Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(4481 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Taaaa, jedni będą bojkotować innym z kolei będzie nie po drodze ze względu na emigrację lub wakacje. Za to polskie Babunie i Dziadziunie podreptają do urn wyborczych zaraz po mszy, bo im zawsze po drodze... Garstka zagłosuje na lewicę, a reszta tak jak ksiądz przykazał...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Pamiętam, jak przy poprzednich wyborach moj ówczesny teść powiedział przy stole do mojego ówczesnego męża i do mnie: " jak zagłosuje cie na Tuska, to nie bede sie do was odzywal i nie przychodzcie tu wiecej!!!!" . Parsknełam wtedy smiechem, ale tak wewnętrznie, w sobie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Hilton napisał:
Pamiętam, jak przy poprzednich wyborach moj ówczesny teść powiedział przy stole do mojego ówczesnego męża i do mnie: " jak zagłosuje cie na Tuska, to nie bede sie do was odzywal i nie przychodzcie tu wiecej!!!!" . Parsknełam wtedy smiechem, ale tak wewnętrznie, w sobie.

Dlaczego nie parsknelas tak zewnetrznie?... na owczesnego tescia??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Bo nawet Hilton czasem się boi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
gama28 napisał:
Taaaa, jedni będą bojkotować innym z kolei będzie nie po drodze ze względu na emigrację lub wakacje. Za to polskie Babunie i Dziadziunie podreptają do urn wyborczych zaraz po mszy, bo im zawsze po drodze... Garstka zagłosuje na lewicę, a reszta tak jak ksiądz przykazał...

tysiace ludzi, ofiar powodzi mysli teraz tylko i wylacznie jak tu przezyc, gdzie zamieszkac, co dac dzieciom do jedzenia, w co sie ubrac a te kutafony z rzadu mysla tylko o wyborach...

czy myslisz, ze ofiary powodzi pojda do urn z usmiechem na twarzy- jezeli wogole pojda bo wiele osob stracilo dokumenty tozsamosci...?

czy dla nich najwazniejsze jest w chwili obecnej glosowanie??

NIE....

po pierwsze.... powinni przelozyc wybory na jesien- ALE nie zrobia tego bo sie boja..a boja sie tego, ze straca poparcie - dlatego, ze oficjalne gadanie o pomocy dla powodzian spelznie na niczym i ludzie poraz kolejny zostana oszukani ( wydymani ) wiec odwdziecza sie glosowaniem na kandydata z innej partii..

po drugie...do koryta pchaja sie ludzie, ktorzy powinni juz dawno zostan odsunieci od wladzy ze wzgledu na waly i przekrety, ktore robili w przeszkosci a polskim mediom, ktore trabily o tym zbyt glosno wkladano perfidnie knebel w usta...( np. skad Pan Tusk ma majatku 2 mln zl jezeli przed zajeciem sie polityka byl goly i wesoly, z pensji posla? płemieła? --- gdzie sie podzialy pienidze Porozumienia Centrum, ktorym rzadzili Kaczynscy?? zniknelo ladnych pare baniek )

po trzecie....Polsce przydala by sie mloda krew, ludzi niezaleznych od partii, starych ukladow...ludzi, ktorzy poznali smak zycia zagranica, normalnego, uczciwego zycia, a nie kretactwa...

howgh
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Bizi to wracaj do Polski i rządź
Ja nie piszę, że mi się to podoba, że widzę jakąś wielką szansę na cokolwiek. Niemniej jeśli my nie zagłosujemy, to zagłosują inni. Inna sprawa, że stan klęski żywiołowej powinien być ogłoszony już dawno temu. W innych momentach historii ogłaszany był dość nagminnie i spontanicznie, a teraz zwlekają... Nie podoba mi się to, ale skoro nie mam na to wpływu, to nie mam zamiaru wyborów bojkotować. Niczego nie zdziałam z tego miejsca, w którym mieszkam teraz. Mogę za to zagłosować i mam zamiar to zrobić. Nie ma co wzywać do bojkotu, może raczej powinny pojawić się głosy za tym, aby ogłosić stan klęski żywiołowej. Jeśli tego nie zrobią, to trudno, udam się na wybory... Powódź dotknęła rejony, z których pochodzę, nie bagatelizuję sprawy, chyba tylko próbuję wybrać mniejsze zło.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
Nowicjusz
gama28 napisał:

I tutaj się gama28 w 100% z tobą zgadzam.

Ja chętnie bym zagłosował, ale niestety tylko 3 miejsca do głosowania w No i wszędzie mam daleko,
a babci i dziadkowie po kościele na pewno pójdą i zrobią to co każą księża.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
Nowicjusz
BiZi napisał:
gama28 napisał:

tysiace ludzi, ofiar powodzi mysli teraz tylko i wylacznie jak tu przezyc, gdzie zamieszkac, co dac dzieciom do jedzenia, w co sie ubrac a te kutafony z rzadu mysla tylko o wyborach...

czy myslisz, ze ofiary powodzi pojda do urn z usmiechem na twarzy- jezeli wogole pojda bo wiele osob stracilo dokumenty tozsamosci...?

czy dla nich najwazniejsze jest w chwili obecnej glosowanie??

NIE....

po pierwsze.... powinni przelozyc wybory na jesien- ALE nie zrobia tego bo sie boja..a boja sie tego, ze straca poparcie - dlatego, ze oficjalne gadanie o pomocy dla powodzian spelznie na niczym i ludzie poraz kolejny zostana oszukani ( wydymani ) wiec odwdziecza sie glosowaniem na kandydata z innej partii..

po drugie...do koryta pchaja sie ludzie, ktorzy powinni juz dawno zostan odsunieci od wladzy ze wzgledu na waly i przekrety, ktore robili w przeszkosci a polskim mediom, ktore trabily o tym zbyt glosno wkladano perfidnie knebel w usta...( np. skad Pan Tusk ma majatku 2 mln zl jezeli przed zajeciem sie polityka byl goly i wesoly, z pensji posla? płemieła? --- gdzie sie podzialy pienidze Porozumienia Centrum, ktorym rzadzili Kaczynscy?? zniknelo ladnych pare baniek )

po trzecie....Polsce przydala by sie mloda krew, ludzi niezaleznych od partii, starych ukladow...ludzi, ktorzy poznali smak zycia zagranica, normalnego, uczciwego zycia, a nie kretactwa...

howgh

Właśnie Bizi, schowaj ten pistolet, pokaż twarz i nazwisko i STARTUJ.
Masz moje poparcie i może połowy tych co na emigracji.
......a jak wygrasz to wcale nie musisz spełniać obietnic przedwyborczych, bo po co masz się wyłamywać.........
"Jeśli wejdziesz między wrony, musisz krakać tak jak one."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Sethur napisał:
Hilton napisał:

Bo kultura osobista mi na to nie pozwoliła
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Hilton napisał:
Sethur napisał:
Hilton napisał:

Bo kultura osobista mi na to nie pozwoliła

Hehe... Z kultura osobista zawsze mozna ponegocjowac PZDR
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok