Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zgłoszenie adresu zam. na poczcie - Norwegia

365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Mam pyt. odnośnie zgłoszenia adresu na poczcie . Żeby złożyć dokument o miejscu zam. na poczcie , potrzebne są dwa dokumenty z fotografią i z podpisem .Mam norweski dokument , który dostałam z UDI i polski paszport , ale na poczcie nie honorują tu polskich paszportów . Wg nich , może to być karta z banku z fot . Ja takiej nie mam . Czy w takim wypadku mogę wylegitymować się polskim dowodem np.?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
wydaje mi sie ze to zalezy na jaka pania sie trafi ja bez problemu odbieram na poczcie paczki i na paszport i na dow osobisty z pl a a zaciekawił mnie ten dokument z udi czy to cos jak nasz dowod czy jak ????
mozesz napisac cos wiecej????
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
No to jest taka karta zalaminowana z fotografią , podobna do naszego dowodu . Mnie nie chodzi o odbieranie paczek , tylko o podanie swojego adresu na poczcie , wypełniłam druk , podałam tam adres zam numery personalne oraz imiona i nazwiska . Teraz muszę to zanieść na pocztę , po to aby moja poczta przychodziła na mój adres . Niestety , żeby złożyć ten kwit trzeba mieć dokument ze zdięciem i podpisem , bo na tym z UDI podpisu nie ma . Dla tego chciałam się dowiedzieć czy może byc nasz polski dowód , bo paszport im nie odpowiada .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów

(nikagreen)
Nowicjusz
Cześć, zmiany adresu możesz dokonać poprzez stronę poczty.
adresseendring.posten.no/Adresser/FormNewAdresseEndring
Logujesz się albo za pomocą bankID albo kodów do MinID. BankID możesz zamówić w swoim banku
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów

(nikagreen)
Nowicjusz
źle mi się link wkleił, poprawiłam ale nadal się żle wyświetla www.posten.no/Produkter+og+tjenester/Adr...dring+og+oppbevaring
i wybieramy adresseendring varig
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok