Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Anita F iwona kolodziej Kasia Janowska Mateusz Zmuda Lukasz Lenczewski Bartosz S Natalia Kozłowska Jacek Andre Jaroslaw Glowacki pawel olek Martynka1985 zeb curly24 (3380 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
Ech ...Hiltonko... Miła ...
Wszystko pięknie wykładasz ... niemniej Tego Powyższego Gościa , to się raczej nie tyczy...
---
Z tego co sobie pobieżnie obliczyłem to i owszem zarobki z zagranicy są i okej jednak ze strefy Euro i Funta a nie Polskiej Złotówki ...
---
Nie ma co gościowi robić smaków ...
Ponieważ , nawet i gdyby załapał się na te 1,5 -G- , to i tak nie wyżyje za 4500Nok. na miesiąc .
---
Przecież te sprawy były już opisywane nie tak dawno z realnym przykładem matematycznym...
---
Jak tam ...bigos... tworzy się ...? ,
to już tylko tydzień i PIĘĆ GODZIN ...do przylotu w OSLO PROGI...
---
POZDRAWIAM BIGOSOWO...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(domcioo20)
Wiking
Hilton napisał:
Z kursu mialbys okolo 7 tys. koron miesiecznie plus bilet miesieczny. Jesli wynajabys pokoj za 3 lub 4 tys. to dal bys rade. Poza tym zawsze moglbys poprosic o pomoc socjalna, bo jakby nie patrzec twoja sytuacja bylaby "ciezka".
czy tak czy tak najlepsza byla by praca... może cos z navu mi dadza... W ogole można liczyc na ich pomoc? czy to jest tak jak w polsce, ze jesli nie upomne sie o swoje oni sie tym nie zainteresuja?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jak masz sytuacją jasną i prostą to nie ma problemu . w innym przypadku to musisz być waleczny jak lew , przebiegły jak kojot a cierpliwy ..........że hoho
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Witam po przerwie.
Będzie na temat kursu z Nav. Otóż warto i polecam zapisać się na taki kurs, nazywa się jobbklubb (są jeszcze kursy przyuczające do określonego zawodu). Pod koniec sierpnia zapisałam się na kurs, nauczyłam się więcej norweskiego, niż kiedykolwiek wcześniej. Napisałam super CV, soknad. W trakcie kursu za zgodą Nav znalazłam sobie praktykę w sklepie Rimi w mojej miejscowości. Na praktyce dawałam z siebie wszystko i dostałam pracę na pół etatu z możliwością rozszerzenia w miarę zapotrzebowania! Jestem więc sobie pracownikiem Rimi i jest super! Nie narzekajcie na kursy z Nav. Jedna zasada tylko, trzeba wykazać inicjatywę na każdym etapie kursu, bo samo się nie zrobi, trzeba działać!
Na moim kursie było więcej norwegów niż obcokrajowców i niezależnie od pochodzenia po kolei dostawaliśmy albo praktykę albo pracę! Nikt tam nie siedział znudzony z poczuciem zmarnowanego czasu. Było świetnie, nie żałuję i gorąco wszystkim polecam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
witamy gamę po urlopie macierzyńskim ( choć będzie się trudno przyzwyczaić bo jakoś zaaaawsze byłaś w ciąży )
gama w twoim przypadku to normalne bo ty zawsze niezmiernie angażujesz się w to co robisz
kurs kursowi też nie równy , w jednym oddziale lepszy w innym gorszy . ja w nich nie uczestniczyłem , słyszałem opinie od kilku osób które chodziły . jak się ma alternatywę siedzieć w domu albo pójść na kurs to oczewiście że lepiej iść
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Andre ja byłam też na dwóch informacyjnych spotkaniach z Nav dla Polaków i widziałam reakcje na propozycję kursu. Generalnie wielkie: buuuuuuuuuu, dajcie kase, dajcie robotę, kurs bleeeee i do tego ręce założone, a miny takie, jakby panie z Nav były winne temu, że oni pracę stracili.
Na tym kursie można się na przykład nauczyć poruszania na rynku pracy w Norwegii. Widać samo szukanie pracy też jest umiejętnością, której trzeba się nauczyć. No i jest tam sporo takiej hamerykańskiej motywacji, która dla "prawdziwego polaka" jest żałosna i żenująca, a tak naprawdę daje porządnego kopa do działania.
Jako, że jestem podatna na wpływy, to dałam się ponieść emocjom Pani prowadzącej, zmotywować, po amerykańsku uwierzyłam, że jestem "the best" no i co? Nie jestem? Znalazłam pracę i to się liczy!
POLACY, ZAMIAST SIEDZIEĆ W DOMU I CZEKAĆ NA CUD, IDŹCIE NA KURS Z NAV!

ps. W ciąży już nie będę!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
to dobrze że jesteś THE BEST zawsze w to wierzyłem
dlatego kto nie pracuje ....na kurs !!! a nie przesiadywać na forum

ps ..mam nadzieje że jeszcze będziesz w ciąży ( minimum drużyna do piłki ręcznej )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Jak w ciąży to już chyba tylko z tobą, bo mego męża na trwałe zabezpieczyliśmy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
mam nadzieję że ocalił klejnoty i wystarczy tylko włączyć bezpiecznik
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Klejnoty na miejscu, podłączania nie będzie, sprzęt działa bez zarzutu, a nawet lepiej!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok