣miej臋 ... bo Mi troch臋 nudnawo ...
---
Dobrze , 偶e si臋 urlop wreszcie ko艅czy ...

Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
5814 Posty
pati muzia
(patim)
Maniak
wejdz na
mittanbud
za 3000 kr
albo nianbuttorget za 2499
albo na finn za 102000
mase zlecen
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
242 Posty

(Grubas)
Sta艂y Bywalec
gabriel napisa艂:
[quote
---
[b]Widz臋 , 偶e jeste艣 bardzo za艣lepiony ... jak niejaki ..pakis ..kt贸remu odm贸wi艂em dalszej pracy , bo nie wyp艂aci艂 nale偶nej kasy ...[/b]
---
JA PODA艁EM ODNO艢NIK DO ...polskiego katalogu do kosztorysowania , dla polak贸w w Norge ...
Gdyby艣 przeczyta艂 , temat z przez dw贸ch lat na Tym Forum , to wiedzia艂 by艣 wszystko na ten temat ...
---
A tak jeste艣 tylko pieniaczem ... za艣lepionym na w艂asne... EGO... .
---
Czytaj teksty zapodane ze zrozumieniem ...!!! .
---
To co zapoda艂e艣 jest dobre , dla Norg贸w i Polak贸w kt贸rzy siedz膮 dobrze w bran偶y budowlanej i znaj膮 dobrze j臋zyk Norweski i inne zwroty budowlane .
---
Cen nikt mu nie da ...bo ... JAKO TAKICH CEN NIEMA ...ceny na podstawie katalog贸w ...ZAWSZE wylicza si臋 samemu ... bo ka偶dy ma inne kaszta materia艂贸w i koszt贸w po艣rednich i innych dodatkowych sk艂adnik贸w .
---
Masz racj臋 w jednym , nie znam si臋 na kosztorysach.." produkowanych w Norge " dlatego jedynie informuj臋 o takich w艂a艣nie zabawkach dla pocz膮tkuj膮cych w Norge ...
---
NATOMIAST KIEDY JA , W POLSCE ROBI艁EM KOSZTORYSY PRZY POMOCY KATALOG脫W BRAN呕OWYCH , PAPIEROWYCH ... A NAST臉PNIE ... NA ..."ZUZIA"..."NORMA" ... i innych badziewiach ...to ty pewnie jeszcze by艂e艣 w ... jajkach ... .
---
Tu w Norge , pracuj臋 SOBIE ...jako FIZYCZNY ... , bo tak Mi jest wygodnie i tak Mi si臋 UBZDURA艁O ...
---
Ja Tu w Norge ... pozbywam si臋 STRES脫W... kt贸re naby艂em na polskich budowach w ubieg艂ym wieku ...
---
Takie wypowiedzi jak twoje i podobne , to ja nawet nie olewam , bo szkoda Moczu ...
---
Co艣 jeszcze masz Mi do zakomunikowania ...?
---
Popisz si臋 ...swoj膮 elokwencj膮 .... niech si臋 troch臋 po艣miej臋 ... bo Mi troch臋 nudnawo ...
---
Dobrze , 偶e si臋 urlop wreszcie ko艅czy ...

[/color][/quote]

Cen nikt mu nie da ...bo ... JAKO TAKICH CEN NIEMA ...ceny na podstawie katalog贸w ...ZAWSZE wylicza si臋 samemu ... bo ka偶dy ma inne kaszta materia艂贸w i koszt贸w po艣rednich i innych dodatkowych sk艂adnik贸w

Tu przeszedles samego siebie. Wiekszego idiotyzmu nie slyszalem. Wiec ja wyliczajac np. szkole lub hotel musze wyliczac koszt budowy na podstawie materialow?

Nic juz wiecej nie mow. Dotad sie kompromitowales w sprawach banalnych, ale teraz wiem, ze nie masz pojecia o wycenach. Dodam tylko, ze w branzy jestem od 21 lat w tym 14 w Norge. 9 lat jako innkj酶per/kalkulat酶r. Tyle w temacie dyletancie.
Acha, zalozycielowi watku dalem kilka cen na priva.

Ps. Forma "koszta " choc wciaz dopuszczalna nie jest uzywana od 100 lat. Mysle, ze na takich budowach pracowales jak w XIX wieku.
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
5814 Posty
pati muzia
(patim)
Maniak
Grubas

ales KURWA pomugl rodakom

tylko pbuzgasz

dla mnie jeste CWEL I KUTAS

A CO TO ?
RMS ?
a naklady na m kv
albo na km
dojazdu

albo zwiekszewnie za droge gmionna
a wpjewodzka
w lecie a w zimie

mamuskia pieluszke zmienila
?
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8928 Post贸w
Maniak
Grubas napisa艂:
... Dodam tylko, ze w branzy jestem od 21 lat w tym 14 w Norge. 9 lat jako innkj酶per/kalkulat酶r. Tyle w temacie dyletancie.
Acha, zalozycielowi watku dalem kilka cen na priva.

Ps. Forma "koszta " choc wciaz dopuszczalna nie jest uzywana od 100 lat. Mysle, ze na takich budowach pracowales jak w XIX wieku.

Jak go zwa艂 tak go zwa艂 ... i 偶adna legalna praca nie ha艅bi ...
I w艂a艣nie z twoich wypowiedzi wida膰 , 偶e nie myli艂em si臋 ani kapk臋 , w ocenie twojego post臋powania .
---
SKORO艢 TAKI ...NORWESKI SPECJALISTA W KOSZTORYSACH ...
To dlaczego , nie zapodasz naprawd臋 profesjonalnej strony z norweskimi katalogami budowlanymi , pomocnymi do kosztorysowania ... tylko rzucasz na tapet臋 jaki艣 badziewie ...? .
---
Boisz si臋 konkurencji ...
--
Przy okazji ... jak mo偶na poda膰 komu艣 gotow膮 cen臋 jakiej艣 operacji budowlanej , skoro ta sama bu艂ka z jednej piekarni , w r贸偶nych sklepach kosztuje inaczej ...!? .
---
Ale co tam ...wszak jeste艣 profesjonalist膮 w kosztorysach ... to wiesz przecie偶 najlepiej ... .
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Marek220v)
Wiking
Widz臋 偶e Gabriel to totalny kretyn... wi臋c mu nie t艂umacz zagadnie艅 o kosztorysach i normach , nak艂adach bo szkoda czasu ...

Jedyne co Potrafi to pisa膰 kontrowersyjne komentarze .. Wyjecha艂 do Norge bo w Polsce ju偶 wszystko przechla艂.. hehehe
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok