Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Dwóch 26-latków szuka pracy jako brukarze - Norwegia

Czytali temat:
Eliza K Jon Doe Agnieszka Kajka krzysztof kowal Agnieszka MN P. H. Jan . Lucy Lucy norek353@interia.pl (1077 niezalogowanych)
2 Posty
Wiking
Witam. Poszukuję z kolegą pracy na terenie Skandynawii - najlepiej jako brukarze, gdyż mamy kilkuletnie doświadczenie w tym zawodzie. Pracowaliśmy w Polsce przy układaniu kostki brukowej około 6-7 lat, również kierując pracami. Układaliśmy zarówno kostkę betonową, jak i granitową, obrzeża, krawężniki, wszelkiego rodzaju prace dodatkowe.. Mamy po 26 lat (wykształcenie wyższe - chociaż sami wiecie do czego jest ono w Polsce potrzebne...) nie mamy nałogów, jesteśmy pracowici i na pewno żaden pracodawca się na nas nie zawiedzie.. Pracowaliśmy również przez 3 miesiące w Danii więc poznaliśmy nieco Skandynawię. Będziemy wdzięczni za jakiekolwiek informacje na temat możliwości znalezienia zatrudnienia w zawodzie brukarzy lub podobnym na terenie Norwegii. Proszę również o informacje - jak wygląda rynek pracy w brukarstwie na terenie Norwegii? czy jest on równie rozwinięty jak w Polsce? Czy jest szansa znalezienia pracy?

Informacje i ewentualne oferty pracy proszę o przesłanie na adres: fester85@tlen.pl

Dajcie nam szansę a nie pożałujecie
Zgłoś wpis
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Jeśli szukacie pracy w Norwegii polecam wykonanie korekty CV z tłumaczeniem. Takie CV na pewno zrobi dobre wrażenie na przyszłym pracodawcy. Zapraszam do kontaktu na tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Ale poczekacie do wiosny z ta kostką brukową bo teraz śnieg spadnie.
Zgłoś wpis
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Wyższe wykształcenie w kierunku kostki brukowej??????

Może lepiej napisać jakie macie studia?? i czy jest praca w tym kierunku??

Czy raczej swą przyszłość łączycie z kostką?? Wiem, że człowiek się przywiązuje...
Zgłoś wpis
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Jak znajde numer tel. to wam jutro podżuce.
Zgłoś wpis
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
retier1 napisał:

"podżuce" ????

zawiodłes mnie psie gonczy.....

JASNA > Jesli jako brukarz zarobisz 10tys, a jako nikt w zawodzie zadnym zarobisz 5tys, to co wybierzesz?
Z tego co wiem, to Lolek dla pieniedzy tu przyjechał jako Mgr.Inz.....
Zgłoś wpis
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
marianek73 napisał:
retier1 napisał:

"podżuce" ????

zawiodłes mnie psie gonczy.....

JASNA > Jesli jako brukarz zarobisz 10tys, a jako nikt w zawodzie zadnym zarobisz 5tys, to co wybierzesz?
Z tego co wiem, to Lolek dla pieniedzy tu przyjechał jako Mgr.Inz.....

I dla spokojności twojego serca nie powiem ci ile zarabia.

Dlatego nadal twierdzę, że po studiach, z dobrym zawodem może warto się rozejrzeć za pracą po kierunku??
Zgłoś wpis
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
napisz na priv, bo ciekawosc jest.... męcząca : )

ciekaw jestem, czy był sens marnowac kilka lat zycia (Lolka zycia).....

Gwoli scisłosci > jestem za, jak najbardziej!
I uwazam,ze jesli ktos ma wyzsze wykształcenie i moze realizowac sie w zawodzie, to głupotą wielką jest układanie kostki brukowej, kiedy mozna zarobic równiez duzo i robic to co sie lubi......
Jesli zas pieniazki decydują o takim wyborze, to równiez nie widze w tym nic złego!
W norge jest masa Inż.Mgr, którzy nie zawsze realizują sie w tym, w czym sie kilka lat specjalizowali......

ps: Nie zawsze ktos po studiach, ma dobry zawód moja pani.....
czasami idąc na studia, jestesmy pewni ze dobrze wybralismy, ale niestety rzeczywistosc i zycie bywa przewrotne i po kilku latach okazuje sie, ze wybór był fatalny.....

Twój Lolek na dzis sie realizuje (chyba), a co bedzie za kilka lat?
Fuck knows.......
Zgłoś wpis
2 Posty
Wiking
Zanim zaczniecie już całkiem psy wieszać to napiszę tylko, że studia to był kompletny niewypał (hehe Geografia..... sam się z tego teraz śmieję..) ale jak się to mówi Polak mądry po szkodzie.. Zresztą w Polsce znam mnóstwo ludzi po konkretnych studiach którzy chodzą do pośredniaka od kilku lat a jedyną szansą w zawodzie jest staż po którym i tak szanse na znalezienie pracy są nikłe.... Ja nadal żyję w Polsce.. nie jestem w Norwegii. W kraju pracuję jako handlowiec, w biurze... super praca tylko że za 1400 zł... Może nie tragedia ale można by lepiej... a marzenia są.. jak u każdego.. Nie użalam się nad sobą i swoim losem ponieważ po części sam sobie jestem winien... Jednakże pracując kilka lat fizycznie nauczyłem się że żadna praca nie hańbi a mnie najważniejsze są obecnie pieniądze.. Dlatego postanowiłem szukać pracy za granicą.. nie wiem czy się uda czy nie ale chcę kilka lat spędzić w innej rzeczywistości.. na ambitniejszą pracę za granicą nie mam szans, więc dlatego najłatwiej znaleźć pracę którą wykonywałem wcześniej w Polsce, którą umiem wykonywać itp..

Wiec zadać pytanie należałoby:

Czy pracować w Polsce w biurze za 1400 zł z szefem który ma ADHD i wszystko mu przeszkadza...a wypłatę daje z miesięcznym opóźnieniem czy za granicą zarabiając nieco więcej.. ?

Pewnie nie jeden wybrałby Polskę tylko, że tu ciągle brakuje szacunku do ludzi, a perspektywy są marne aby się coś poprawiło...
Zgłoś wpis
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
"podżuce" ????

Może lepiej tak podżucać ...... niż w twoim stylu?
Może jeszcze lep na muchy użyj..........much już nie ma , więc mniejsza konkurencje w dążeniu do twego celu będzie ....... Czyż nie o to biega
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok