Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
skyer (1368 niezalogowanych)
4 Posty
Tigmo Tigmo
(Tigmo)
Wiking
[quote].gabriel napisał:
[k i nie żebrali więcej .[/quote]

A w którym miejscu ja żebram?! Napisałam, że jesteśmy w stanie zapłacić za mieszkanie, z tym że za miesiąc 5,500 nok, co jak przeglądałam ceny najmu jest śmiesznie mało. Podejrzewam też że z reguły ludzie wolą umowy na dłuższy okres czasu dlatego uprzedzam, że na miesiąc. Chciałam być w porządku. Nie chce NIC za darmo.
---
..."Tigmo"...
W Polsce wśród znajomych nie potraficie znaleźć Pracę oraz mieszkanie ...

Niestety muszę Cie rozczarować, nie wiem jak Ty ale ja nie mam dzianych znajomych z własnymi firmami. Trzeba było iść kraść a nie na studia mój błąd.

A chcecie To samo uzyskać w Norge !? .

Pewnie dlatego że z jednej pensji w Norwegii można się utrzymać i wyżywić. A w Polsce można zarobić na lewo jakiś 1500, lub legalnie 1320 brutto, a po tym jak "solidarność" wywalczy wyższą stawkę pensji pracodawcy zaczną zatrudniać na 3/4 etatu a pracy będzie tyle samo. Z reguły firmy wolą zatrudniać studentów, bo jest taniej, ale podobno po wyborach będzie lepiej i pensja będzie starczać na wszystko.

W Norge Trzeba Mieć Dużo Kasy na samym początku bez konkretnego ZAWODU, w waszym przypadku co najmniej 20-tys.Nok....prawie 10tys.Zł.
Jeżeli chłopak potrafi kłaść płytki , to prędzej znajdzie pracę w Warszawie niż w Oslo .

chyba że na lewo, albo z własną działalnością. ceny w Wawie są zaporowe i na start też trzeba by mieć z 10tyś. Z tym że za stolicą akurat nie przepadam, bo drogo, pensje niskie i środowisko pracy niezdrowe.
---
Natomiast na temat Twojej Informacji o własnym wykształceniu , poza słowem...
...Ż E N A D A...

Cóż, wiesz jak niewielu jest nauczycieli etyki? dlatego to miała być słuszna decyzja, no i jak weszła ustawa o obowiązkowej etyce... z tym że etyków się nie zatrudnia bo żyjemy w katolandzie i jest religia. Więc księża robią sobie roczny kurs u siebie i od biedy mogą uczyć etyki, fajnie co nie? Fakt mogłam zostać pielęgniarką, kucharką miałabym dużo lepsze możliwości.

A skoro Polska jest tak cudowna i tak łatwo o prace, to czemu siedzisz w Norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Tigmo napisał:Cóż, wiesz jak niewielu jest nauczycieli etyki? dlatego to miała być słuszna decyzja, no i jak weszła ustawa o obowiązkowej etyce...Fakt mogłam zostać pielęgniarką, kucharką miałabym dużo lepsze możliwości.
Problem w tym, ze akurat z etyka to bedzie strasznie ciezko zdobyc prace w Norwegii. Nawet nie wiem, jaki jest tego odpowiednik w Norwegi (filozofoa?, socjologia?). A jak nie ma odpowiednika to i z nostryfikacja ciezko. I fakt, jakbys byla pielegniarka, to byloby duzo latwiej o prace.
A tak zostaje tylko sprzatanie lub opieka nad dziecmi u innych Polakow, bo bez norweskiego pracy przy sprzedazy nie dostaniesz.

Chyba nie jest poza tym tak zle, skoro udalo wam sie zaoszczedzic okolo 6-8 tys. koron.
W Norwegii mlodzi tez tylko wynajmuja mieszkana. Malo kogo stac na kupno czegos tak od razu po studiach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...dokladnie

tacy niby biedni,ale zaoszczedzone jest

do tego,ten szyderczy ton, a propos innych zawodow (np: kucharek)

lepiej zostancie w pl.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Tigmo napisał:[quote]...A w którym miejscu ja żebram?!
A czy Ja Pisałem do Ciebie... Od kiedy na Tym Forum jesteś ..."brzydal"...
Wiesz ...
Podobno skończyłaś filozofię pedagogiczną ... ale tylko ...zaliczyłaś ... i skończyłaś...
a teraz zapominasz ...
Nie będę tego dalej Komentował ...
WEŹ przeczytaj Swoje powyższe wypociny do Mnie ... jednak pod kontem Swego Wykształcenia ...!!!
NADAL POTWIERDZAM to co wyżej Napisałem...
...Ż E N A D A...tym razem jednak do sześcianu ...

----
Dobra rada ...
NIE PISZ JUŻ WIĘCEJ NA TYM FORUM ...
Ponieważ wstyd przynosisz Swoim Rodzicom i Uczelni która dała Tobie Papierkowe Wykształcenie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
i jak zwykle temat się rozwija

Jakiś tam Tigmo rzucił hasło że nie wie co ma ze sobą zrobić i że mieszka jak zwykle w Oslo

A ja odpowiem jak zwykle , po co te żale człowieku ?? i komu ty się żalisz ??

Trzeba by wrócić do kraju jak tu nie idzie i szukać tam z powrotem a nie jęczeć i wzdychać

Nie jesteś pierwszą osobą która tu o coś pyta .

Mi jeżeli nie wychodziło by tutaj , pracodawca robił by mnie na szaro , musiał bym kupować i wozić jedzenie z Polski itd. , to wrócił bym do kraju --- ja to mówią ch//ujowo ale jednakowo

Bo to co piszesz Tigmo to tzw. partyzantka -- a wojna już dawno się skończyła
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
i ...Jakiś tam Tigmo rzucił hasło że nie wie co ma ze sobą zrobić i że mieszka jak zwykle w Oslo
Przestań Pić... ewentualnie wąchać ... butapren ...
Wtedy czytając teksty ,nie będziesz robił takich wpadek...
JAK POWYŻEJ...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
185 Postów

(lena003)
Stały Bywalec
Brzydalku???? a mogę ja Ci podać mój numer konta??? jak tak chętnie rozdajesz koronki .....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
jeden ch//uj gabriel

moja sprawa co piszę nie podoba się to nie czytaj ,

nie musisz kolorować czcionki żebyś został postrzeżony przez innych na forum

piszesz farmazony jak zwykle o wszystkim i o niczym , tak żeby nikt nie wiedział o co chodzi

być może dostrzegłeś mój błąd , ale i tak się tym nie przejmuję bo moje zdanie na ten temat i tak się nie zmieni

i nie musisz mnie zaraz obrażać , bo są znacznie gorsze sprawy od mojej pomyłki na forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
i nie musisz mnie zaraz obrażać , bo są znacznie gorsze sprawy od mojej pomyłki na forum
ŁOORZESZ...
...w tą i nazad ...
...Unnskyld...
...lei...
...synd...
...lei for...
...beklager...
...PRZEPRASZAM WASZMOŚĆ ZA TEN BUTAPREN...!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
WASZMOŚCIĄ też nie jestem puki co i pewnie nie zostanę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok