krolestwo za konia napisał:na Tøyen i tam tez jak pisze Gabriel organizowane sa spotkania.Czasami dzieciakow wiecej niz doroslych !
W całej Norwegi na imprezach oficjalnie nie ma cięzkiego alkocholu poza lekkim piwem które jest tolerowane i akceptowane .
Natomiast zauważyłem ,że na wszystkich imprezach każdy przynosi ze sobą reklamówkę nawet kobiety do której nikt nie zagląda do 21-22 i to jest w mojej okolicy norma...
Po tej godzinie też niema żadnych orgii alkoholowych tylko spokojnie i z umiarem i taka postawa MI najbardziej odpowiada .
BYŁEM na pełnej imprezie u Pakistańczyków w Oslo właśnie w tej sali ... i było przyjemnie i dzieci albo się bawiły albo spały i nie było dodatkowych specjalnych nianiek...impreza trwała do PIERWSZEJ W NOCY z piątku na sobotę albo z soboty na niedzielę już nie pamiętam .
Jednak po imprezie wszyscy zabrali się bez wyjątku za sprzątanie i to był dla mnie szok... sala była taka sama po jak przed imprezą ...
TO BYŁA TAKA PRAWDZIWA ETNICZNA JEDNA RODZINA ...pomimo ,że jedni przyszli na piechotę a inni przyjechali samochodami po pół miliona koron .
Na podobnej Imprezie byłem też już Tu na miejscu u Norwegów ....
SYSTEM podobny poza Wspólnym sprzątaniem jednak nigdzie nie widziałem butelek po wódce i winie, ani puszek po piwie ...
A po 21 nikt z Norgów za kołnierz nie wylewał...