Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Zasiłek z Nav-u - Norwegia

Czytali temat:
Anita F iwona kolodziej Kasia Janowska Mateusz Zmuda Lukasz Lenczewski Bartosz S Natalia Kozłowska Jacek Andre Jaroslaw Glowacki pawel olek Martynka1985 zeb curly24 (3379 niezalogowanych)
13 Posty

(domcioo20)
Wiking
Witam. Pracowałem w norwegii przez okres ok 5msc. Ze wzgledu na brak zamówień zostałem zwolniony... Wiem że w tym roku aby dostać zasiłek musiał bym miec zarobione ok 119tys k ale nie stety zarobione mam ok 100. Dzisiaj znajomy norweg powiedzial mi iż słyszał w radiu coś takiego, że przepisy zmieniły się, i zasilek może przyslugiwać nawet osobie która przepracowała nawet jeden dzień, bez względu na to ile zarobiła. Czy ktoś z was wie czy taka ustawa weszła w życie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Przepisy się nie zmieniły a tutaj możesz poczytać komu przysługuje zasiłek.
www.nav.no/English/Information+in+other+...S+borgere.154915.cms
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(domcioo20)
Wiking
Skoro nic się nie zmieniło nie otrzymam nic z urzędu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jeżeli się zarejestrujesz to otrzymasz ......info że nie przyznają ci zasiłku
pracy jest dużo to po co liczyć na marne koronki z nav po przkroczeniu ledwie 119000
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
agnieszka osewska
(agnes55)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(domcioo20)
Wiking
Andre med mark napisał:
jeżeli się zarejestrujesz to otrzymasz ......info że nie przyznają ci zasiłku
pracy jest dużo to po co liczyć na marne koronki z nav po przkroczeniu ledwie 119000

No własnie ze mną jest problem... Pracy jest duzo, ale wszyscy wymagają języka norweskiego lub angielskiego. Z angielskim jest lipa... Tylko tyle co w szkole a sie uczyć nie chciało, z kolei norweskiego sie ucze, chodziłem na 4msc kurs ale z dogadaniem się mam problem... No i dlatego amm wielki problem ze znalezieniem pracy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(domcioo20)
Wiking
agnes55 napisał:
www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article2262860.ece

Z tego co widzę chyba jednak jest coś takiego co moiwłem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
no to lipa domcio trzeba się uczyć bo roboty dużo ale i konkurencja coraz większa . teraz zauważyłem w robocie najazd z islandii a nawet z australii . niestety trzeba becalować za kursy żeby nie zostać z ręką w nocniku . podstawa to dogadać się z szefem no i w robocie a angielski często nie wystarcza bo oni go znają ale nie lubią w robocie .
co do tego linku że można iść na zasiłek bez wymaganych 8 tyg to oki tylko co z tego jeżeli musisz mieć wypracowane minimum w norge żeby dostać norweski zasiłek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(domcioo20)
Wiking
Andre med mark napisał:
no to lipa domcio trzeba się uczyć bo roboty dużo ale i konkurencja coraz większa . teraz zauważyłem w robocie najazd z islandii a nawet z australii . niestety trzeba becalować za kursy żeby nie zostać z ręką w nocniku . podstawa to dogadać się z szefem no i w robocie a angielski często nie wystarcza bo oni go znają ale nie lubią w robocie .
co do tego linku że można iść na zasiłek bez wymaganych 8 tyg to oki tylko co z tego jeżeli musisz mieć wypracowane minimum w norge żeby dostać norweski zasiłek

No lipa... Uczę się ale wiesz... Ogarnąc to ja mogę podstawy, słówka itp. Ale żeby gadac czy skladać jakies zdania no to zapomnij... Dokładnie. Coraz więcej mają ludzi do wyboru dlatego przebierają jak mogą... A należy się coś np za mieszkanie? czy wyzywienie jesli zarejestrowany jestem w navie i szukam pracy? Słyszałem cos że mogą pokryc chyba życie, ale nie znalazłem nigdzie tego żeby bylo jasno opisane.
No szybciej niz 8 tyg to ok... Ale nie wierze ze nawet przez msc ktoś zarobi te minimum... Chyba cos innego się liczy aby przyznali ten zasilek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
masz linka na początku z oficjalnej strony NAV i obowiązujące dziś przepisy . możesz się rejestrować lub nie możesz pisma o zapomogę pisać a ja ci mówię że w praktyce nie dostaniesz nic
znależć robotę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok