Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

szukam agencji rekrutacyjnych - Norwegia

Czytali temat:
(907 niezalogowanych)
14 Posty

(andariel)
Wiking
Cześć wszystkim! Jestem juz w Norwegii i szukam pracy od dwóch tygodni a tu niccccccccccccccccc. Może ktoś ma informacje na temat agencji rekrutacyjnych? Jeśli tak to mój kontakt 46212971 GG: 4447793. Z góry dzięki. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
JESTES ODWAZNY-ZNAM TAKICH CO SA TU 2,3 LATA I OD POLROKU SZUKAJA PRACY!!!! JOBZON,ADECO,FAGFORMIDLING,PROFMAN-ITD ITD ITD ITD.WSZYSTKO DOSTEPNE NA NECIE.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(andariel)
Wiking
Dzięki za odp Fazi. Jestem raczej stuknięta, że zachciało mi się zamienić Irlandię na Norwegię. No nic posprawdzam te agencję i zobaczymy. A swoja drogą to żeby do sprzątania wymagany był język norweski to już chyba lekka przesada. Tak mi parę wikingów odpowiedziało jak dzwoniłam w sprawie pracy. Pozdrowionka Fazi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
andariel napisał:

A swoja drogą to żeby do sprzątania wymagany był język norweski to już chyba lekka przesada.

No popatrz...popatrz ...Takie wymagania ...NORWESKIEGO WYMAGAJĄ ....NO...NO...NO...
A we tej Irlandii to po jakiemu mówiłaś po polskiemu ...? .
Przecież Norge to nie państwo Angielsko-języczne , jeżeli już to nordycko języczne ...
Ostatnio u mnie to Norgi nawet przestali rozmawiać po niemiecku i powiedzieli aby Hans ze Tysklandi nauczył się normalnego języka , bo Oni są u siebie i do Niego będą mówić tylko po norwesku.
Takie Ci wredne Te NORGI....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(andariel)
Wiking
W IRLANDII PO ANGIELSKU A I TEŻ PO POLSKU Z RACJI TEGO, ŻE TAM POLAK NA KAŻDYM KROKU. A JEŚLI CHODZI O WIKINGÓW TO DUMNI SĄ ZE WSZYSTKIEGO CO "ICHNIE" TO CHYBA DOBRZE... A JA JESTEM DUMNA, ŻE JESTEM POLKĄ I JAK SIĘ NIE UDA TO NIE. PŁAKAĆ NIE BĘDĘ. POZDRAWIAM GORĄCO
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
andariel napisał:
...A JA JESTEM DUMNA , ŻE JESTEM POLKĄ....A co do tego ma DUMA... , i to jeszcze NARODOWA... ??? .
To Ty chcesz tutaj pracować ,Ty przyjechałaś do NORGE za pracą , nikt za uszy ciebie tu nie ciągnął ....no chyba ,że się mylę ...? .
Dają pracę to mają minimum wymagania i tyle ...
Jak Ty zechcesz w kraju nade Wisłą zatrudnić np. Chińczyka bo strasznie tani to też zechcesz by gadał po naszemu...nieprawdaż...?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(andariel)
Wiking
Oj widzę, że sobie nie pogadamy. A tak na marginesie to ja tutaj przyleciałam "lightowo"! Mam okazję "rozejrzeć" się i jeśli się uda to dobrze. To tyle. Pa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Gosia Z
(goshia)
Początkujący
Jak ci sie nie uda nic znalesc legalnie, to polecalabym ci sprzatanie na czarno na przezycie i inwestycje w nauke norweskiego. Kobietom jest trudniej zaczynac od zera w Norwegii. Wiem, bo sama przez to przechodzilam, ale oplacalo si uzbroic w cierpliwosc. Teraz to mnie prosza z Adecco, czy moge jechac gdzies do pracy na bankiet. Na poczatku tez bylam poirytowana, tym bardziej ze faceci dostawali prace na budowie bez problemu i to tylko z lamanym angielskim.
Odnosnie firm sprzatajacych, to ktos wczesniej wspomnial o citymaid. Tam chyba wystarczylby angielski. Powodzenia!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Basia chesterka
(Basia40)
Nowicjusz
Z tymi agencjami To tez róznie bywa jak trafisz na uczciwa to dobrze jak trafisz na Polaka Menagera to uwazaj bo okaze sie zae prawie zadarmo pracujesz.Kobieta jest bardzo trudno znalesc prace to ja ci moge powiedziec jestem tu rok i jest ciezko Nasi menowie maja troche łatwiej ale zawsze mozna sie podszkolic w Norweskim nie dziwic sie chcesz tu pracowac to sie naucz tak mi powiedziano polski menager co rekrutował do pracy tez mi powiedział ja nie bede dzwonił i ci mówil gdzie lezy klucz albo gdzie stoi mop bo Norwedzy nie chca mówc po agielsku
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
gabi daj spokoj dziewczynie moze sie poszczesci rodaczce.duma narodowa jest wazna oby tylko nie zacmiewala rozsadku i myslenia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok