Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Anna Radziejewska (869 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Eryk 01 napisał:
No tak, ale z tego co się dowiadywałem żeby zarejestrować się w Norge trzeba mieć adres a ja go nie mam bo na statku go nie potrzebowałem...
może inaczej
żeby w Norge mieć prawo do zasiłku jak ci się wydaje, że masz, to trzeba tu być, i w każdej chwili posiadać gotowość i chęć do podjęcia pracy zaoferowanej przez NAV co się podpisuje na odpowiednim formularzu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Wojtek Kowalski
(Eryk01)
Wiking
To, że mam to wiem, a nie wydaje mi się, bo to informacje z Polish Connection i NAV
i nie chcę robić nic nie zgodnie z prawem tylko chcę być przy porodzie dziecka...That's it.
Dziękuję Ci jasta102 za Twoje cenne rady i troskę o samotne matki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Eryk 01 napisał:
To, że mam to wiem, a nie wydaje mi się, bo to informacje z Polish Connection i NAV
może jeszcze inaczej
mieć do czegoś prawo, a to otrzymać, to kolosalna różnica

chociażby prawo do współżycia z własną żoną
to tylko prawo

no dobra nic tu nie zdziałam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Wojtek Kowalski
(Eryk01)
Wiking
Masz pomóc jak potrafisz, a nie dołować, utrudniać, wplatać inne nie istotne wątki
o samotnych kobietach, prawach do współżycia. Zastanów się.
Prosiłem o merytoryczną pomoc.
Narka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
po chłopsku wyjaśnię
poza 3 miesięcznym wyjątkiem wspomnianym wcześniej, aby mieć prawo do zasiłku za dany dzień roboczy
masz go w całości spędzić na terytorium Norwegii
masz być chętny i gotowy do podjęcia jakiejkolwiek pracy w jakimkolwiek miejscu Norwegii,wskazanej przez NAV

zasiłek dla bezrobotnych na całym świecie to nie forma dopłaty do wczasów na Karaibach, ani opieki nad rodziną
pojmajta to Polacki w końcu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Wojtek Kowalski
(Eryk01)
Wiking
Ale czy Ty nie rozumiesz, że ja jestem marynarzem i nigdy nie mieszkałem w Norwegii chociaż jestem w Norweskim systemie ubezpieczeniowym, posiadam nr ID, umowę o pracę Norweską itd nie chce mi się Tobie tłumaczyć, bo Ty ciągle swoje.
Czy ja pisałem,że nie chcę podjąć pracy?! Chcę każdą, ale najlepiej zgodnie z tym co robię od 14lat, czyli jestem kucharzem na statkach. I jeszcze chciałbym móc być przy żonie podczas jej porodu. Czy Ci tak cięzko to zrozumieć?
Nie zaliczaj mnie to ludzi którzy chca coś wyciągnąć z norweskiego systemu socjalnego, bo sobie tego nie życzę. Od ponad 5lat uczciwie płaciłem podatki Norweskie i teraz gdy z nie swojej winy straciłem prace chcialbym mieć za co utrzymać rodzinę na godnym poziomie !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Wojtek Kowalski
(Eryk01)
Wiking
I jeszcze jedno za ten tekst na końcu gdybyś był koło minie to dostał byś w pysk !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jak chodzi o ten poród to możecie rodzić wspólnie a zarejestrować w NAV możesz kiedy chcesz . nie wiem na jakich warunkach pracy pracujesz ale prawa tzw pracowników przygranicznych do zasiłku zostały praktycznie zamknięte i żeby go otrzymać należy przebywać w no po rejestracji w NAV
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok