Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

Nawet 20% rabatu

Kalendarz 2026

Zam贸w
Autopromocja

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1893 niezalogowanych)
1 Post

(giovi2)
Wiking
barbara67 napisa艂:
Ja sobie zdaje z tego sprawe, ze bieda i trudna sytuacja itp. , ale na wakacjach jestem po prostu egoistyczna turystka - i trzymam sie regoly - ja place, ja wymagam
Straszne , ale prawdziwe

Ale masz racje - Sharm jest o wiele lepsza alternatywa niz inne bardziej " swojskie " miejsca w Egipcie

Nie chodzi mi o to ze lepiej wybrac sie do Sharm niz do innej czesci Egiptu.Chodzilo mi bardziej o to,ze Hurghada jest zlozona z dwoch czesci tzn.z nowej i starej.
Uliczkami nowej czesci, turysci przechadzaja sie miedzy tubylcami,w starej turystow raczej nie widac i tam mozna zobaczyc prawdziwe ,codzienne zycie w Egipcie.To wlasnie chcialam zobaczyc,dlatego wybralam Hurghade
Kazdy ma inne priorytety co do spedzenia czasu na wakacachi i dlatego Ty wolalas pojechac do Sharm a ja do Hurghady.

W Polsce jednak jezdzimy w to samo miejsce.Ja tez jestem z Lublina
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
247 Post贸w
Sta艂y Bywalec
Pozdrawiam wszystkich Lubliniak贸w, cho膰 sam jestem z Polski centralnej-艁odzi, ale ca艂ym sercem kocham tamt膮 kraine miasto iludzi.To jedyne miasto gdzie ludzie maj膮 serce po w艂a艣ciwej stronie.Przepraszam pozsta艂ych ale tylko w Lublinie spotka艂o mnie ,,samo dobro,,.Do niedawna mia艂em dziadk贸w 24km od Che艂ma, wi臋kszo艣c mojego dzieci艅stwa up艂yne艂a w Siedliszczu, Krasnymstawie, Bogdance, i gdyby kto艣 zapakowa艂 mnie w autobus z zawi膮zanymi oczami i kaza艂 wy艣i膮艣膰 na w臋ch to na pewno sie nie pomyle .Tak jak pachn膮 kwitn膮ce 艂膮ki nad Bugiem, nic w Polsce nie pachnie.

Gi偶ycko -drugie centrum Mazur, jedyna w Europie twierdza kt贸ra zosta艂a zdobyta nie b臋d膮c oblegana, gdzie po wewn臋trznych sza艅cach i korytarzach mo偶na je藕dzi膰 Maluchem, jedyny w Polsce i jeden z ostatnich w Europie obrotowy most na kanale.Ca艂kiem niedaleko do zachowanej tamy,pierwszej z ci膮gu dzisi臋ciu, zbudowanej przez Niemc贸w i maj膮cej po艂膮czu膰 kana艂em Prusy Wsh. z portem w Kr贸lewcu.
P艂ywa艂em po Mazurach przez dziesi臋膰 lat i t臋sknie strasznie 偶a 偶eglowaniem od Piszu czy Rucianego po W臋gorzewo.

Co do Egiptu , kole偶anka by艂a na fajnej imprezie-偶egluga statkiem hotelowym w d贸艂 Nilu do Doliny Kr贸l贸w, plus nurkowanie w zatopionym mie艣cie KLEOPATRY, all inklusive,hotel na starcie i na koniec po 艣rodku statek-wczasy kupione w 艁贸dzkiej ITACE.

W tym roku nie b臋de mia艂 wakacji wi臋c 偶ycze powodzenia i udanego odpoczynku, wszystkim kt贸rzy gdzie艣 pojad膮, a tak偶e dzi臋kuj臋 za wczorajsze 偶yczenia(tem.???????????????)
Pozdrawiam WMD
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Post贸w
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Kanakk
Jako reprezentantka Lublina przesylam ci gorace usciski
ja pamietam ten most obrotowy z dziecinstwa , z wakacji - az sie lezka w oku kreci...
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aaa alaa
(altea)
Wiking
Pewno ze wybierajcie Hiszpanie a jesli ktos bylby zainteresoway okolicami Benidormu mog臋 wynaj膮膰 pok贸j na okres wakacyjny wiecej szcz. na priv Pozdrawiam
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Post贸w
Marcin :)
(Marcinlbn)
Pocz膮tkuj膮cy
Nie wiem czemu wszyscy wybieraj膮 takie zat艂oczone i na max turystyczne miejsca, po co mi jecha膰 do takiego Egiptu gdzie 80% ludzie jest z europy, je艣li kto艣 jest sk艂onny wyda膰 kas臋 na to to ok.

W tamtym roku na moje jesienne ferie polecia艂em do Syrii i Jordanii... jesli kto艣 chce pozna膰 prawdziw膮 kultur臋 arabsk膮 to Syri臋 polecam z ca艂膮 pewno艣ci膮, ludzie s膮 tak uprzejmi 偶e nie spos贸b to opisa膰, turyst贸w jak na lekarstwo, miejsc do zwiedzania jest mn贸stwo... ceny nawet jak na Polskie warunki 艣mieszne (o Norweskich nie wspominam) np. ze znajomymi zrobili艣my sobie ca艂odniow膮 wycieczk臋 tax膮... taks贸wka mini bus... 6 os贸b... wyruszyli艣my o 9 rano a skonczyli艣my o 23 jakie艣 300km dalej... 100USD razem zap艂acili艣my miasteczka jak z film贸w, typowe arabskie targowiska itd. super...

p贸藕niej Jordania... troche bardziej nastawiona na turyst贸w ale nie a偶 tak jak Egipt... wyobrazcie sobie 偶e siedzicie z Shisha w nocy na pla偶y morza Czerwonego, zero turyst贸w, ca艂kowita cisza, z miejsca w kt贸rym siedzicie wida膰 mocno o艣wietlon膮 pla偶臋 w Eliacie a zaraz dalej ma艂a przerwa i znowu 艣wiat艂a ju偶 z Egiptu...

wszystko na tyle daleko 偶e s艂ycha膰 tylko cisz臋. W dzie艅 mo偶na ponurkowa膰 na rafach koralowych, pojecha膰 na pustyni臋 Wadi Rum (chyba najpi臋kniejsze miejsce w jakim bylem)

, dodatkowo unikalne w skali 艣wiatowej miasto ca艂e wykute w skale czyli Petra, dalej morze martwe i jeszcze kilka genialnych rezerwat贸w przyrody.

Dla ludzi kt贸rzy chcieli by zaliczy膰 jakiego艣 extrema polecam 脰l眉deniz w Turcjii, jest jedno z najlepszych miejsc do skok贸w spadochronowych ze ska艂, skacze si臋 z instruktorem, skok ze ska艂y 2000 m n.p.m a p贸藕niej ju偶 tylko lot nad b艂臋kitn膮 lagun膮, nie do opisania.

Polecam wszystkim.

... ehh jeszcze tyle miejsc do zobaczenia
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Marcinlbn a jak kosztowa艂a Ci臋 ta wycieszka?
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Post贸w
Marcin :)
(Marcinlbn)
Pocz膮tkuj膮cy
Najwi臋kszym wydatkiem by艂 przelot, tak w艂a艣ciwie to polecia艂em najpierw do Zurichu i Istambu艂u do znajomych, a p贸藕niej przejechali艣my jeszcze ca艂膮 Turcj臋 ;] Syria by艂膮 po drodze do Jordanii ale jak si臋 okaza艂o by艂a super miejscem do odwiedzenia... w Syrii jest bardzo tanio, noclegi w pokoju z 艂azienk膮 to wydatki rz臋du 5-10USD za dob臋. Jordania ju偶 troch臋 dro偶sza ale i standard wy偶szy. Ca艂a wycieczka by艂膮 zrobiona po studencku ;] czyli zero jakichkolwiek wcze艣niejszych rezerwacji, na hardcora Za 3 tygodnie zabawy zap艂aci艂em razem z biletami i wszystkim nieca艂e 3 000 z艂.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok