Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
obywatelxy (1854 niezalogowanych)
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
giovi2 napisał:

ZA PROM TEZ TRZEBA ZAPLACIC,NO CHYBA ZE POPLYNIE KAJAKIEM.
Nie trzeba płynąć promem ani kajakiem ....wystarczy wjechać do EUROPY w Danii przez M O S T Y co prawda tez oba kosztują jednak nieporównywalnie taniej no i brak stresu jaki panuje na promie a i widoki na trasie niczego sobie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
giovi2 napisał:
Oczywiscie ze mozna,jednak na jaka trase by sie nie zdecydowal,za darmo samochodu do Polski nie dowiezie.Niemniej jest ta operacja wielokrotnie tansza niż tutaj na miejscu .
Dam przykład pierwszy z brzegu prawie z ostatniej chwili ...
Kupno przegubu zewnętrznego do skody Felicji kosztuje w salonie skody 4700Nok bez montażu ,czysty materiał ....
Ten sam przegub przysłany z polszy paczką wartościową z opłatą celną prosto z naszego krajowego sklepu z częściami ...koszt całości 300zł. : 0,5Nok = 600Nok .
i o czym tu mówimy.....4100NOK zaoszczędziłem na czysto i legalnie...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów

(OSL)
Wiking
to moze sprostuje moja wypowiedz skoro ktos jest taki dociekliwy kolega jezdzi na trasie oslo-swinoujscie co tydzien takrze zaplacilbym mu tylko za lawete na promie i dorzucil do paliwa dlatego koszty by byly znikome!!!! nie mowilem ze ktos by tu przyjechal specjalnie po auto i by je zabral prawie darmo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
172 Posty
Marek S
(telemarek)
Stały Bywalec
A ja tam myslę, ze to dobry pomysł. Jeżeli masz tani transport, auto powypadkowe można naprawdę kupić czasem za śmieszne pieniądze, bo naprawy są cholernie drogie. Sam zastanawiałem się nad zorganizowaniem takiego auta dla siebie, ale niestety, taniego transportu nie mam, poza tym do przejechania pół Norwegii i całą Polskę.
Dowiedz siętylko o jedną istotną rzecz. Przy zakupie auta otrzymujesz dowód tymczasowy, na którym nie możesz wyjachać z kraju. Na dowód normalny czeka sięchyba 2-3 tygodni, ale sprawdź, czy Ci go wydadzą, jeżeli auto będzie niesprawne. Jak kupowałem i rejestrowałem auto, to wszystko załatwiałem przy okienku w 15 minut, dowód miekki dostałem od ręki, twardy przyszedł pocztą do domu a na auto nawet nikt nie spojrzał. Ale w przypadku auta po wypadku urząd może mieć informację od Policji, czy auto jest sprawne. Myślę, że to może być głównym problemem.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Zależy jeszcze ....po jakim wypadku jest dany samochód i jak został sklasyfikowany....
ogólnie Tutaj jest tak że większość z nich jest automatycznie przeznaczona do kasacji...a takie coś jest raczen nie do odkręcenia .
Jednak na ten temat powinien się wypowiedzieć bardziej kumaty KTOŚ który pracuje w tubylczym warsztacie naprawczym i sam interesuje się takimi tematami.... .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
172 Posty
Marek S
(telemarek)
Stały Bywalec
Tutaj musze sie z Toba niezgodzic. Ponowne zarejestrowanie samochodu nie jest wielkim problemem i jest jak najbardziej legalne, jezeli tylko auto przejdzie badania techniczne i wszystkie papiery sa w porzadku. Wiem, bo pracujac w szkole przywozilismy 2 auta ze zlomowiska, ktore nastepnie byly reperowane przez uczniow i dopuszczone z powrotem do ruchu.
Tylko w tym przypadku jest to nie bardzo pomocne, bo auta wyrejestrowanego na pewno juz wywiezc legalnie sie nie da.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok