Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Polski sok KUBUS w sklepach !!!! huraaaaaaaaa;-) - Norwegia

Czytali temat:
(2063 niezalogowanych)
4 Posty
Marta Marta
(Martys29)
Wiking
Bylam dzisiaj w CENTRA HØVIK 5 min od Oslo i widze naszego polskiego Kubusia marchewkowego, sa 4 rodzaje do wyboru. Szybko dopytalam sie obslugi czy w innych miejscach rowniez mozna dostac KUBUSIA (poniewaz nie mieszkam w okolicy) i bedzie dostepny w sklepach ULTRA w najblizszych dwoch tygodniach. Napewno wiele mam ucieszy sie jak ja i moja coreczka.
Mamusia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Proponuje dokladnie sprawdzic producenta i sklad soku. Poza tym "kubus" ma ponad 200 kcal w 100ml, co daje do myslenia, bo wypice go zastepuje kalorycznosc wiecej niz jednego posilku, a dla dzieci nie jest to dobrze.
Lepiej jest zrobic sok samemu.

Edit: sprawdzilam przez pomylke inny sok, "kubus" ma okolo 50 kcal w 100ml.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Marta Marta
(Martys29)
Wiking
Trzymam butelke i producentem jest ta sama firma co polskiego soku KUBUS czyli Maspex i napewno jest wszystko ok jezeli jest dopuszczony do sprzedazy. Mieszkam 7 lat w Norwegi i wiele produktow nie zostalo dopuszczonych do sprzedazy ze wzgledu na norweskie przepisy i normy jak i rowniez MATTILSYNET ktore sprawdza wszystko zanim pojawi sie w sklepach a szczegolnie przeznaczone dla dzieci.
Moja coreczka napewno bedzie pic i jestem bardzo szczesliwa poniewaz na norweskim rynku nie ma za dobrych i zdrowych sokow dla dzieci. DO dzisiaj kupowalam marchewkowe GRANINI ale moja coreczka nie chce za bardzo pic a po drugie KUBUS kosztuje w Centra 48 koron za duza butelke a Granini 36 za polowe mniejsza butelke czyli o,5L
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
dobra wiadomość bo my też tęsknimy za KUBUSIEM, ja też nie jestem przeciwana aby moje dzieci piły KUBUSIA ponieważ w dzisiejszych czasach nie ma zdrowych produktów,a co będzie miało być moim dzieciom to będzie to wszystko jest ustalone z góry i no ON rozdaje karty(czyli Bóg).Ale to jest tylko moje zdanie może i się mylę?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Kazdy robi tak, jak uwaza, nie widze powodu do udowadniania czy lepiej pic kubusia czy moze wode i przegryzac marchewka.
Szanowna Tojo, z mieszaniem w to boga to chyba przesada
Chcialam jeszcze sprostowac, ze jezeli chodzi o kalorie, to pomylilam sie i sprawdzilam inny sok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
Dobre wieści Martys29 ...szkoda tylko ze tych sklepow nie ma w okolicy Bergen .....i tak jest zawsze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
szanowna Hilton po pierwsze to nazywam się TOJA,a po drugie wcale nikogo nie namawiam do zmiany tylko wyrażam swoje zdanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
z reszta to Ty zawsze musisz wszędzie swoje 2 grosze dołożyć,ale cóż taki urok Twój
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Ja rowniez wyrazilam swoje zdanie, ze soki kubus to nic nadzwyczajnego, mam do tego takie samo prawo jak ty, ale nei potrzebuje do tego glosow z niebios, to po pirewsze.
Po drugie, nie zaczepiej mnie w taki infantylny sposob, wypisujac o urokach i groszach, bo nie masz racji.
Po trzecie, " szanowna Tojo" jest forma poprawna, to tak samo jak szanowna Marto, Alicjo, Agnieszko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
Hilton napisał:

Szanowna Tojo, z mieszaniem w to boga to chyba przesada

i tu się z Tobą zgadzam ....masz plusa....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok