Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

jak kościół okrada Polske - Norwegia

Czytali temat:
(1121 niezalogowanych)
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
nowy rok ,nowy filmik na you tube
pytanie co o tym wszystkim sądzicie ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Demagogia na poziomie "radia aryjka" ojca sromotnika i tyle. Kościół w Polsce ma sie dobrze bo konkordat sobie załatwił, ale kto się podejmie zmiany tego stanu rzeczy jak ponad 90% obywateli w PL deklaruje się jako katolicy? Oczekiwanie rewolucji jeśli chodzi o stosunek państwa do KK nie ma sensu, i rozwiązania sprawy państwo-wyznanie na podobnych zasadach jakie są w zachodniej europie czy tu w NO nie ma co oczekiwać, bo tu musza minąć ze dwa pokolenia jeszcze aby było normalnie.
Co do wydatków na wyznanie to tu też płacisz na wiarę (chyba 1.8% podatku idzie na to),
rozwiązanie mają dużo lepsze niż w PL ale cóż tak jeszcze trochę potrwa.
Poza tym dzięki temu że w Polsce KK ma takie duże wpływy i panuje ogólny antysemityzm nie ma i długo nie będzie takich problemów jakie mają już Niemcy, Francuzi i inne kraje w Europie z Muzułmanami.
Jak tak bardo chce ktoś walczyć z wpływami religii na egzystencje całego państwa to polecam wybrać się do któregoś z krajów arabskich i tam spróbować swoich sił.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Zuzu napisał:
Kościół w Polsce ma sie dobrze bo konkordat sobie załatwił, ale kto się podejmie zmiany tego stanu rzeczy jak ponad 90% obywateli w PL deklaruje się jako katolicy?
Czegóż można oczekiwać po narodzie, którego 80 %, wg oficjalnych danych UNESCO to analfabeci.
www.wprost.pl/ar/8749/Cywilizacja-analfabetow/
....Pojawia się tylko pytanie, kto w Polsce ma korzystać z europejskich standardów cywilizacyjnych, technologicznych, organizacyjnych i kulturowych, jeśli aż 80 proc. z nas nie rozumie prostych informacji i pojęć. Z czym chcemy wejść do Europy, skoro 81 proc. Polaków nie potrafi formułować krótkich komunikatów? Jak mamy wykorzystać szanse stwarzane przez procesy globalizacji, jeśli 93 proc. nie umie korzystać z nowych technik bankowych, zaś 95 proc. ma kłopoty z komputerem i Internetem? Co wreszcie wnieśliśmy do NATO, jeśli aż 68 proc. nie rozumie wewnętrznych zarządzeń i poleceń służbowych - armię niedostosowanych? .....
Co mamy oczekiwać, że taka nacja ukróci czarnemu??? Możemy najwyżej liczyć, że naładują torby boczkiem, krakowską i kapustą. Siebie napełnią słoniną, cebulą, ciepłą wódką i ruszą do Europy. Może wtedy ich wnuki coś zmienią.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
krzysztof1970krk napisał:

Polacy to nie kurwy,jak to w innym temacie sugerujesz.One przy nas to panie z wyższej półki i nasze towarzystwo nie jest raczej miłe dla nich,to tylko ich sposób na życie.
Polacy to burłaki,brudni,bosi,obrośnięci jak dzikie zwierzęta,co ciągną ciężką szkutę z klerem przy sterze. Mówię oczywiście o nie wszystkich polakach,lecz o większości,jeśli mamy wierzyć statystyce. Posłużyłem się częściowo cyt. z Lenina Osęndowskiego,tak jakoś pasuje mi to porównanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
Retier 1
ja nie stwierdziłem ze Polacy to qrwy ,tylko zadałem pytanie .....
Sam jestem Polakiem i jestem z Tego dumny i nie wstydze sie tego .....
ja nazwałem zachowanie polakow za granicami Polski qrewskim ....................
w tym temacie chodzi mi o to ze na ksiazki dla dzieci niewidomych niema pieniedzy ,a czarna mafia rocznie wyciaga 5 miliardow z kasy państwa
a teoretycznie jest rozdział pomiedzy kosciołem a państwem Polskim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...ha,ha,ha

nie ma zadnej kradziezy! korzystaja ze swoich przywilejow (kto je im nadal i dlaczego,to inna bajka)

gbyby znalazli sie chetni,zeby dawac mi (a nie im) tez chetnie bym wzial...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Sam jestem Polakiem i jestem z Tego dumny i nie wstydze sie tego .....[/quote]

Czytałem takie dane, że aż 92 % Polaków jest dumnych z faktu przynależności do swojej nacji. Tylko 8% ma inne zdanie na temat osiągnięć Narodu Polskiego. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś z tej zdecydowanej większości podał w punktach, jeśli to oczywiście możliwe, powody tej dumy. Ja ze swojej strony spróbuję przedstawić sposób rozumowania tych skromnych 8%.
Pomimo posiadania bardzo dobrego położenia w Europie, dobrych gleb, raczej dobrego klimatu, dość dużych bogactw naturalnych, po 1000 latach istnienia prawie największy dziad w Europie. Dzięki Ci Panie za Albanię. Kraj zadłużony na 750 miliardów złotych, który nie nakrył się kopytami tylko dzięki pomocy Unii i pracy kilku milionów parobków poza granicami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
jasta102 napisał:
Sam jestem Polakiem i jestem z Tego dumny i nie wstydze sie tego .....

Czytałem takie dane, że aż 92 % Polaków jest dumnych z faktu przynależności do swojej nacji. Tylko 8% ma inne zdanie na temat osiągnięć Narodu Polskiego. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś z tej zdecydowanej większości podał w punktach, jeśli to oczywiście możliwe, powody tej dumy. Ja ze swojej strony spróbuję przedstawić sposób rozumowania tych skromnych 8%.
Pomimo posiadania bardzo dobrego położenia w Europie, dobrych gleb, raczej dobrego klimatu, dość dużych bogactw naturalnych, po 1000 latach istnienia prawie największy dziad w Europie. Dzięki Ci Panie za Albanię. Kraj zadłużony na 750 miliardów złotych, który nie nakrył się kopytami tylko dzięki pomocy Unii i pracy kilku milionów parobków poza granicami.

Przez te 1000 lat liczyliśmy się w Europie nie raz, będąc nawet swego czasu najpotężniejszym krajem na kontynencie. więc tak choćby z historii można być dumnym, a przynajmniej jej części
Imperium Rzymskie też upadło i parę innych mocarstw na przestrzeni lat też upadało choć w czasach swojej świetności nie mieli sobie równych. Każdy kraj w swojej historii ma wzloty i upadki.

U nas niestety ciężkie czasy rozpoczęły się od zaborów razy 3, potem dwie wojenki i 50lat okupacji radzieckiej. Między innymi ze względu na położenie, ziemie i dobra materialne tak się działo u nas w kraju.
Komunizm zaszczepił w Polakach taki system myślenia i działania przez 50 lat, że po prostu potrzeba czasu na to aby Polska stała się krajem takim jakie ma możliwości i pewnie trzeba na to poczekać z 50 lat zanim to się stanie.
Można być dumnym z bycia Polakiem jednocześnie mając świadomość tego co jest złe/patologiczne w kraju: ZUS, KRUS, służby mundurowe, służba zdrowia, system szkolnictwa, PKP, Poczta, KK i parę innych instytucji, jedno z drugim nie koliduje.

Całe szczęście wszystko ratuje kiszona kapusta, pierogi z grzybami, bigos, kiełbasa krakowska i wódka (zimna oczywiście)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
w których to latach Polska była największym mocarstwem na kontynencie?? może wtedy co to paru Szwedów dokonało potopu i zajęło mocarstwo w tri miga??? w trakcie rozbiorów, czy to zabór pruski, czy ruski to rozwijały się najszybciej w dziejach państwowości polskiej. a skoro już takie mondre to do upadku państwa nie powinni doprowadzić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok