Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1757 niezalogowanych)
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
ulv72 napisał:
ja polecam hiszpanie w miesiacu wrzesniu, zwlaszcza drugiej polowie...
turystow jest tak w sam raz, wystarczajaco duzo aby byl turystyczny "klimat", wystarczajaco malo, aby moc oddychac na plazy i w knajpkach
pifffko tansze niz w sezonie, miejsca w pub-ach wiecej...
plaza bardziej dostepna dla polozenia recznika
temperatura wystarczajaca aby oddac sloncu swe cialo w niepamiec...i wystarczajaco nie wysoka, aby nie miec problemow w razie tego - sie-sloncu-zapomnienia
morze cieplutkie w sam raz

polecam również, szczególnie barcelonę i okolice figueras (dla fanów dalego),
z tym że południowa część hiszpani jest odczuwalnie tańsza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
my w tym roku na stare dobre mazury, giżycko już na nas czeka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Saka gdzie konretnie bylas i w jakim hotelu?Bylas zadowolona z warunkow?
Dopytuje sie tak szczegolowo,bo sama chcialam w tym roku pojechac do Hiszpanii a lubie wiedziec gdzie jade i czego moge oczekiwac po pobycie w konkretnym miejscu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
byłam z kumpelą już jakiś czas temu, wydałam dokładnie 275 euro (kilka lat temu byłam)
przejechałyśmy, począwszy od figueras właśnie całe wschodnie i południowe wybrzeże, a chciałyśmy skończyć na giblartarze, ale kasa się skończyła
ale!! miałyśmy namiot (pola namiotowe nie są drogie) i podróżowałyśmy stopem. teraz już za wygodna jestem, żeby miesiąc pod namiotem spać
a co widziałam to moje!!
zależy co byś chciała zwiedzić w tej hiszpanii. kulturowo to jest bardzo ciekawy, ale i różnorodny kraj. z pewnością jeszcze tam wrócę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
przypomniało mi się jeszcze właśnie, że prowadziłam dziennik z tej podróży, żeby nie pozapominać... ciekawe czy go jeszcze mam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Aga_2134 :)
(Aga_2134)
Wiking
Miejsce warte polecenia to Turcja a konkretnie Alanya. Można odpocząć, pozwiedzać i dobrze sie bawić Opalenizna gwarantowana Raj na ziemi... Kto tam był wie o czym piszę Szczerze polecam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Ja spedzam wakacje letnie w Polsce - z baza w Lubline - odwiedzam rodzine, znajomych , robie sobie wypady do Kazimierz, Naleczowa ( super SPA ), kapieliska itp.
Natomiast na egzotyczne wakacje wybieram sie zawsze w zimie - zeby zrobic sobie przerwe od dlugiej i na dluzsza mete nudnej zimy
Zawsze zamawiam wakacje z duzym wyprzedzeniem - juz mam gotowe plany co do wakacji zimowych 2011 !!!
Robie to , zeby miec taz zwana " marchewke " - zeby miec cos na co moge czekac i na mysl o czy moge sie ogrzac
Bylam 2 lata temu w Egipcie - Sharm el Sheik - bardzo ekskluzywnie , piekne przejzyste morze z rafami koralowymi , piekne baseny , jedzenie takie sobie , ale najbardziej nie podobali mi sie tubylcy - marudzenie , zebranie o pieniadze na kazdym kroku i brak szacunku do kobiet ( oczywiscie dobrze ukryty pod plaszczykiem obludy ) ... i powiedzialam sobie nigdy wiecej ...
Ale jak juz wspomnialam mam zamowione nastepne wakacje zimowe do .... Egiptu
Zmienilam zdanie - bo przeciez kobieta zmienna jest - i postanowilam , ze dam im nowa szanse i zmienie moje nastawienie - zamiast sie irytowac bede patrzec na wszystko z przymrozeniem oka
Co do ceny to bedzie ca. 6200 za doroslego i 4700 za syna (11 lat) z Trondheim , z all inklusive , viza i transportem

www.apollo.no/NO/hvor-vil-du-reise/Afrik...spx?hBookingBtn=true
Ale na razie licze dni do wakacji letnich w Polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
Tak czytam , czytam............. o wczasach w Egipcie, Hiszpanii, Turcji, o tych pięknych hotelach(gdzie jestem częstym gościem , ale to tylko dlatego,że muszę tam być w związku z moją dodatkową pracą) basenach , luksusach.........Byłam tylko raz na takich wczasach i ostatni, czułam się uwięziona i nieszczęśliwa Pewnie zastanawiacie się co zaproponuję? Plecak , namiot i piękne polskie miejsca.W zeszłym roku byłam na spływie kajakowym rzeką Krutynią, można się wybrać indywidualnie, ale jest ciężko i trochę smutno.My płynęliśmy w czwórkę, jeden kajak , jedno kanu ,po drodze są przystanie, gdzie można zaopatrzyć się w wodę pitną i drobne zakupy. Przyrody, piękna, dziczy, którą widziałam nie będę opisywała, bo to każdy zobaczy i oceni sam, jak wybierze się na Krutynię.
Ze spędzaniem czasu jest tak ,jak z muzyką każdy ma swoją ulubioną.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Z tego co wyczytalam po roznych forach,to Sharm el Sheik jest bardziej "ucywilizowany" niz Hurghada dlatego wybralam to drugie miejsce.
Nie oczekujmy ,ze kobieta bedzie traktowana w Egipcie tak jak w Europie,bo wiadomo ile w ich kulturze znaczy kobieta i na co moze sobie pozwolic.
Wiadomo ze kompleksach hotelowych musza sie z nami,kobietami, liczyc bo to ich praca ,ktora musza szanowac.
W Egipcie panuje straszna bieda ,niejednokrotnie osoba(w 99% mezczyzni) pracujaca w luksusowym hotelu ,utrzymuje cala rodzine i nie moze sobie pozwolic na niekulturalne traktowanie kobiet.
Usmiechaja sie wiec,sa usluzni i gotowi do pomocy ,liczac przy tym na napiwek.
Jednak za bramami hotelowymi widac na kazdym kroku,ze kobieta nie ma tam nic do powiedzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Ja sobie zdaje z tego sprawe, ze bieda i trudna sytuacja itp. , ale na wakacjach jestem po prostu egoistyczna turystka - i trzymam sie regoly - ja place, ja wymagam
Straszne , ale prawdziwe

Ale masz racje - Sharm jest o wiele lepsza alternatywa niz inne bardziej " swojskie " miejsca w Egipcie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok