AgaN napisał:
Ludzie nasza kochana Polske nachodza liczne nieszczescia, a teraz grozi powodz ta z 1997 roku...
Pochodze z miejscowosci ktora byla w tamtym czasie tez poczesci zalana i strasznie sie boje o rodzicow
Nie wiem co to bedzie jak znowu zaleje, Opole, Wroclaw itd.przeciez ludzie straca cale dobytki i wogole..
Oby sie nic nie stalo, bo znowu portale internetowe strasza ze bedzie zle
Głowa do góry, mamy tylu skutecznych w działaniu polityków, to coś wymyślą. Po tamtej powodzi nie odbudowano jeszcze wszystkich zniszczonych zabezpieczeń i nie wzmocniono pozostałych. Spoko, władza myśli o obywatelach, wszystko jest przygotowane na kolejną powódź: TV, konferencje prasowe, plany jak się na tym wylansować, jak dokopać konkurencji politycznej. Wyciągnięto wnioski z ówczesnego nieprzygotowania propagandowego. Tak na marginesie, ciekawi mnie, czy ludzie mieszkający na zalewanych terenach również wyciągnęli wnioski i ubezpieczyli swój dobytek. Wtedy jednym z problemów był masowy brak ubezpieczeń, ludzie tracili wszystko i nie mogli liczyć na odszkodowania.
Ja proponuję opracować sposób zebrania nadmiaru wody i sprzedania jej tam, gdzie wody brakuje. Następnie oddać koncesję za bezcen ludziom spoza Polski, a oni skutecznie i szybko zabiorą nam całą wodę zarabiając na tym krocie. My zaś, będziemy bezpieczni od powodzi, a wodę sobie kupimy

.
Inspiracja: złoża gazu łupkowego, Blu-ray i mnóstwo innych polskich pomysłów sprzedanych za grosze.