Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Karol S Paweł Kwiatkowski Mariusz Kucharski Ewe Wu edward stan (7411 niezalogowanych)
1564 Posty
Maniak
Sethur napisał:

Piramidy fajne, ale mierzmy siły na zamiary, usypmy kolejny kopiec. Naród będzie miał zajęcie, które pozwoli zapomnieć o podziałach i o tym, że jest już dwadzieścia jeden lat robiony w ch... przez grupy trzymające władzę. Wyznawcy jedynie słusznej prawdy objawionej przez kłamstwa polityków, będą mogli wykazać się wreszcie przy łopatach i przestać walczyć inwektywami z całym światem, nie będzie ich mózg bolał .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Aby cos bolalo musi najpierw zaistniec w naturze.
Do Fiony-wole popluc sobie teraz bo w niedziele mam nadzieje na dobra pogode i udana wycieczke. a posypywanie glowy popiolem zostawiam innym nawiedzonym.
Obraku umiaru we wszystkim,Polscy Wielcy pisarze i poeci pisali wieki temu o tym, i do dzis nic sie nie zmienilo.
Bufonada , blazenada,zawisc,ksenofobia,zasciankowosc to glowne Polskie cechy i grzechy.
Nie chce byc zaszufladkowany wedlog tych kategori wiec sie nie przylacze ani biernie ani czynnie(tv)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Teresa Gorasinska
(teresgo)
Wiking
Kiedy zaczynalam prace w szkole kilkanascie lat temu, to tak sobie myslalam, ze kiedy bede stara, to juz nie bedzie zawisci, tepoty, nietolerancji.....moherowych beretow.... No i teraz mam wiecej niz 60 lat ....no i co ? Ano to, ze czytam takie teksty, po ktorych wydaje mi sie, ze niczego nie nauczylismy sie wzajemnie. ...No tak, ale Wielcy Poeci tez nie nauczyli nas niczego, Wielka Emigracja tez nic nie mowi niektorym, ani rozbiory Polski.
Nie, nie, nie jest tak. Ja znam wielu szlachetnych i z wywazonym rozsadkiem ludzi. I tych pozdrawiam tu.
Madrosc to jak milosc.... jest spokojna, tolerancyjna,zyczliwa. To glupota dziko wrzeszczy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Dino... To moze wybierzemy sie na stype... na pogrzeb mi sie nie spieszy.. Slyszalem, ze serwowac beda rosolnik, watruszki no i danie glowne: Жареная утка соусом с каперсами, i wysmienitego Горбачев.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
kanakk napisał:
...

Napisałem przecież, "mózg" w liczbie pojedynczej. To jest zbiorowa inteligencja, jeden wymyśla bzdury, a reszta potakuje.

Sethur, ceną za udział w stypie jest podpis pod kandydaturą prezydencką brata mniejszego, olejmy to, zorganizujemy coś w Norge .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Dino napisał:
kanakk napisał:
...

Napisałem przecież, "mózg" w liczbie pojedynczej. To jest zbiorowa inteligencja, jeden wymyśla bzdury, a reszta potakuje.

Sethur, ceną za udział w stypie jest podpis pod kandydaturą prezydencką brata mniejszego, olejmy to, zorganizujemy coś w Norge .

Eeeetam.. wpadniemy tam z moim programem, wyglosze mowe i... albo mnie pokochaja albo zastrzela (w sumie nic nowego) Poparcie wsrod norweskiej polonii juz mam, sprawdzilem poszukujac pracy... nie znajdziemy przeciez lepszej okazji zeby sie przywitac, przedstawic i uswiadomic reszte swiata, ze teraz my tez bedziemy cyrkowcami
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Kiedy zaczynalam prace w szkole kilkanascie lat temu, to tak sobie myslalam, ze kiedy bede stara, to juz nie bedzie zawisci, tepoty, nietolerancji.....moherowych beretow.... No i teraz mam wiecej niz 60 lat ....no i co ? Ano to, ze czytam takie teksty, po ktorych wydaje mi sie, ze niczego nie nauczylismy sie wzajemnie. ...No tak, ale Wielcy Poeci tez nie nauczyli nas niczego, Wielka Emigracja tez nic nie mowi niektorym, ani rozbiory Polski.
Nie, nie, nie jest tak. Ja znam wielu szlachetnych i z wywazonym rozsadkiem ludzi. I tych pozdrawiam tu.
Madrosc to jak milosc.... jest spokojna, tolerancyjna,zyczliwa. To glupota dziko wrzeszczy.
Droga Tersesgo
Żeby uczyć sie na błędach i wyciągać wnioski z nauk Wielkich Poetów czy tez Wielkoiej Emigracji to trzeba sie o nich uczyć a jako nauczycielka na pewno wiesz jaki program szkolny w zakresie języka i historii zaserwowały nam nowe Wolne Rządy w Wolnej Polsce.
Ja na szczęście mature robiłem ,,za komuny,,(komuny w Polsce nigdy nie było), j.polski i historie miałem z takimi ,,Belframi ,, że ze znajomości lektur jeszcze dziś mógłbym sie z co niektórymi zmierzyć.
Patrząc na wypowiedzi interlokutorów tej dyskusji, można sywierdzić żę większość młodych zdobywała wiedze z wikipedii,lub internetowych bryków z lekturami.
Przywary wymienione przez Ciebie piętnowały Polaków charakter od czasów Reja i Kochanowskiego, i w tej materii jak widać nic sie nie zmieniło od stuleci.A ktoś kiedyś pisał o ,,rzucaniu pereł przed wieprze,,. No właśnie młodzieży kto?

Setur pomysł sam w sobie niezły tylko pomyśl że jak już sie najesz inapijesz to z racji ciężkiego żołądka wolno sie ucieka ,nóżki sie plączą i do granicy obojętnie jakie już sie nie dostaniesz i jak wrócisz do Norge?
Lepiej ten piknik tutaj , bo nawet jak pod stół wpadniesz (oczywiście z przejedzenia) to współbiesiadnicy do łóżeczka odniosą a jak nie to chociaż na boczku położeą żebyś sobie ,,krzywdy,, nie zrobił, na co u krakowskich stypowiczów liczyć raczej nie możesz.
Pozdrawiam Teresgo a wam chło[paki udanej zabawy
WMD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
ehhh, jak to milo lechtac samego siebie "jestem taki wyksztalcony, madry, pozbawiony przywar, poznalem jedynie sluszne prawdy i mam jedynie sluszne poglady"

Kanakk, ja rowniez do mlodziezy sie juz nie zaliczam , do mlodziezy nawet dwojka moich straszych dzieci sie nie zalicza
Rowniez pobieralam nauki w znakomitym LO, od wspanialych profesorow dowiadywalam sie o faktach, ktorych nie bylo w podrecznikach ( teraz jednak sa ), jak rowniez wiele dowiedzialam sie od dziadka, oficera, sybiraka, ktory na szczescie wrocil, ktory byl moim wzorem do nasladowania. Dlatego mam takie, a nie inne poglady, dlatego tak, a nie inaczej postrzegam wydarzenia w Polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
kanakk napisał:
[quote]Kiedy zaczynalam prace w szkole kilkanascie lat temu, to tak sobie myslalam, ze kiedy bede stara, to juz nie bedzie zawisci, tepoty, nietolerancji.....moherowych beretow.... No i teraz mam wiecej niz 60 lat ....no i co ? Ano to, ze czytam takie teksty, po ktorych wydaje mi sie, ze niczego nie nauczylismy sie wzajemnie. ...No tak, ale Wielcy Poeci tez nie nauczyli nas niczego, Wielka Emigracja tez nic nie mowi niektorym, ani rozbiory Polski.
Droga Tersesgo
Żeby uczyć sie na błędach i wyciągać wnioski z nauk Wielkich Poetów czy tez Wielkoiej Emigracji to trzeba sie o nich uczyć a jako nauczycielka na pewno wiesz jaki program szkolny w zakresie języka i historii zaserwowały nam nowe Wolne Rządy w Wolnej Polsce.
Ja na szczęście mature robiłem ,,za komuny,,(komuny w Polsce nigdy nie było), j.polski i historie miałem z takimi ,,Belframi ,, że ze znajomości lektur jeszcze dziś mógłbym sie z co niektórymi zmierzyć.
Patrząc na wypowiedzi interlokutorów tej dyskusji, można sywierdzić żę większość młodych zdobywała wiedze z wikipedii,lub internetowych bryków z lekturami.
Przywary wymienione przez Ciebie piętnowały Polaków charakter od czasów Reja i Kochanowskiego, i w tej materii jak widać nic sie nie zmieniło od stuleci.A ktoś kiedyś pisał o ,,rzucaniu pereł przed wieprze,,. No właśnie młodzieży kto?

Setur pomysł sam w sobie niezły tylko pomyśl że jak już sie najesz inapijesz to z racji ciężkiego żołądka wolno sie ucieka ,nóżki sie plączą i do granicy obojętnie jakie już sie nie dostaniesz i jak wrócisz do Norge?
Lepiej ten piknik tutaj , bo nawet jak pod stół wpadniesz (oczywiście z przejedzenia) to współbiesiadnicy do łóżeczka odniosą a jak nie to chociaż na boczku położeą żebyś sobie ,,krzywdy,, nie zrobił, na co u krakowskich stypowiczów liczyć raczej nie możesz.
Pozdrawiam Teresgo a wam chło[paki udanej zabawy
WMD[/quote]

Ja taka wątpliwa młodzież, bo 31-letnia, ale to Ewangelia Mateusza 7,6: "Nie dawajcie psom tego, co święte, i nie rzucajcie swych pereł przed świnie, by ich nie podeptały nogami, i obróciwszy się, was nie poszarpały."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Sethur napisał:
Dino napisał:
kanakk napisał:
...

Eeeetam.. wpadniemy tam z moim programem, wyglosze mowe i... albo mnie pokochaja albo zastrzela (w sumie nic nowego) Poparcie wsrod norweskiej polonii juz mam, sprawdzilem poszukujac pracy... nie znajdziemy przeciez lepszej okazji zeby sie przywitac, przedstawic i uswiadomic reszte swiata, ze teraz my tez bedziemy cyrkowcami

No tak, ale ja nie zamierzam wspierać innych kampanii wyborczych, niż własną. Doświadczenie życiowe uczy, że nie warto.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok