Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin Krukowski magdalena górak Ewelina Marta Lily Liliana Michał Michał Dorota Dorota agnieszka Agnieszka Asia Mysliwiec rekonsrukcjawersalki Paulina Snajper Tomasik asioczek89 dkdgastro@interia.pl Kasia Katarzyna Katka Ch (8207 niezalogowanych)
17 Postów
Asia :)
(asia_y)
Wiking
nie wiem czy zaswiadczenie bedzie wazne ale warto sprobowac. ja tez mialam w PL cesake, za tydzien mam rodzic- naturalnie.
jesli dojda do wniosku , ze sa przeciwwskazania do normalnego porodu- zrobia ci cesarke.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
Ja pierwszą cesarkę miałam w Polsce,drugą tutaj miesiąc temu.Napisali mi w papierach że cesarka na własne życzenie i mi zrobili ja,mimo że miałam przeciwwskazania do normalnego porodu.Więc nie wiem od czego tu zależy czy kroją czy nie,bo w moim wypadku mimo że miałam złe wyniki i badania to i tak napisali że na własną prośbę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
hmm to faktycznie dziwne... dzięki za informacje, co prawda dowiaduję się na zaś.. jeszcze w ciąży to ja nie jestem,ale chcę być w niedalekiej przyszłości lubię dowiadywać się o wszystkim prędzej, mam czas na przemyślenia-poród w PL czy tutaj
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Asia :)
(asia_y)
Wiking
nawet sie nie zastanawiaj jesli chodzi o porod- norwegia i tylko norwegia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Angelika Meyer
(rybanorge)
Wiking
Witam wszystkie dziewczyny!Ja też rodziłam w Norwegii i miałam cesarke.Odbyła się ona na moje życzenie bo miałam małą,waską miednice.Nieżaluje decyzji i jak miałabym jeszcze rodzić to tylko w Norwegii.Naprawde świetni lekarze i miła atmosfera.Mój mąż siedział obok mnie na sali i uśmialiśmy się.Było bardzo miło i niezapomne tej chwili do końca życia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Ja to bym chciała tutaj w Norwegii,ale mąż się boi,że nie dam rady jak wrócę do domu...po pierwszej ledwo żyłam a co dopiero z dwójką dzieci? ale mam małą alternatywę-ściągnąć na jakiś czas moją mamę wtedy
mam jeszcze czas na myślenie-mam taką nadzieję hehe pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Edyta Lichniak
(edyta2509)
Wiking
co zrobić, żeby wykonali cesarkę?jeśli dziecko jest w położeniu miednicowym w Polsce robią bez problemu a tu próbują przekręcić a jak się nie uda to każą rodzic! to moja pierwsza ciąża i nie chcę ryzykować zdrowiem dziecka, a naturalny poród w takim położeniu może się skończyć porażeniem mózgowym! może zacząć gryźć i kopać to uznają za wariatkę i zrobią cesarke
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Masz jakiegos lekarza w rodzinie, moze z tym porazeniem mozgowym to nie takie %
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
edyta2509 napisał:
co zrobić, żeby wykonali cesarkę?jeśli dziecko jest w położeniu miednicowym w Polsce robią bez problemu a tu próbują przekręcić a jak się nie uda to każą rodzic! to moja pierwsza ciąża i nie chcę ryzykować zdrowiem dziecka, a naturalny poród w takim położeniu może się skończyć porażeniem mózgowym! może zacząć gryźć i kopać to uznają za wariatkę i zrobią cesarke

powiem Tobie tak: ja miałam pierwsza cesarke w Polsce a drugie rodziłam tu równiez przez cesarke,ale to nie było takie proste bo tu jeżeli nawet miło się pierwsza cesarke to drugie dziecko każa rodzić naturalnie.
Ja lekarzowi powiedziałam tak:teraz mam zdrowe dziecko pod moim serduszkiem czy daja mi 100%gwarancję że dziecko urodzi się drogą naturalną całe i zdrowe to nie ma problemu mogę rodzić naturalnie a jeżeli nie ma takiej gwarancji to chcę cesarke i ją miałam(bo gdybym rodziła naturalnie dziecko zaklinowało by się w drogach rodnych przez zrosty i wyciągali by małą kleszczami lub pąpą próżniową a gdyby to nie pomogło to dopiero bym miała cesarkę)ominęłam tą całą procedurę powołując się na dobro matki i dziecka.powiedziałam również że mam niski próg bólowy.

mam nadzieje że te porady pomogą i tobie i maleństwu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Edyta Lichniak
(edyta2509)
Wiking
nie nie mam lekarza w rodzinie ale to tak wygląda że obwód miednicy jest mniejszy niż główki i występuje ucisk na kości czaszki, a to tak samo jak by kleszczami wyciągali i jak będzie za mocno to dojdzie do porażenia! mam ginekologa w Polsce który mi powiedział żebym się na poród nie zgodziła, bo to tym grozi! nie chce ryzykować i nie będę! a z tym dobrem zdrowia dziecka i matki to świetny pomysł! spróbuję w ten sposób może się uda! narazie czekam może się obróci!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok