Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Marcin Latacz Łukasz Ch (11391 niezalogowanych)
195 Postów
Stały Bywalec
Bez emocji ale z nadzieja na lepsze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Ad Fiona

Piszesz, ze norwegowi gdyby znalezli sie w obliczu podobnej tragedii , to by nie pisali debilnych komentarzy i mysle, ze masz racje ( przynajmniej nie od razu po i nie oficjalnie )
Mialam wlasnie dyskusje z mezem ( norwegiem) i doszlismy wspolnie do wniosku , ze my Pl. i N. reagujemy w rozny sposob - my polacy jestesmy bardziej emocjonalni - na dobre i na zle i - przynajmniej ja - mowimy czsami rzecze niezupelnie przemyslane - pod dzialaniem wlasnie emocji ;
Norwegowie sa bardziej skryci w sobie - pod wzgledem swoich uczuc - widze to, bo zyje z nimi od ponad 20 lat na codzien , w domu i w pracy , i w zyciu socjalnym
Ale nie sadze, ze oni sa wiekszymi patriotami niz my polacy , ani po porostu inaczej to okazuja ...

Dis o 12.00 - 2 minuty ciszy w choldzie dla wszystkich tragicznie zmarlych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(smajk)
Wiking
Sethur napisał:

To, co nazywa sie zaloba narodowa, ja nazywam narodowa hipokryzja... bo przeciez szkoda ludzi..
JASNE, ZE SZKODA LUDZI!!!... TYLKO ILU Z WAS WIDZIALO W NICH LUDZI, KIEDY JESZCZE ZYLI??

Smajk ma identyczne zdanie -
i tak ..tak ..taaa ... .....jasne ... oczywiscie .... ...rest in peace ... . . ..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(juliusz)
Wiking
Barbaro masz rację-za dużo emocji mają Polacy a przez to nie przemyślane działania.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Dzień dobry wszystkim,a może i nie dobry?Tak sobie czytam to co wypisują co nie którzy i "szczęka mi opada"!
Że aż przytoczę twoje własne słowa Dino. ŻENADA. Jak dla mnie,jest to totalny brak szacunku i powagi w obliczu czyjejkolwiek śmierci.Powiem więcej,brak jakichkolwiek zasad moralnych.No chyba że stosujemy maksyme,pierwsza zasada mówi że nie ma żadnych zasad.To może od razu nalejmy i nasrajmy na nich,póki ich nie pogrzebali?
Czy uszanowanie czyjejś śmierci i zachowaniepowagi w jej obliczu jest dla was hipokryzją(Sethur,Cyganko)?
Sami w ten sposób potwierdzacie stereotypy i opinię o nas,polakach i dajecie broń tym którzy traktują nas niepoważnie na arenie międzynarodowej!smutne to,a zarazem przerażające,jacy potrafimy być małostkowi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Przeszczery)
Wiking
piekne wejscie
szkoda ze zenujace
jedyne osoby ktore mysla to samo przed
wypadkiem co i po wypadku
sa najbardziej krytykowane
fantastycznie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Retier, dlaczego brak szacunku i powagi?? Przeciez nikt nie zbezcześcił ich zwłok. Wielu tu pisalo, ze smutne jest to, ze dzieci nie ujrzą juz swoich rodziców i babć oraz dziadków, nie zobacza siostr i braci, pozostaly wdowy i wdowcy i to jest smutne. Natomiast ten rząd wylecial w powietrze i nie wylądowal jak nalezy. Ironia losu, bo ilu z nas wielkortnie powtarzalo, ze do sejmu trzeba wrzucic bombe i zrobic porzadek? To byly takie żarty, a jak widac spełniło sie.
Co prawda pasażerami byli członkowie roznych klubow, byli o nie związani z polityką bezposrednio.Mam na mysli, ze nie wszyscy byli odpowedzialni za nasze portfele i to, ze wyemigrowalismy. Zaloga ( stewardesy i piloci) mozna powiedziec, oddala zycie za ojczyzne.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Hilton napisał:
Zaloga ( stewardesy i piloci) mozna powiedziec, oddala zycie za ojczyzne.

Dokladnie. Tak zeby uprecyzyjnic, 'w sluzbie ojczyznie', NIE 'za ojczyzne'. To duza roznica Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Hilton napisał:

Zaloga ( stewardesy i piloci) mozna powiedziec, oddala zycie za ojczyzne.

Ja to widze tak, ze oni stacili zycie wykonujac swoia prace - to troche za wielkie slowa - oddac zycie za ojczyzne - troche za heroiczne jak na ta sytuacje
Ale szacunek im sie i w takim wypadku tez nalezy - oczywiscie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
retier1 napisał:
Dzień dobry wszystkim,a może i nie dobry?Tak sobie czytam to co wypisują co nie którzy i "szczęka mi opada"!
Że aż przytoczę twoje własne słowa Dino. ŻENADA. Jak dla mnie,jest to totalny brak szacunku i powagi w obliczu czyjejkolwiek śmierci.Powiem więcej,brak jakichkolwiek zasad moralnych.No chyba że stosujemy maksyme,pierwsza zasada mówi że nie ma żadnych zasad.To może od razu nalejmy i nasrajmy na nich,póki ich nie pogrzebali?
Czy uszanowanie czyjejś śmierci i zachowaniepowagi w jej obliczu jest dla was hipokryzją(Sethur,Cyganko)?
Sami w ten sposób potwierdzacie stereotypy i opinię o nas,polakach i dajecie broń tym którzy traktują nas niepoważnie na arenie międzynarodowej!smutne to,a zarazem przerażające,jacy potrafimy być małostkowi

Witaj retier,
Pomieszałeś dwie różne sprawy. Prawda o ludziach jak ich postrzegamy, nie ma nic wspólnego z odczuciem żalu , smutku , żałoby po ich odejściu jako zwykłych ludzi, ojców , mężów, sióstr, braci.......
I nie możesz wiedzieć co ja odczuwam , bo i skąd ? A już na pewno nie możesz mi zarzucić braku szacunku dla wszystkich osób , które zginęły.........
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok