Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Pomoc przy wejściu na rynek - Norwegia

Czytali temat:
(1874 niezalogowanych)
12 Posty
Marcin GTplan
(kwiateq0007)
Wiking
Witam wszystkich, pracuję w polskiej firmie i mam za zadanie rozpoznać się w rynku norweskim i znaleźć dystrybutora naszego produktu na tym rynku. Niewiem za bardzo do jakich firm powinienem się zgłosić z którymi będziemy mogli współpracować w języku polskim. Oferowany przez nasz produkt to program komputerowy do pisania biznes planów. Znacie może jakieś osoby lub firmy które mogłyby być zainteresowane współpracą ? Proszę o odpowiedź na forum lub na maila info@gryftechnologia.com
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
kwiateq0007 napisał:
Witam wszystkich, pracuję w polskiej firmie i mam za zadanie rozpoznać się w rynku austriackim i znaleźć dystrybutora naszego produktu na tym rynku. Niewiem za bardzo do jakich firm powinienem się zgłosić z którymi będziemy mogli współpracować w języku polskim. Oferowany przez nasz produkt to program komputerowy do pisania biznes planów. Znacie może jakieś osoby lub firmy które mogłyby być zainteresowane współpracą ? Proszę o odpowiedź na forum lub na maila info@gryftechnologia.com

Austria, Norwegia co za różnica, fajna reklama profesjonalizmu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
proponuję wejść na rynek Mongolski , słyszałem że dopiero dowiedzieli się o Windows 98 . także z wejściem np. XP, albo Vista będziecie traktowani jak wielcy wynalazcy .

rynek mongolski jest bardzo chłonny i zacofany , dlatego byle jaki wynalazek ma tam duże znaczenie gospodarcze
zbytniej konkurencji tam nie ma , także będziecie prawdopodobnie jedyną firmą --- szanse tam większe niż w Austrii i Norwegii

być może dorobicie się własnych posągów które będą budować na waszą cześć

nie mam informacji na temat waluty jaka tam obowiązuje (patrz. Wikipedia ew. Nonsensopedia) , jednak w dużej mierze panuje rynek wymienny , więc np. za wasz program biznesowy możecie dostać np. wielbłąda który posłuży wam jako środek transportu po tym kraju

powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Marcin GTplan
(kwiateq0007)
Wiking
sorry za błąd, zamieszczałem też ofertę na rynku austriackim i zapomniałem zmienić. Chodzi oczywiście o rynek norweski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Marcin GTplan
(kwiateq0007)
Wiking
powiatowy myśliciel napisał:
proponuję wejść na rynek Mongolski , słyszałem że dopiero dowiedzieli się o Windows 98 . także z wejściem np. XP, albo Vista będziecie traktowani jak wielcy wynalazcy .

rynek mongolski jest bardzo chłonny i zacofany , dlatego byle jaki wynalazek ma tam duże znaczenie gospodarcze
zbytniej konkurencji tam nie ma , także będziecie prawdopodobnie jedyną firmą --- szanse tam większe niż w Austrii i Norwegii

być może dorobicie się własnych posągów które będą budować na waszą cześć

nie mam informacji na temat waluty jaka tam obowiązuje (patrz. Wikipedia ew. Nonsensopedia) , jednak w dużej mierze panuje rynek wymienny , więc np. za wasz program biznesowy możecie dostać np. wielbłąda który posłuży wam jako środek transportu po tym kraju

powodzenia

Wypowiedź na poziomie co najmniej sołtysowego myśliciela, myślę że z tym powiatowym to trochę przesadziłeś. A aplikacja działa nie tylko na windowsach ale i na linuxach, macach i kilku innych systemach także myślę że pewnie wybiorą mnie na prezydenta A tak na poważnie to w Norwegii nie pisze się biznes planów ? Na rynku amerykańskim i brytyjskim tego typu aplikacja jest bardzo popularna. My chcemy dostarczyć ją w kilku innych językach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...pamietaj

zeby przed wejsciem na rynek (jak juz bedziesz wiedzial,na ktory chcesz wejsc) trzymac mocno,przy sobie portmonetke i nikomu nie pokazywac jej zawartosci!

na rynku mozesz tez sprobowac:

targowac sie
wybrzydzac
nawiazac znajomosci

natomiast po rynkowym rozpoznaniu,obowiazkowa wizyta w barze 'na rynku'...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Marcin GTplan
(kwiateq0007)
Wiking
NIE KARMIMY TROLLI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kwiateq0007 napisał:
NIE KARMIMY TROLLI
ANO ...WŁAŚNIE...
Przedstawiłeś się ... popyskowałeś...
A ...
Teraz zamilcz...
Ponieważ w tym gronie , to Ty sam zaczynasz być TROLLEM ... ,
takie wrednowate te Nasze życie na emigracji ...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Marcin GTplan
(kwiateq0007)
Wiking
gabriel napisał:
ANO ...WŁAŚNIE...
Przedstawiłeś się ... popyskowałeś...
A ...
Teraz zamilcz...
Ponieważ w tym gronie , to Ty sam zaczynasz być TROLLEM ... ,
takie wrednowate te Nasze życie na emigracji ...!!! .

Jeżeli ktoś się wyśmiewa ze mnie to mam spuścić głowę i siedzieć cicho według Ciebie ? Liczyłem na poważne odpowiedzi i że czegoś się dowiem albo otrzymam jakiś konkretny namiar na firmę a otrzymałem tylko szyderczość - że za taki program to będą stawiać mi posągi itp. W sumie spodziewałem się takich reakcji - mogłem od razu uderzać w portale biznesowe ale jak naiwniak wierzyłem że rodacy może mi pomogą na forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Kasia L
(KasiaL)
Wiking
Uderzanie w portale biznesowe ci nie pomoze bo w Norwegii nie pisze sie biznesplanow. Prosze bardzo, to powazna odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok