Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
63 Posty
Anita Paśnik
(magda2)
Początkujący
Dzięki wszystkim za info. Niestety ja nie będę miała żadnej zniżki ponieważ nie mam i nie miałam samochodu w polsce. Zastanawia mnie jak oni sprawdzają te zniżki z polski. Samochód jaki mam to opel zafira z 2000 roku w dosyć dobrym stanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Koszty ubezpieczenia u różnych firm ubezpieczeniowych można porównać wysyłając zapytanie do pośrednika, który przygotuje kilka ofert wraz z cenami i informacjami którzy ubezpieczyciele przenoszą zniżki z Polski. Wystarczy wypełnić formularz na stronie<br /><br />

<a href="www.mojanorwegia.pl/ubezpieczenia/ubezpieczenie_samochodu_w_norwegii.html ">www.mojanorwegia.pl/ubezpieczenia/ubezpi...hodu_w_norwegii.html </a>
<br /><br />Niestety ceny u poszczególnych ubezpieczycieli mogą się znacznie różnić, dlatego warto zasięgnąć porady i wybrać najkorzystniejszą ofertę zamiast płacić za wysokie składki.
Zgłoś wpis
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
magda2 napisał:
Dzięki wszystkim za info. Niestety ja nie będę miała żadnej zniżki ponieważ nie mam i nie miałam samochodu w polsce. Zastanawia mnie jak oni sprawdzają te zniżki z polski. Samochód jaki mam to opel zafira z 2000 roku w dosyć dobrym stanie.

Magda poprostu wyslij zapytania do wszystkich firm ubezpieczeniowych z opisem samochodu,Ciebie(wiek,ile lat masz prawo jazdy,jak uzywasz samochod-do jakich celow),wysokos skladki obecnej pilisy i przeczytaj odpowiedzi ktore dostanies w ciagu jednego dnia. Pamietaj nie zawsze cena jest najwazniejsza a usluga czyli co zawiera(np polroczna darmowa pomoc drogowa Falck na terenie calej europy do ubezpieczenia podstawowego).Przemysl przelicz i zmien ubezpieczyciela.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty
Anita Paśnik
(magda2)
Początkujący
To bardzo dobry pomysł. Tylko gdzie ja mam szukać tych firm. Nie znam norweskiego, niestety, ale wybieram się do szkoły. Jakbyś mi napisał gdzie ich szukać to byłabym wdzięczna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
witam
i znów KZK ma racje, ubezpieczenie zależy od wielu czynników,
-wiek właściciela ,poniżej 23 lat podwójnie
-limit roczny km
-ilu pozostałych kierowców
-wiek ata-
-pojemność silnika , rodzaj paliwa
-Warta, albo Westa ma swoich przedstawicieli w NO ,honorują polskie zniżki bez tłumaczenia.
-pozostałe firmy honorują zniżki po przetłumaczeniu, najlepiej z historią ciągłości ubezpieczenia
-ubezpieczy cie każdy bank z którego [płacisz-można sie targować,argument konto i stałość dochodów
- można wypowiedzieć ubezpieczenie i część składki przenieść na nowe auto lub firme.

Jeśli kupujecie auto w salonie to jak sie domyślam jesteście wystarczająco długo aby znaleźć podstawowe przepisy i doczytać , jak zwykle w takich sytuacjach radość zakupu i chęć cieszenia sie jak najszybciej nie idzie w parze z oszczednością.
Pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
magda2 napisał:
To bardzo dobry pomysł. Tylko gdzie ja mam szukać tych firm. Nie znam norweskiego, niestety, ale wybieram się do szkoły. Jakbyś mi napisał gdzie ich szukać to byłabym wdzięczna.

www.finn.no/finn/car/used/insurance?finnkode=23243662
www.gulesider.no/gs/categoryList.c?q=bilforsikring
Tu znajdzies co nie co. Nie znasz norweskiego popros znajomego ale mysle ze po angielsku wszedzie sie tez dogadasz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok