Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
kazimierz mazur (2544 niezalogowanych)
1132 Posty
Gosia P
(małgośka)
Maniak
AgaN napisał:
Ludzie nasza kochana Polske nachodza liczne nieszczescia, a teraz grozi powodz ta z 1997 roku...
Pochodze z miejscowosci ktora byla w tamtym czasie tez poczesci zalana i strasznie sie boje o rodzicow
Nie wiem co to bedzie jak znowu zaleje, Opole, Wroclaw itd.przeciez ludzie straca cale dobytki i wogole..
Oby sie nic nie stalo, bo znowu portale internetowe strasza ze bedzie zle

nieciekawie jest i zapowiada się coraz gorzej
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Poludnio...=1a2e1&_ticrsn=5
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Janusz dj.janek
(dj.janek)
Wiking
Dlaczego Polacy tylko dużo mówią jak coś się dzieje.
Nic nie robią aby temu zapobiec w przyszłości. W 97r była powódz i obiecywano naprawę wałów. Owszem naprawiono ale tylko parę kilometrów. Lepiej byłoby wydać pieniądze raz a dobrze niż robić coś tak żeby tylko wyglądało, że jest zrobione dobrze. Gdyby Zrobiono modernizacje wałów pp to woda nie przedostawałaby się poza koryto- tylko pozostałaby w międzywalu.
A tu jak się zachować w obliczu powodzi: www.mirsk.pl/ppow.pdf.
Lepiej zapobiegać niż potem narzekać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Rafał M.
(Rafał M.)
Początkujący
"Dlaczego Polacy" a ty co nie POLAK?TO RZĄD TRWONI KASE,I NIE UMIE OGARNAC SYTUACJI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Janusz dj.janek
(dj.janek)
Wiking
Oczywiście ,że Polak.- i jestem z tego dumny !!!
Chodzi mi o to, że wydaje się kasę na inne rzeczy czasami mniej ważne. Nie umie się patrzeć globalnie np. kazali wymienić 100m wałów, to się wymienia o terenie przyległym się już nie mówi. W magazynach gdzie pracuję sztaby kryzysowych gdzie powinno być zaopatrzenie jest 3 łopaty 5 worków na piach i pompa wodna która pamięta lata 70 ubiegłego wieku. Konserwacja i wykonywanie przeglądów wałów pp i nie tylko zmniejszy skutki takich nieszczęść . Nie jesteśmy niestety w stanie powstrzymać i przewidzieć kiedy i co nas dopadnie dlatego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
dj.janek napisał:
Nic nie robią aby temu zapobiec w przyszłości. W 97r była powódz i obiecywano naprawę wałów. Owszem naprawiono ale tylko parę kilometrów. Lepiej byłoby wydać pieniądze raz a dobrze niż robić coś tak żeby tylko wyglądało, że jest zrobione dobrze. Gdyby Zrobiono modernizacje wałów pp to woda nie przedostawałaby się poza koryto- tylko pozostałaby w międzywalu.

Chyba żeś leniwy co nie co kolego? Gdybyś się bardziej interesował życiem polityczno-gospodarczym w kraju,to pewnie bardzo szybko byś wyciągnął właściwe wnioski.Także,proponuję ci więcej czytać prasy na temat tego co się dzieje w kraju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1132 Posty
Gosia P
(małgośka)
Maniak
dj.janek napisał:

Taki zwykły Polak jak ja czy Ty raczej niewiele może zrobić w tym temacie . Możemy sobie wspólnie ponarzekać , co jakiś czas pójść na wybory , i póki co ... nic się nie zmienia niestety .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Miasteczko i wioska, w których się wychowałam zalane. Straszne! Dobrze, że moim rodzicom nic nie grozi, bo mieszkają na wzgórzu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalska0)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
Nie jest dobrze i widziałam to wszystko dzisiaj na własne oczy. Wisła w Krakowie podniosła sie praktycznie do poziomu mostów. Miasto praktycznie stało, drogi niektóre pozamykane. Jechałam Zakopianką i widziałam wiele zalanych gospodarstw. Woda rozbestwiła się przeraźliwie i ciągle pada, pada, pada...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
.. a ja nie rozumiem ludzi mieszkajacy na terenach zalewowych, oraz do nich przyleglych. To tak jak z mieszkancami *Aleji tornad*, zachodniego wybrzeza Florydy, czy ujscia Amazonki... dobrze wiedza, ze za rok, dwa moze trzy znowu straca dobytek zycia... bycmoze nawet i zycie Moze i ladny widok, przyjemnie nad woda, moze prozaicznie nie ma pieniedzy na lepsze, a moze bzdurnie uparte przywiazanie do miejsca(?).. w przyczyny nie wnikam, pytam za to : Dlaczego lwia czesc tych ludzi nie ubezpiecza sie (z glowa)??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok