Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Chorobowe - Norwegia

Czytali temat:
Jan Kovalsky Andrzej Wolski (544 niezalogowanych)
13 Posty
Kamil .
(Corleone25)
Wiking
Witam!

Mam następujące pytanie,przebywajac na zwolnieniu lekarskim w NOrwegii i chcac wyjechac w moim przypadku na swieta musze zlozyc stosowny wniosek ktory ma byc podpisany przez fastlege. Moje chorobowe konczy sie 30 listopada ale z racji mojego wypadku: 2 miesiace temu obcialem palce- bedzie to chorobowe przedluzone przez mojego fastlege. I tu jest moj dylemat mianowicie z kolejnym chorobowym musze czekac do 30 lisopada i okolo 25 listopada isc do fastlege by ten mi przedluzyl chorobowe i wypisal wniosek..czy moge zrobic to wczesniej i przed zakonczeniem aktualnego chorobowego doniesc kolejne? Aktualne zostalo wypisane przez lekarza w szpitalu gdzie bylem operowany. Jak dlugo czeka sie na odpowiedz z NAV? I jakie jest prawdopodobienstwo uzyskania pozytywnej decyzji chodzi mi o okres od 21.12.2011 do 01.01.2012 bo juz w nowy rok bede w norwegii z powrotem. I ostatnie pyyanie czy pieniadze za ten okres bede mogl dostac czy w/w okres nie jest brany pod uwage?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Jan Kovalsky
(negreb)
Początkujący
Witam...widzę że twój post "wisi" już tydzień i ...no dobra - masz bardzo klarowną sytuację.Idziesz do lekarza który Ci wydaje dalsze zwolnienie lekarskie i prosisz go o pozwolenie na wyjazd do Polski - "LEGEATTEST - UTENLANDSREISE" do którego KONIECZNIE załączasz swoje podanie - "SOKNAD OM SYKEPENGER/REHABILITERINGSPENGER UNDER OPPHOLD I UTLANDET" które to odpowiednio wypełniasz a następnie zanosisz to wszystko do swojego NAV-u. Pamiętaj o kserokopiach wszystkich dokumentów dla siebie, podbitych przez pracownika NAVU!...to tak na wszelki wypadek...W odpowiedzi otrzymasz z Navu pozwolenie na wyjazd a noki będą Ci wypłacone po powrocie "do domu w Norwegii"o czym powinieneś ich powiadomić - najlepiej przynosząc kolejne zwolnienie po powrocie.Jeżeli chodzi o czas oczekiwania na decyzję z NAVU to "regulaminowo" mają chyba aż 6 tygodni ale w praktyce raczej nie przekracza trzech.I to by było na tyle.Powodzenia i Wesołych Świąt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok