lukicarpediem napisał:
Witam, oto moja jakże niezręczna sytuacja. W Norwegii pracuje od lipca tego roku, umowa na stałe z zaznaczeniem sześcio miesięcznego okresu próbnego. Na permiteringu jestem od 1 listopada, zarejestrowałem sie w NAV, wysłałem wszystkie potrzebne dokumenty do ubiegania się o zasiłek, niestety w sobotę dostałem pisemną wiadomość o nie spełnieniu kryteriów przyznawania zasiłku. Jednak chcę napisać odwołanie od tej decyzji. Zaznaczę tu, iż w ciągu tego cztero miesięcznego okresu uzyskałem dochód 1160000 brutto. Jak myślicie czy mam jakiekolwiek szanse na uzyskanie zasiłku? Jeśli tak to jakimi argumentami "zamydlić" im oczy
aby przyznali mi zasiłek?
Głównymi warunkami otrzymania
zasiłku dla bezrobotnych jest, że:
Twój czas pracy został zredukowany o co najmniej 50 procent.
Twój wypłacony zarobek z pracy wynosił co najmniej kr 118 824 w ostatnim zakończonym roku kalendarzowym (w ubiegłym roku), lub co najmniej kr 237 648 w przeciągu 3 ostatnich zakończonych lat kalendarzowych.
Dana osoba musi tylko udokumentowac ze przepracowala w Norwegii co najmniej jeden dzien i ze utrata pracy jest nie z wlasnej winy. Oprocz tego musza byc spelnione wszystkie inne warunki niezbedne do otrzymania zasilku dla bezrobotnych w Norwegii.
masz zarobione za malo o niecale 3tys.
bardziej mnie jednak zastanawia to co pisza o zakonczonym roku kalendarzowym
co Ci napisali w odmowie?