Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
8929 Postów
Maniak
olka84 napisał:
... Teraz się zastanawiam czy nie lepiej byłoby z pracą w krajach skandynawskich ale moja wiedza na ich temat jest niewielka....
Wszystko zależy od tego jaki masz zawód wyuczony ... , w jakim zawodzie faktycznie pracujesz , oraz jaki masz udokumentowany staż pracy ...
Jaka jest Twoja znajomość języka angielskiego w piśmie i mowie ...
I jak idzie Tobie z nauką innych języków / przyswajalność tychże/ .
Pamiętaj , że Skandynawia to nie jeden kraj , i każdy z osobna , wymaga znajomości swojego języka co najmniej w mowie ...
Ponadto TU w brew pozorom nie ma altruistów ... i za wszystko trzeba płacić..."ciężkie pieniądze"...

Dlatego jak nie Masz Pracy załatwionej z Kraju , razem z noclegiem na początek , to bardzo ciemno to widzę...
I najważniejsze , na pewno na początek , dzieci będą musiały zostać przy Twoich rodzicach...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(olka84)
Wiking
Z wykształcenia jestem pedagogiem oraz ukończyłam kurs masażu klasycznego. Mój angielski jest w stopniu komunikatywnym.
Wiem że bedę musiała na poczatku zostawić dzieci w Pl i to mnie najbardziej dołuje ale też wiem ze jak mi sie uda to dzieciom zapewnię lepszą przyszłość.
Muszę wszystko dobrze przemyslec i podjąć najlepszą decyzję dla nas.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
olka84 napisał:
Witam.
Ja na razie mieszkam w Pl. Jestem samotną matką 2 dzieci, mam prace w Pl ale prawda jest taka ze mimo iż mam skończone studia żeby się utrzymać siebie z dziećmi muszę mieszkać z rodzicami a wolałabym mieć swój kąt.Przez długi czas nosiłam się z zamiarem wyjazdu do Szkocji ale tam jest coraz gorzej na rynku pracy. Jetem osobą która chce uczciwie zapracować na swoje utrzymanie a nie liczyć na zapomogi od państwa...

Olu a nie próbowałaś jakoś zmusić tatusiów twoich dzieci, aby zapracowywali na twoje i dzieci utrzymanie??? Domniemywam, że wdową nie jesteś
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(olka84)
Wiking
" tatusiów"? zaskoczyłaś mnie z tą liczbą mnogą.
Ja nie weszłam na forum by rozmawiać o mojej sytuacji rodzinnej ale by dowiedzieć sie coś na temat warunków życia w Norwegii.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok