Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

szukam porady!!!Miesiąc króla- połowa podatku - Norwegia

44 Posty
Nowicjusz
Jak w temacie potrzebuje informacji na temat miesiaca z połową podatku. Pracuje w no legalnie od czerwca. Z tego co mówią znajomi powinienem zapłacić w miesiącu listopad bądź grudzień tylko połowe podatku.Niestety chyba mój pracodawca tego nie zastosował. czy to legalne czy jednak powinienem upomnieć się o swoje? a jeśli tak to gdzie mogę to sprawdzić ?z góry dziękuje za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
Nie ma to zadnego znaczenia.
Jezeli zaplaciles zaduzo podatku to ci to oddadza w tym roku.
Z odsetkami...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Nowicjusz
no niby tak ale jednak wolałbym mieć te pieniądze w ręce teraz a nie czekać na nie pół roku. Pracodawca nie powinien o tym pamiętać? Dodam może że mój pracodawca to Polak...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
Moze nie wiedzial??
No ale itak teraz to juz po wszystkim....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
stecu13 napisał:
Jak w temacie potrzebuje informacji na temat miesiaca z połową podatku. Pracuje w no legalnie od czerwca. Z tego co mówią znajomi powinienem zapłacić w miesiącu listopad bądź grudzień tylko połowe podatku.Niestety chyba mój pracodawca tego nie zastosował. czy to legalne czy jednak powinienem upomnieć się o swoje? a jeśli tak to gdzie mogę to sprawdzić ?z góry dziękuje za pomoc
Jest to czynność nieobowiązkowa i dobrowolna stosowana przez większość firm , tam gdzie zarobki nie są aż takie duże ... i nie jest to żadną regułą .
Tak jak napisał ..."ciekawski"... jak teraz Tobie dadzą to w czerwcu zabiorą i na odwrót ... .
W Mojej firmie szef się zawsze pyta czy chę mieć mniejszy podatek na wypłatę za Listopad .
Mało kiedy z tego korzystałem , lepiej na wakacje mieć więcej kasy za zwrot z podatku .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Wiking
Wiesz co ja tez myslalam ze mi zabrali 36 a nie 18 bo na druku pisze 36 ale tak na prawde wzieli 18 mozesz to sobie obliczyc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
stecu13 napisał:
no niby tak ale jednak wolałbym mieć te pieniądze w ręce teraz a nie czekać na nie pół roku. Pracodawca nie powinien o tym pamiętać? Dodam może że mój pracodawca to Polak...
O...!!! , to Ja Osobiście , bardzo bym uważał na wypłaty i skrupulatnie zbierał wszystkie ...lønnslippy...
i dokładnie sprawdzał co na nich jest zapisane , a następnie jak dostaniesz w Lutym zestawienie roczne z firmy , porównał bym wszystko , bo możesz się bardzo rozczarować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Nowicjusz
hej ja nie mam żadnej loplisty czy coś takiego.Ja poprostu patrze co mam na koncie.A powinienem mieć jakiś papier oprócz tego co widnieje na koncie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
nawiedzony zawitał do norge
skąd wiesz np ile zapłaconego masz podatku albo kwotę do obliczenia feriepenge . jeżeli szef nie płaci podatków to nie zdziw się jak zapłacisz go sam a za feriepenge przyśle ci dwie jednokoronówki przewieszone na sznórku przez tę dziurę na środku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Wiking
powinienes oczywiscie ;>
Kazda firma powinna wysylac pracownikowi ten druczek gdzie masz wypisane ile CI wyplacili ..dziwne ze Ci nie poslali..zorientuj się tam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok